Vettel: "Evinizde Kazanmak Her Zaman Özeldir"

yazar:

kategori:

Vettel: “Bir Formula 1 pilotunun kendine belirlediği hedeflerden birisi evinde galibiyet almasıdır. Elbette her zaman %100’ünüzü ortaya koyarsınız ama evinizdeki yarışta her zaman daha motive olursunuz. Çünkü kendinizi evinizde hissedersiniz.”

“Bu sene tekrar Nürburgring’e döndük; daha iyi ve daha modern pistlerden birisi. Özellikle Ford virajından 180 derecelik uzun sağ viraja kadar olan bölümü seviyorum. Warsteiner virajı aldatıcı; öncesinde keskin bir sol viraj var. Geçiş için en iyi yer, zorlayıcı NGK şikanından öncesi. Orada frenlemede geçiş mümkün. Çünkü bir önceki virajdan çıkıp 10 km/sa hıza iniyorsunuz. Frene geç basmak, virajı sizin erken almanız anlamına gelebilir. Kulağa kolay geliyor ama değil. Çünkü bordürlerden uzak durmanız veya aracı havalandırmamanız gerek; çünkü tekrar geçilebilirsiniz. Eifel tepesi çok özel. Çünkü hava, bir şimşek kadar hızlı değişebilir.”

Takım arkadaşı Webber de ilk galibiyetini aldığı pisti dört gözle bekliyor.

Webber: “Nürburgring’de yarışmaya bayılıyorum. Elbette orada 2009’da ilk yarışımı kazanmıştım. Bu yüzden zaten kalbimde özel bir yere sahip. Geri dönmek için sabırsızlanıyorum”

“Eifel’deki hava tahmin edilemez. Bu hafta sonu da öyle olursa değişken ve aldatıcı şartlardan faydalanma adına bazı hızlı kararlar almanız gerekir.Elbette Almanya ve sonraki hafta Macaristan GP, Red Bull’un evine en yakın yarışlar. Bu yüzden destek, takım adına inanılmaz olacak ve Sebastian gibi diğer Alman pilotlar da kendi vatanında olacak. Taraftarlar, F1’i çok ciddiye alıyor ve inanılmaz derecede tutkulular.”


Yorumlar

  1. Ayran adamın uykusunu getiriyor galiba onun için de kaybediyor.

  2. red bull yerine yine ayran içirmezlerse yine kazanabilir 😉

  3. Webberin sevinç çığlıkları halen kulağımda güzell yarıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir