Pirelli Çok İlginç Stratejiler Bekliyor

yazar:

kategori:

Bugünkü çalışmalardan elde edilen verilere göre yumuşak ve orta sertlikteki hamur arasında 1.5 saniye fark var. Bu durumda strateji açısından çeşitlilik yerine ortak bir yaklaşım bekleniyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, pilotların yarışta mümkün olduğunca yumuşak lastikleri kullanmayı, son 3-4 turda da ana lastiklere geçmeyi planlayabileceklerine inanıyor.

Hembery: “Yarış önce tahmin olarak yumuşaklarla 20 tur öngörüyorduk. Ama şimdi bazı takımlar 30 tura göz dikmiş. Bu da demek oluyor ki 1 veya 2 pitstop olacak gibi”

“Aslında görebileceğimiz bir strateji şöyle olabilir: Pilotlar yumuşak lastiklerle sonuna kadar gider, ardından sert hamurları almak için son 3-4 turu beklerler”

“Bazıları ilk yumuşak seti mümkün olduğunca uzun süre kullanmaya ve ardından sertlere geçip tek pitstop deneyecek.”

Hembery ayrıca orta sertlikteki hamurlarda bozulmanın neredeyse hiç olmadığını; pist yüzeyinin, lastikleri çok fazla zorlamadığını ifade etti.

Hembery: “Çok az aşındırıyor. Mevcut tur tahminimiz 100 tur. Bu yüzden 2 yarış çıkarabilir. Sezon başında herkes, bunu yapamayacağımız söylüyordu ama biz hep, yapabileceğimizi söyledik”

“Burası soğuk. Pist çok sert değil ve takımlar açıkça lastikleri nasıl kullanacaklarını öğreniyor: Ya sürüş stili ile ya da ayarlarla. Bütün takımlar, her set lastikle geri dönüşlerini arttırdı”

“Bu yüzden şimdi çok garip bir durumdayız. Türkiye’de herkes, 4 pitstop yapacağız diye endişe ederken şimdi çok muhafazakâr olacağından ve tek pitstopa dönmekten endişe ediyoruz. Takımlar, araç gelişimi ve havanın durumuna göre karşımızda hareketli hedef varmış hissi veriyor.”


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    eski kurallar gelmezse biz zor strateji bekleriz böyle hiç tadı yok bir an önce eski kurallar gelmeli

  2. 100 tur baya iyi fazla üstüne gitmişler pirellinin galiba böyle olursa yine geçen sezon gibi ilk 10 tur içinde pite girip daha sonra pitsiz sıkıcı yarışlar izleyebiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir