Vettel Yarış Dışı Kalmalarına Rağmen Sakin

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel sezonun ilk 3 yarışının 2’sinde ilk tur kazaları nedeniyle yarış dışı kalmasına rağmen bu konuda bir üzüntüsünün olmadığını söyledi.

Melbourne’deki yarışta sıralamalarda Toro Rosso ile 10. sırayı kazanan Alman pilot şu ana kadar yarış tamamlayamadı.

Vettel’e 2 yarışta ilk turda yarış dışı kalmanın nasıl olduğunun sorulması üzerine "Son zamanlarda benzer bir soruyla karşılaştım ve birisi bana şu ana kadar kaç tur yaptığımı bilip bilmediğimi sordu."

"40 dedim çünkü Malezya’da 40 tur attığımı biliyorum ve diğer 2 yarışta yarımşar tur atmıştım ve bu 500 mt ve 1.7 km oluyor. Açıkçası bu bir pilotun istediği bir başlangıç olamaz."

"Ancak önemli olan düzgün analiz yapmış olmamız. Neyi yanlış yaptığımızı, neyi iyi yaptığımızı ve neyi geliştirebileceğimizi biliyoruz. Bu şekilde devam etmeliyiz. Burada öncelikli hedef yarışı tamamlamak ve bir şekilde mümkün olan en iyi sonucu elde etmeye çalışmak." dedi.

Vettel ilk tur kazalarımın birbiriyle alakasız olduğunu ve bunların devam etmesini beklemediğini söyledi.

Vettel "Her yarış kendisine has hikayeye sahip. Açıkçası eğer arkalara yakın başlarsanız kaza yapma riski fazla oluyor. Ancak pole pozisyonundan başlarsanız sadece 2. sıradaki ile mücadele ediyorsunuz ve 1. virajda temiz bir pist oluyor."

"Avustralya ve Bahreyn’de temaslar yaşadım. Avustralya’da ne yazıkki startta problem yaşadım ve bu beni birinci virajda iyi bir konuma sokmadı ve o zaman gerçekten sıkıydı. Jenson Button ile temas oldu ve yarıştan sonra özür diledi ve hepsi bu."

"Daha sonra Bahreyn’de ne yazıkki bir başka temas oldu ve hâlâ onun kim olduğunu bilmiyorum! Belki de bu yüksek kokpit duvarları yüzünden! Yağ radyatorüne zarar verdi ve yağ kaybettim ve bu yüzden ilk bir kaç turda Bahreyn’de bazı heyecanlı anlar yaşandı."

"Ve orada da yarış dışı kalmak zorunda kaldım." dedi.


Yorumlar

  1. Vettel güzel pilot ilk Amerikada anladım bunu. Hatta iyi iş çıkardı demiştim buradaki BMWciler biraz tepki ile karşıladı beni. 😀

  2. tolga soydan avatarı

    'hala onun kim olduğunu bilmiyorum' bulursam :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir