Alonso Ferrari'yi Risk Almaya Teşvik Ediyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilotun Silverstone’deki galibiyeti, Ferrari’nin umutlarını tetikledi ve Nürburgring’de Cuma günü sonuçları, bu umutların daha da ileri taşınmasını sağladı.

Bununla birlikte Alonso, artık temkinli değil risk alarak yarışmaları gerektiğine inanıyor ve bunu biraz izah ediyor.

Alonso: “Bu, stratejide agresif olma, diğerlerine göre farklı stratejilere cevap vermede çok ihtiyatlı olmama demek.”

“Q1 ve Q2’de yeni lastikleri kullanma duruma bakmak demek. Daha fazla lastiğimiz olması ve böylece Q3’de pole alabilme adına belki de Q1’de lastik saklamalıyız.”

“Ve belki de bir gün, Q1’i sert lastiklerle geçmek isterken Q1’de elenmek demek. Ama bu, alabileceğimiz bir risk. Belki bir gün 18. olup Q1’de elenebileceğimiz biliyoruz. Çünkü risk almış oluyoruz”

“Ayrıca kalkışta risk almada sorun yok. Çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu yüzden iyi bir kalkış yapıp ilk viraja girersek herkesi geçmeye çalışacağız. Yaklaşımımız bu.”

Ferrari’nin risklere hazırlıklı olmasını isteyen Alonso, McLaren’in de formunun gelişmesinin önemli olduğunu, çünkü Hamilton ve Button’un da Vettel’den puan çalması gerektiğini düşünüyor.

Alonso: “Gelecek iki yarışta, McLaren’den daha hızlı olduğumuzu ortaya koymamız gerek. Silverstone’de McLaren’den hızlıydık ve burayı bilmiyoruz. Bugün belki de bazı farklı şeyler denediler. Yarın sıralamada ne kadar hızlı olduklarını görmemiz gerek.”

“Şampiyonada Vettel’i yenmek için birçok şeyin bir araya gelmesi gerek. Vettel’i sadece ben veya Ferrari yenemez. Kendimiz için mümkün olan en iyi kombinasyona ihtiyacımız var. Red Bull’dan puan çalması için güçlü Bri McLaren’e ihtiyacımız var. Vettel’e karşı 6-7 takım arkadaşı gibi olmamız lazım ki bunu başarmak da kolay değil”

Öte yandan Alonso, lastik ısıtma konusunda durumları nedeniyle Almanya GP’de yağmur yağmasını istemiyor.

Alonso: “Esas rakiplerimize kıyasla lastikleri ısıtmama daha fazla zorlanıyoruz ve daha iyi bir bozulma seviyemiz var. Yardımı olan tek şey, usun sürüşte lastiklerdeki bozulma. (Bir set lastikle) bir bölümün (stint) ortasından sonuna kadar biz çok daha hızlıyız ama ilk 5-6 tur çok daha yavaşız”

“Bu yüzden ıslak şartlarda çok yüksek sıcaklıklara çıkamazsınız ve bir daha iyi olan bozulma, daha az göze çarpar. Benzer ısıtma sorunlarını gördük ve benim hissettiklerim bunlar, şampiyona için hissettiklerim bunlar”

“Yağmurlu olduğunda Red Bull açık bir şekilde daha hızlı. Ama kuruduğunda o kadar hızlı değiller. Aynısı McLaren için de geçerli”


Yorumlar

  1. Ben de zaten o yüzden öyle söyledim tifosi.Bir Ferrari pilotunun Mclaren'den medet umması ilginç.

  2. hadi massa ya yalvardı diyelim , massa da kabul etti diyelim , Massa sence kurtarabilcekmi alonsoyu ? yarışları takip etmeyi bıraktın mı naptın ? massa puan çalamıyor ki arkadaşım . en fazla 5. olabiliyor .

  3. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Arkadaş sana demiyorum lev nikoleyevice diyorum

  4. Çok detaylı bir açıklama olmuş. Alonso dan ümitli olabiliriz.

  5. bana mı diyorsun arkadaşım?eğer bana diyorsan dikkatli oku bilakis övüyorum.önceki mesajlarıma pek denk gelmemişsin anlaşılan.

  6. Muammer UYAR avatarı

    Alonso çok iyi motive olmuş..Her zaman böyle iddaalı konuşmaz çünkü..

  7. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Yav ne varda alonsoyo çamur atıyosun?

  8. 2009 puan durumuna göre Alonso-Vettel puan farkı 34.Olmayacak bir iş değil.Monza ve Spa'da eksik beklemiyorum.Singapur,Brezilya,Kore gibi pistlerin de Ferrari'ye uyduğunu varsayarsak halen mümkün.

    Bence Alonso Red Bull'dan puan alması için Mclaren'i bırakıp önce Massa'ya yalvarsın.

  9. Helal olsun ultra-kontrolcü Alonso'ya,demek ki sporcu bu yaşında bile zihnen gelişebiliyor.Zaten son 2 senede geçişlerindeki artan agresifliği farketmiştir F1 izleyicileri.Geçiş özürlü,pilot değil bıdı bıdılarını da aştık çok şükür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir