Trulli: "Bazen Bizim Motor Elemanları Bile Neye İzin Var Anlamıyor"

yazar:

kategori:

La Republica’daki köşesinde yazan Trulli, FIA’nın U dönüşü yaptığı bu tartışmanın, bırakın Formula 1 taraftarlarını, takımların bile anlaması için çok karmaşık bir hale geldiğini düşünüyor.

Trulli: “Bir pilot olarak neyin doğru neyin yanlış olduğunu söyleyemem ama bu durum oldukça saçma bir hal aldı”

“Meseleler, teknikten çok politik gibi görünüyor ve şüphesiz kamuoyuna izah etmesi zor. Bizim anlamamız için bile çok karmaşık”

“Bir noktada motorla ilgili adamlarımız, neye izin verildiğini neye verilmediğini anlayamadı”

İtalyan pilot, takım patronları arasındaki tartışmaların artık sona ermesi gerektiğine inanıyor. En son olarak Silverstone’de basın toplantısında Martin Whitmarsh ile Christian Horner, ufak bir sözlü düelloya tutuşmuştu.

Trulli: “Sezon için her şeyi değiştirmek ve senelerdir uyguladığımız kuralları düzenlemek doğru değil. Akla hayale sığmaz bir şey. Büyük bir kafa karışıklığı yaratıyor. Takım patronlarının anlaşması lazım. Ortak bir nokta belirleyip sezon sonuna kadar bir şey değiştirmemeleri gerekiyor.”

“Mutsuz olduklarını söylemeyi bırakmalı ve kesin bir şeyler ortaya koymalılar. Sorumlulukları ileri geri atmak hiç bir zaman işe yaramaz ve sürekli olarak değişiklik yapmak sadece karışıklık yaratır”

“F1’in göze hoş geldiği, geçişlerin olduğu bir zamanda her şeyi mahvetmeyi bırakalım. Tartışmayı bırakalım”


Yorumlar

  1. Arkadaşlar konu ile alakası yok ama ingiltere yarışının tekrarını izleyebileceğim bir link varmı

  2. Trulli kesinlikle haklı katılıyorum.Renault Güvenirlik için İngiltirede motor performanslarını düşürdü buda bazılarının işine yaradı.Motorun performansını optimize etmek için ellerinden geleni yaptılar egsoz valfleri ve soğutma bizim için en büyük sorundu bu hafta sonu Buda Team Lotus patladı Mclaren Ecusu ile birlikte sorun yaşadılar.Motor mühendisleri bu hafta sonu gerçekten çok uğraştılar kurulum için kontrol paremetreleri güvenirliği ayarlamak için çok çalıştılar saolsun Fia yaptı yapacağını.İnş bundan sonra böyle politik olaylar olmaz en azından sezon sonuna kadar yine olur da

  3. Bu adamı seviyorum.Söylediği her laf doğru bu aralar.Sıralama formatı değişmeli dedi haklı.F1 fazla dayanıklı oldu olmamalı dedi haklı.Şimdi söylediği de doğru…

  4. Bir noktada motorla ilgili adamlarımız, neye izin verildiğini neye verilmediğini anlayamadı

    işte başarının sırrı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir