Alguersuari, Koltuğunu Kaybetmekten Hiç Korkmamış

yazar:

kategori:

İspanyol pilot ve takım arkadaşı Sebastien Buemi, sezona, yeterli performansı gösterememeleri durumunda koltuklarının tehdit altında olduğunu bilerek girmişti.

Ama sezonun ilk bölümlerinde Buemi, daha sonra da Alguersuari etkileyi formları ile dikkat çekti ve Ricciardo, HRT’de kendine koltuk buldu.

Alguersuari: “İyi iş çıkaramadığımı bilseydim, elimden daha iyisinin geldiğini bilseydim endişe ederdim. Hatalar, kazalar yapsaydım veya yarışlarda hızlı olamasaydım vs. durum farklıydı ama başka şeyler de biliyorum”

“Aracın ayarları üzerine çalışmak ve bu sene lastikleri anlamak… Bunun benimle ilgili bölümünün bir zaman meselesi olduğunu biliyordum. Yerli yerine oturuyordu. Ben F1’de onca sene bulunmuş ve her şeyi bilen Rubens veya Fernando değilim. F1’e alıştım ve şimdi işler geçen seneye göre tamamıyla farklı. Yerli yerine geliyor, sadece zaman meselesi.”

“Sene sonunda işler çok daha kolay olacak. Şimdi giderek iyileşiyor. İşte bu yüzden henüz en iyi performansı göstermediğimizi söylüyorum; son bir iki yarışta iyi sonuçlar alsak da”

“Kendine güven ve sakin kalma meselesi. Padoktaki bütün söylentileri biliyorum. Ama elimden gelenin en iyisini yaptığımı da biliyorum. Geleceğime ben karar vermiyorum. Çünkü Red Bull’da patron değilim. Helmut değilim. Ama zaman meselesi olduğuna inanıyordum”

Alguersuari ayrıca bu seneki performansını sadece sıralamaya bakarak değil yarışları dikkate alarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor; çünkü özellikle Pazar gününe odaklanıyor.

Alguersuari: “Sıralamaya çok değil de yarış performansı üzerine çalışmak için potansiyel olduğunu gördüm. Yarışlarda, sıralamaya göre daha hızlı olduğumu görebilirsiniz.”

“Böyle yaptığım için mutluyum. Çünkü sonuçta puanları yarışta alıyorsunuz, Cumartesi günü değil”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    3-4 yarıştır puan alıyor.özgüveni artmış.

  2. sezonun ortası gelmiş adam hala lastikleri anlamak diyor…

  3. Bu adam niye sürekli kendini övüyor ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir