Hamilton "Tek Turda 1 Saniye Geriyiz"

yazar:

kategori:

Egzoz kullanımı ile ilgili kurallarda geri dönüş ve takımda yeni güncellemeler olmasına rağmen Nürburgring’de McLaren, Cuma günü her iki antrenman seansında da 1 saniye geri kaldı.

Hamilton, yere basma kuvveti eksikliği yaşadıklarını kabul etti ve sıralama mücadelesine giremeyeceğini belirtti ama yarış için umutlarını koruyor.

Hamilton: “Yarın pole için mücadele edemeyiz. En azından bugün görünen oydu”

“Sıralamada saf tempoda onlara (Red Bull ve Ferrari) ayak uyduramıyoruz. Tek turda kesinlikle bizden 1 saniye civarında öndeler.”

“Herkesin yakıt yüklerini bilmiyoruz. Bu yüzden yarın, diğerlerine göre daha ağır olduğumuz görerek memnuniyetle şaşırabiliriz; gerçi geçmişte böyle bir şey olmamıştı.”

“Biraz hasar verip farkı kapatabileceğimiz yer yarış. En azından Ferrari’lerden biri ve Red Bull’larla mücadele etme şansına sahip olabiliriz. Açıkçası çok hızlılar ama her şey olabilir.”

Takım arkadaşı Button ise KERS’siz çalıştığı öğleden sonranın ardından düşündüklerinden daha geri olduklarını dile getirdi.

Button: “ARacı ayarlamada zorlayıcı bir gündü. Tek turda denge açısından istenen yere geliyoruz diye düşünüyorum. Ama düşündüğümüzde çok daha geriyiz.”

“Bu sabah dengeyi sağlayamadım ve çok sıkıntı yaşadım. Ardından bütün öğleden sonra KERS’im olmadı. Bu yüzden mükemmel değildi. Sonunda makul seviyede bir denge bulduğumuz için mutluyum. Ama yumuşak lastiklerle pek sürüş yapmadık”

“Tek turda Red Bull kadar hızlı değiliz ama öyle olmasını da ummuyorduk zaten. Olay, zirvedeki araçlarla yarışıp yarışamayacağım üzerine. Hâlâ bunu amaçlamalıyız. Ama zor olacak.”

McLaren’in şu anda yaşadığı sıkıntılar karşısında Button ve kendisinin ne yapabileceği sorusuna Hamilton: “Önümüzdeki gelişimler ve sonunda arayı kapatacağımız konusunda takımına inanmam gerekiyor.”

“İşleri tersine geçirmede en iyi takımlardan birisi olduğumuzu söylemiştik. Buna hâlâ inanıyoruz. Ferrari bizi geçti ama bu demek değil ki her şey bitti”


Yorumlar

  1. Dün kimin ne kadar geliştiğini gördük ferrarinin hızı difüzörlerin olmamasından kaynaklandı difüzörler gelince tataaa ferrari yine 3. otomobil gibi görünüyor.

  2. Dün kimin ne kadar geliştiğini gördük ferrarinin hızı difüzörlerin olmamasından kaynaklandı difüzörler gelince tataaa ferrari yine 3. otomobil gibi görünüyor.

  3. @F1ilyoF1, dostum çok iyi tespitler yapmışsın , sana katılmamak mümkün değil.. umarım takım bu sorunların üstesinden en kısa zamanda gelir…

  4. Mclarenin bu blöf yapma huylarını cok seviyorum 🙂

  5. Muammer UYAR avatarı

    Blöf yapıyorlar,bildğmiz Mclaren güçlerini saklıyorlar..

  6. aslında durum olaya nerden baktığına bağlı. ama antrenman sonuçlarına göre o ferrari massa oluyor sanırım.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    güzel bir yere parmak bastın,
    aslında ben olaya denge olarak bakıyordum,
    ama senin görüşlerinde olabilir,
    sonuçta ben yanılma payımda var demiştim,
    aracınız tipik hacivat-karagöz gibi bir atraksyona dönüşüyor 🙂
    tekrar belirtiyorum aracınızın müthiş bir potansiyeli var,
    eğer bu aracı adam etmezlerse gerçekten büyük bir hayalkırıklığı olur.

  8. alonzomanyaa  avatarı

    Sizi hiç bir şey geri itmedi, sadece diğerleri gelişti..

  9. nebuchadnezzar sen ferrarilerden biri derken orayı yanlış anlamışsın. Orada alonso kastediliyor. massa zaten geride kalıyor. Şu anda redbullarla birlikte zirvede olan kim var alonso… iyi oku bence

  10. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    redbull ile farkı yavaş yavaşta olsa kapatıyorduk, sonra yarışta denk veya azda olsa hızlı gibiydik… gün geldi bir baktık ki geriye dönmüşüz. olduğumuz yerde saymış olsak bile bu kadar fark olmazdı kesinlikle geri adım var. bunun üstüne düşünmeliler, hangi güncelleme veya değişiklik bizi geri itti.

  11. 2 senedir McLaren da gördüğüm tek sorun arka süspansiyon sistemi. Hele bu sene daha da kötü bence. Araç hızlı yön değişimlerinde iyi yavaş virajlarda iyi. Ama sorun uzun ve hızlı virajlarda.

    Bu ne kanat ne difüzör bence. Bu arka tarafın mekanik yol tutuş sorunudur. Çünkü sert girsen arkası kopuyor, yumuşak girsen önden kayıyor araç. İşin garibi düzlükte hızlıda olamıyoruz bu sene.

    Düzlüklerde hız kaybını minumuma indirmeye çalıştıkmı dikkat ettim kalkışta sorun ve aşırı lastik aşınması oluyor.

    RB ve sezon başını saymaz isek Ferrari nin arka süspansiyon sistemi çok iyi çalışıyor bence. Hem ön tarafı baltalamıyor hemde yere güç aktarımında sıkıntı yaratmıyor. Bizde de tam tersi.

    Şu da varki sıralamada hızlı olsak yarışta araç önden kayıyor. Ama sıralamada araç arkadan kaydımı yarışta önden ve arkadan kaymıyor. İlginç gerçekten.

    Bence güncellemelerin işe yaramamasının nedenide bu. Bu yüzden sezon ilerledikçe yavaş kalıyoruz.

    Birde RB ve Ferrari nin şasileri de mükemmel bir aeroya sahip. Bu yüzden gelişim çok daha kolay oluyor onlar için.

    Bizim bu yönümüzde biraz zayıf. Onlar düzlük hızlarını kanattan değil, aero paketinden çıkarabiliyor. Biz ise kanatlarla uğraşarak yapıyoruz. Bu da lastikleri aşırı bir şekilde bitirmeye yol açıyor.

    İki senedir bu problemleri gözledim. Geçen sene ki araçla bu seneki araç farklı olsada yada şöyle diyeyim farklı şeylere odaklanılarak tasarlanmış olsada sorun aynı bence.

    İnşallah yanılıyorumdur…

  12. abicim yorumun için sağol, çocukça 'aa mclaren çok yavaş, hehe' gibi yorumlara alışmıştık.sana katılıyorum ve sırf şu araca üzülüyorum.gerçekten önemli bir kapasitesi var, mclarende birşeyler oluyor ama hala anlayamadık

  13. Umarım hamilton, birazcık daha düşünceli davranırsın sana acımam da başkalarının yarışlarını mahvetme artık.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Ferrari'lerden biri ve Red Bull'larla mücadele etme şansına sahip olabiliriz.

    Anlaşılan hamilton gözüne massa, vettel ve webberi kestirmiş.Alonso ile mücadele etmeye niyeti yok.

    1 saniyelik farkı görünce ;Sonuçlar yanıltabilir bunlar sadece antrenman diyecektim ki hamilton beni yanılttı.Belki de mclaren halen ingilteredeki egsozla devam ediyordur.Çünkü yasak kalkınca eski güçlerine döneceklerdi.Dönemediklerine göre…

  15. Bay hamiltonun taktirimize ihtiyacı olmasa da inandığım şu ki yarışlara keyif katıyor,Şahsen Alonso pist üstündeki 23 Pilota tur bindirse hiçbir kıymeti harbiyesi olmaz nazarımda,ama Hamilton olunca ayrı bir heyecan yaratıyor,Hem savunma hemde Atakta seyircinin istediği atraksiyonlara girişmesi kural kitabına uymasa da bizi heyecanlandırdığı için kendisine müteşekiriz
    Bir deyim vardı! yiğidi öldür hakkını gasp et.

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    mclaren aracının bu sene en çok beğendiğim noktası prototipi,
    sıradışı bir araç,
    ancak şunu rahatlıkla dile getirebilirimki,
    aracın dengesi iyi değil,
    en azından bir sorun var dengesinde
    benim gözlemlediğim nokta burası (yanılma payımda var)
    eğer bu sorunu giderirlerse seneye çok güçlü,sağlam bir araç çıkabilir karşımıza.

  17. Lewis gerilerdeyken bana inanılmaz keyif veriyor.

    bekleyip görelim.

  18. "Bu yüzden yarın, diğerlerine göre daha ağır olduğumuz görerek memnuniyetle şaşırabiliriz; gerçi geçmişte böyle bir şey olmamıştı."

    adamımsın Lewis =)

  19. 1 sn geride olan MGP değil miydi?

  20. mclarende geçen yılın ortasından sonra ve bu yılın ilk 2 3 yarışından sonra ters giden birşeyler var. açıkça sezon içi gelişimde geri kaldılar. bu yıl kazanılan iki yarışta zaten biri şans eseriydi vettelin hatasıydı bence. ama mclarenle çekişmeyi redbulla çekişmeye değişmem bi ferrari taraftarı olarak.

  21. alonsoberker avatarı

    Doğru 1sn yavaşsınız ama yinede Mclaren yarışta ne yapıcağı belli olmaz podyuma çıkma ihtimalleri yok gibi görünüyor belki gerçeketen bir ferrariyi(Massa) geçebilirler ama o da hızlıydı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir