McLaren: "Kural Değişikliği Bizi Daha Çok Etkiledi"

yazar:

kategori:

İdari Sorumlu Jonathan Neale, takımın Nürburgring’de tekrar zirveye yakın olacağını söyledi.

Neale: “Silverstone’ye baktığınızda motor kuralının etkisi, Red Bull ve Ferrari’ye göre bize daha pahalıya mal oldu. Bu bir gerçek, fikir değil.”

“Onlara göre nispeten 0,7 saniye kadar geri gittik. İşte bu yüzden kendimizi geriye düşmüş bulduk. O zamana kadar Red bull’a karşı mücadele eden ve iki pilotuyla galibiyet alan tek takımdık.”

“Ferrari’nin veya Red bull’un ortaya koyduğu ilerleme karşısında rahatız demiyoruz ama işimiz, her ikisini de yenmek ve şimdi de bunu yapacağız”

Neale, Red Bull’u geride bırakmak için agresif olacaklarını ve risk alacaklarını da belirtti.

Neale: “F1, içinde güvende oynayabileceğiniz bir yer değil. Risk almak ve dengeyi tutturmak gerek. Biz ve Ferrari gibi açıkça geriden gelirken, çok sıkı çalışmanız gerekir”

“Araç gelişimi açısından, farkı kapatmak için sıkı bir şekilde zorlamamız lazım. bu da risk almakla ilgili”

“Açıkçası (Silverstone’nin) ikinci bölümünde Fernando, neler yapabileceğini gösterdi ve Red Bull’un temel temposu da ortadaydı. Bunun bilincindeyiz. Rahaız diyemem ama dona kalmış da değiliz”

Neale ayrıca şampiyonluk ümitlerinin de bitmediğini ifade etti.

Neale: “Bu organizasyon, yarışlar kazanmak için var. Matematiksel olarak şampiyonluğu kazanmak mümkün olduğu sürece bu mümkündür.”

“Olmazsa bile bu demek değil ki yarışlar kazanmak için çalışmayacağız. Red Bull’un işini kolaylaştrmayacağız”


Yorumlar

  1. alonzomanyaa  avatarı

    Ben Ferrarici değilim, Alonso taraftarıyım, O da tek başına size yetiyor zaten 😉

    Kaldı ki ben Ferrari iyi işler yapıyor diye yazmıyorum bu yorumları. Sadece mclaren dehşet uçuyor o çok komiğime gidiyor ondan yazıyorum.

    Şu var yani, iyiki 1-2 yarış geçtiler ferrariyi diye tek rakibimiz RB diyorlar da 4 yarıştır Ferrariyi geçtikleri yok. Önce bir Ferrariyi daha doğrusu Alonso yu yenin, (öyle kırmızılardan birini geçtikle olmuyor) sonra RB lara sıra gelir.

    Şunu unutmayın Alonso sezon başladığından beri 5. idi şampiyonada. Son yarış 3. lüğe geldiyse son birkaç yarıştır sizden daha fazla puan alıyor demektir.

  2. Geçen sene Red Bull a az uğraşmadı Mclaren:) Yok ayralanılabilir süspansiyon illegal yok esnek ön kanat falan filan derken bi baktılar ezeli rakipleri kendilerini geçmiş.Son abu dhabi deki güncellemeleri de tutmasa şampiyon Alonso olacaktı.Bu sene de aynı kafayla gidiyorlar sanki.Biraz kendilerine odaklansalar ve de her şeyden önemlisi daha az gazlı açıklamalar yapsalar boş yere kredi tüketmeyecekler.

  3. wallahi son birkaç yarış hızlı gösterdiler yaa ondandır bakalım eğer yasaklar kalktı,yine hızlılarsa helal olsun derim Almanya umarım yağışsız olurda görürüz kim ne kadar hızlanmışş

  4. radara giriyorsunuz

    çok iyi:)

  5. Ferrariciler çok çabuk havaya girmiş yine. hayal kırıklığına uğrayıp kaybolmazlar umarım yine kış testlerinden sonra uzun bir süre sitede ferrariciler azınlıktaydı. size kalsa son 5 yarıştır çok hızlısınız ama pit ekibi yavaş kalıyor, kırmızı ışığa yakalanıyorsunuz,radara giriyorsunuz.

  6. alonzomanyaa  avatarı

    Bayılıyorum bunların meydan okumasına :), bir buton veriyor bu demeci bir de takım, dönüşümlü. Hatta martin çıkıp en hızlı biziz der yarın falan 🙂

  7. Forza_Jenson avatarı

    SEn önce petrovun verdiğini at da sonra bize emzik ver

  8. mclaren gene ağlamaya başlamiş anlaşılan o ki nurburringte emzik vercez:D

  9. Bence Mclaren in gerilemesi diye bişey yok veya çok abartılıyor . Herşey ayar farkındandı . Yağmurda lewis fernandoyu el kol sallayarak geçti , kuru da tam tersini gördük . Kimi kandırmak istiyorlar bilmiyorum ama ben yemiyorum bunları .

  10. Neale, Red Bull'u geride bırakmak için agresif olacaklarını ve risk alacaklarını da belirtti.

    İşte duymak istediğim ve beklediğim bir açıklama =))

  11. Yine RB ve Ferrari nin arkasıda kalabiriz ama fark son yarıştaki kadar büyük olmayacaktır kesinlikle. Yine de Neal dediği gibi onların işini kolaylaştırmamak için elimizden geleni yapıcağızdır.

  12. size güveniyoruz çocuklar

    Team McLaren Mercedes.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir