Kovalainen, Rakiplerinin Temposundan Endişelenmiyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Ferrari ve BMW’nin son iki yarıştaki tempolarından endişe duymadığını ve McLaren’in bu hafta sonu Barselona’da geri dönme yeteneğine sahip olduğuna inandığını söyledi.

Takım arkadaşı Lewis Hamilton ve Robert Kubica ile pilotlar şampiyonasında 3. sırada bulunan Fin pilot, sezon boyunca Ferrari’nin temposu ile başa çıkabilme konusunda McLaren’in kabiliyetine tam güvendiğini söyledi.

Kovalainen: "Malezya ve Bahreyn’de pakedimizden en iyisini alamadık ve diğer takımlar da Avustralya’da en iyisini alamadı. Endişe edecek bir neden görmüyorum"

"Güçlü bir pakede sahip olduğumuzu hâlâ hissediyorum ve her zaman geliştiğimi düşünüyorum.. Bu yüzden endişeli değilim ve önceden olduğu gibi odaklanmaya ve bu sezon bu bölümde mümkün olduğunca çok puan almaya devam etmem gerekiyor."

"Takımın ve aracın bunu yapabileceğine tamamiyle inanıyorum. Ama tahmin etmek imkânsız"

"Olumlu olmaya, geçmişi unutmaya, ileri bakmaya ve zirveye geri dönmek için pakedimizi tam gaz geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Nihayetinde olmak istediğimiz yer bu."

26 yaşındaki pilot ayrıca BMW’nin sezonun geri kalanında ciddi bir rakip olduğunu söyledi ve zirvedeki mücadelenin düzenli bir şekilde şimdiki üçlü arasında geçeceğini beklediğini ifade etti.

Kovalainen: "BMW şu anda lider ve yenilmesi güç. SEzona güçlü bir başlangıç yaptılar"

"Zaten kışın, kimseyi gözden düşüremezsiniz. Her zaman çok yakın olacak ve eğer paketten herşeyi alamazsanız, ilk 3veya ilk 5’ten aşağı çok kolay bir şekilde düzebilirisiniz."

"Çok güçlü ve kesinlikle BMW, yıl içinde her şekilde güçlü olabilir. Olmaması yönünde bir neden göremiyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir