Montezemolo: "2012'de Pilotlarımız Aynı Kalacak"

yazar:

kategori:

Mark Webber, Nico Rosberg ve hatta Sergio Perez’in adları, Felipe Massa’nın koltuğu için geçiyordu ama Montezemolo, 2008’de şampiyonluğu kıl payı kaçıran Brezilyalı pilotun gelecek sene de kırmızı tulumları giyeceğini belirtti.

Sky Italia’ya konuşan Montezemolo: “Massa ve Alonso her zaman daha fazlasını getiriyor”

“70’lerde ben genç bir sportif sorumlu iken insanlar, araç ve pilotun 50-50 olduğunu söylerdi. Bu günlerden ise araç daha fazlası anlamına geliyor ama pilot %30 etkili”

“Alonso süper; Massa geri dönüyor. Pilotların bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Şimdi dedikodu zamanı. Ama gelecek senenin pilotları Alonso ve Massa olarak aynı kalacak.”

Başkan ayrıca takımın, şampiyonada geride olmasına rağmen pes etmemeleri gerektiğini yineledi.

Montezemolo: “(Alonso, şampiyonluk) umutlarını saklı tutmakta haklı. Sezon başında, istediğimiz yerde olamadığımız için hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz ve bu yüzden Silverstone’deki zaferden memnunuz: Üstünlüğümüzü göstermek bize iyi umutlar verdi.”

“Sonuçta puanlara bakıyoruz. Aynı zamanda aklımızda gelecek seneyi düşünerek çalışıyoruz”

“Zafer, kesinlikle doğru zamanda geldi; yoğun çalışmanın ardından. Büyük bir tepki istedim ve adamlarımıza, gösterdikleri çaba ve yetenekleri için teşekkür ediyorum”

“Sezonun ilk galibiyetinin Silverstone’de gelmesi, Ferrari’nin 1951’de ilk GP galibiyeti ile aynı ayda olması, takımın gücünü ve Ferrari’nin her zaman burada olduğunu, kırmızı aracın geçen 60 senede her yarışın başlangıcında olduğunu gösteriyor.”


Yorumlar

  1. massa gitmez herhalde artık 🙂 ama massa gitmedikçe alonso'nun liderliği iyice belirgenleşecek ve 2012'den sonra iyi bir pilot bulmak ferrari için zorlaşacak çünkü lider pilotun hemen hemen belli olduğu bir takıma ferrari de olsa şampiyon olmak isteyen biri kolayca gitmez.bunun için en uygun genç perez olabilir.ferrari bir bakıma haklı bu politikada ama unutmasınlar ki ne alonso schumacher ne domenicalli todt ne de ferrari eski ferrari belki de en önemlisi f1 eski f1 değil

  2. Ferrari politikasının en önemli kurallarından birisidir asla 2 tane 1. pilotla yarışma. Aslında biryerde haklı iyi pilotların egoları yüksektir. ve takımda hep 1.olduklarını hissetmeleri lazımdır. Nico Rosberg Robert Kubica gibi isimler 2.pilotluk yapmaz. Alonso giderse öyle bu isimler gelir onun dışında Massa kalmaya devam edecektir. Massa biraz daha iyi olmalı 2007 ve 2008 yılında iyiydi ama 2009 yılında araçla birlikte iyi değildi ve geçen sene resmen ortalıkta yoktu. Takım arkadaşın 5 zafer kazanırken sen 0 çekersen sorunu araçta aramamalısın.

  3. Takımdaki İtalyan sayısı yetmiyor, Massa'yı göndermeyecekseniz bari İtalyan vatandaşlığına alın.

    Bay Monti, sana tek sözüm var.

    Sen çok yanlış gelmişsin kardeş..

  4. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -adam patron ne diyebiliriz ki kararina
    -ama Massa nin Ferrari koltugunda 2008 den beri varlik gosteremedigini artik bilmeyen, gormeyen mi kaldi?
    -buna ragmen Massa demek anlasilacak sey degil.
    -takim Alonso etrafinda kurulup diger hersey kuru fasulye durumunda herhalde
    -ama formula 1 bu her an hersey de degisebilir
    -unutmamak lazim

  5. adam safkan 2. pilot ve menajeri Jean Todt un oğlu normaldir 😀 barrichello gibi gerçi o ayda yılda yarış kazanıyodu emme ferrari aracı da o kadar iyi olmayınca fena sırıttı

  6. Mark Webber, Nico Rosberg ve hatta Sergio Perez'in adları, Felipe Massa'nın koltuğu için geçiyordu Lewis Hamilton,Jenson Button,Di Resta … zaten kim yarışta iyi bir şey yapsa direkt Massa nın kultuğu için adı geçiyor :)))
    2009 dan sonra Montezemolo nun açıklamasına duyulacak güvende biraz karar işi … pilotlar şampiyonluğuna Alonso yu destekleyerek çıktıkları yolda Massa nın performansı takım için tatmin edici bulunuyor olmalı son zamanki yükselişle,iyi bir kombin olur umarım

  7. Çağatay Demir avatarı
    Çağatay Demir

    Ferrari Massaya biraz fazla şans verdi bence Massadan daha iyi pilotlar var ki bunu Ferrarinin patronları:) dışında herkes gördü

  8. abi nedir ya bu ! massanın kaç senedir şampiyonluğu yok , hala takımda tutuyolar . bi 2008 de yakındı ama tamamen massaya göre tasarlanan araçla yapsın o kadarını da . Ne torpili var bu massa nın anlamıyorum ya . Ne özelliği var da kaç senedir kovamıyosunuz ? sıkıldık artık !

  9. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    montezemolo doğru olan şeyi söylemiş bence. massaya güvenim tam 2012 de onu alonsoyla baş ederken görebileceğimi umuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir