Theissen: "Büyüyen Beklentiler Kaçınılmaz"

yazar:

kategori:

BMW motor sporları sorumlusu Mario Theissen, takımın sezona güçlü girmesinin beklentileri yükseltmes konusunda endişe etmiyor.

BMW Sauber’in şu anda takımlar şampiyonasında liderlikte olması ve ilk yarış galibiyetlerinde istim üstünde olmalarıyla birlikte bazı insanlar, bu sezon Robert Kubica ve Nick Heidfeld’in şampiyonluk mücadelesinde bulunmaları hakkında da konuşmalar yapıyor.

Ama takımın üstündeki baskının arttığını kabul etmesine rağmen Theissen, bunun yaptıkları işe bir etkisi olması konusunda endişeli değil.

Beklentilerin çok büyüyüp büyümediği sorulduğunda Theissen: "Buna engel olamam. Kazanırsanız veya kaybederseniz baskı artar. Bu yüzden baskının, kazanmamız durumunda artmasını tercih ederim."

"Beklentiler daima, sonuçları izleyebileceğinizden daha çabuk yükselir. Ama bu saece dışardan gelenbeklentiler değil, içimizden de beklentiler var. Zirvede olmak istiyoruz ve bunun adım adım geldiğini görüyoruz. Bu yüzden bir sonraki adımı daima kendi kendimize atmamızı isteriz"

Theissen ayrıca Robert Kubica’nın daha önce söylediği sırf tempo açısından zafer kazanmak için hazır olmadıklarını düşüncesini yineledi.

Theissen: "Evet, en azından Ferrari’nin bizden önce olduğu açık. Eğer aracı daha hzılı yapmada doğru hareket ederlerse, onlar kadar hızlı olmak için 0,1 saniyeler bulmamız gerekecek. Bu yüzden bu balış açısından, kesinlikle (Kubica’nın) bu görüşü destekliyorum"

"Gerçekten denk olabilmek için bir adım daha atmamız gerekmesine rağmen diğer iki takım işleri tam anlamıyla mükemmel yapamadığı zaman, biz orada olacağız."

"Bu sezon bunu yapabileceğimizi kesinlikle umut ediyorum. Ama bu, takımın kontrolünden de ötesinde, bazı bir çok etkene bağlı. Göreceğiz. Bu, spor için iyi bi şey, aksi takdirde kimse izlemeyecek"

Theissen also said that there would be no question of the team diverting any of their efforts from this year’s car onto their 2009 programme, as they bid to make the most from the current campaign.

"Kesinlikle bu senenin aracı üzerine elimizden geldiğince sıkı biz şekilde zorlamalıyız. İlk yarışımızı kazanmaya yakınız ve bu, kendimize belirlediğimiz hedef. Bu yüzden kesinlike bütün gücümüzle gideceğimizden kuşku yok"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir