Domenicali: "Bir Galibiyetle Mutlu Olamayız"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Britanya GP’de Ferrari’nin bu sezonki ilk galibiyetine imza attı ve geçen sene Kore GP’den bu yana olan zafersiz döneme son verdi.

Geçen sene de sezon ortasında gelişim gösterip sonlarda şampiyonluğun güçlü adayı olmalarına rağmen Domenicali, şimdilik yarıştan yarışa odaklandıklarını belirtti.

Domenicali: “Sezonun ilk 3 ayı için performansı konusunda Ferrari’ye (-) veririm ama senenin ilk yarısının son bölümü daha iyiydi diyebilirim. Çünkü, sadece bir galibiyet almamıza rağmen daha fazlasını kazanacak kadar rekabetçiydik”

“Bu yüzden daha yüksek bir puan verebilirim; belki, sezonun ikinci yarısının daha da yüksek olmasını umarak ortalamadan biraz üstte puan verebilirim”

Domenicali, puandan çok her yarışı kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Domenicali: “Puan sıralamasını bakmamız gerekmiyor. Ama onun yerine, performansımızın her yarış en üst seviyede olmasını sağlamalıyız”

“Elbette bunun zor olduğunu biliyoruz. Çünkü rekabet oldukça güçlü. Ardından da şampiiyonanın nasıl sonuçlandığına bakacağız. Ama şu anda her yarışta ayrı mücadele edeceğiz”

Ferrari patronu, Silverstone’deki zaferin moral olarak da tetikleyici olduğunu ifade etti.

Domenicali: “Silverstone’deki o zafer, bu sezon önemli bir andı; daha fazlasını ifade ediyordu: Aynı pistte Gonzalez ile 60 sene önceki ilk galibiyetimizle bağlantılıydı”

“Ferrari’nin tek bir yarış galibiyeti ile mutlu olamayacağını biliyoruz ama şirketteki herkesin, başarılı olmakla gelen havadan memnun olmasını sağlamak da önemliydi. Bir sezonu galiiyetsiz hiç bir zaman göz önüne alamam”

“Son 18 senede Ferrari’nin her sezon en az 1 galibiyet aldığını unutmayın. 18 yıl çok fazladır ve başka bir takımın böylesi bir sonuç alacağını düşünmüyorum”


Yorumlar

  1. aslında herkesin bahsettiği gibi ben wetteli şampiyon olarak görmüyorum çok büyük avantaj elde ettiği doğru ama yani garantilemedende şampiyon demem ben,çok güzel yarışlar seyredeceğiz arkadaşlar bundan sonra ferrari geldi mclaren potadaydı birkaç yarıştır gerilemiş gibi gözüksede bence difüzör yasağının kalkmasıyla onlarda yarışlara dönecektir.

  2. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Saatten Saate Değişiyor Demekki 🙂

  3. sadece cumartesi gündüz için yağış tahmini var pazar bulutlu gösteriyor

  4. Bu Güzel yorumun için bende sana saygılarımı yolluyor ve tebrik ediyorum

  5. Dominik için başarılı sonuçlar önemli yoksa bu sezon sonunda kendisi görevi bırakacaktır. (bu galibiyet üzerindeki baskının dozunu biraz azaltacaktır)

    ayrıyetten o da Whitmarsh gibi çok sağlam çıktı. yorumları da Ferrari'nin büyüklüğüne yakışan ağırlıkta. kısaca takdir ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir