Schumacher: "Beklediğimiz Performans Değildi"

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan yerel kahraman, hâkimiyetinden memnun olmadığı aracını ancak 10. sıraya taşıyabildi.

Bunun yanında Schumacher, takım arkadaşının 1 saniye gerisinde kaldı.

Schumacher: “Bu öğleden sonra beklediğimiz gibi performans sergilemedik. Zaten sabah da, ilk çıkışta öyle 3. sırayı getirecek bir araç yoktu elimde. Pistte sürekli kayıyorum hissi vardı. Denge harika değildi.”

“Bu sabah KERS sorunumuz vardı ki Nico ile olan farkın nedenini açıklıyor. Bunun yanında sıralamada da yaklaşık 1 saniye gerideydim ve onun derecesine inemedim. Bu yüzden bunun nedenini öğrenmek için derin bir inceleme yapmalıyız”

“Açıkçası telafi etmek için daha da zorladım. Bu da son turumum son şikanında hata yapmama neden oldu. Yarın için nasıl gelişebileceğimize bakmamız lazım. İyi bir kalkış yapıp mümkün olduğunca iyi bir yarış çıkarmaya çalışacağım”

Takım arkadaşı Rosberg ise 6. oldu ve yarınki yarış için umut dağıttı.

Rosberg: “6.’lık yarın için iyi bir yer. Kuru veya ıslak, şartlar ne olursa olsun yarın iyi bir yarış çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Bu hafta sonu ortaya koyduğumuz ayar çalışmalarından memnunum. Yeni parçalar da işe yarıyor görünüyor ki u gerçekten tatmin edici.”

“Doğru yolda ilerlediğimizi görebiliyoruz. Yarın ilginç bir yarış olmalı. Umarım Alman destekçilerin önünde birkaç sıra yükselebilirim”


Yorumlar

  1. Ve yarış bitti.Shumi gene her zamanki startını bir kaç pilot geçerek kalitesini gösterdi.10'. başladığı yarışı 8.bitirdi. Redbull,Mclaren,Ferrari gelişiyor da Mercedes ekibi sahilde bira mı yudumluyor.Sadece Shuminin gayreti görülüyor. Kumaş kaliteli ama araç fos ne yapsın Shumi daha?

  2. Ve yarış bitti.Shumi gene her zamanki startını bir kaç pilot geçerek kalitesini gösterdi.10'. başladığı yarışı 8.bitirdi. Redbull,Mclaren,Ferrari gelişiyor da Mercedes ekibi sahilde bira mı yudumluyor.Sadece Shuminin gayreti görülüyor. Kumaş kaliteli ama araç fos ne yapsın Shumi daha?

  3. Ve beklenen haber geldi,
    Pist sular altında öğleden önce yağan yağmurlarla sırılsıklam olmuş.
    Şuan yağmur devam ediyor. Ancak yarış saatinde hava açacakmış.
    Tahminlere göre yerel saatle 14-16 arası aralıklı yağış bekleniyormuş 🙂
    Kanadanın tekrarını izleyebiliriz.
    Umarım SC arkasında start vermezler.

  4. Her Schumi fanı olumlu bir yanından bakmak adına birşeyler ifade ediyor.
    Bende yağmur ayarı yapmış olma ihtimali üzerinde duruyorum.
    Ancak ayar ne olursa olsun aacın pistte duramadığı çok açık. Bu sorunu çözmeleri lazım acilen.
    Yağmur durumunu bilmiyorum ama yarış boyunca yoğun yağmur olmayacak görünüyordu dünkü tahminlerde.
    E birde hiç yağmazsa tur yeriz.

  5. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Son zamanlarda hiçbirşey beklediğimiz gibi olmuyor zaten.

  6. Mantikli dusunun, Schumi yarin yarisi 12. bitirirse nolur? hicbir sey! Cunku aracin performansi ortada, Ama kazanmasa bile podyuma ciksa nolur? Efsane geri dondu Muhtesem! olur.. Ross Brawn`in yerinde olsam Schumi`yi yogun yagmur ayarlariyla piste surer rahatlikla Muhtesem! secenegini isaretlerdim 😉 Muhtemelen Mclaren Button icinde ayni seyi yapti..

  7. schumacher61 avatarı

    bence mercedes schumacher için yağmur ayarı yaptı. eğer ki yağmur yağarsa podyuma hazır olun…

  8. schumikolik avatarı

    sonuna kadar destekçisiyim.

    o bütün egoları geride bırakıp yeniden döndü, sıfırdan başladı.

    isterse 20. olsun Schumacher zaten efsane.

    schumi fanlarına "yaşlı, bıraksın" sözlerini yakıştıramıyorum. onu tanıyorsanız bu sözlerin nasıl havada kaldığını da biliyorsunuzdur.

  9. schumikolik avatarı

    sonuna kadar destekçisiyim.

    o bütün egoları geride bırakıp yeniden döndü, sıfırdan başladı.

    isterse 20. olsun Schumacher zaten efsane.

    schumi fanlarına "yaşlı, bıraksın" sözlerini yakıştıramıyorum. onu tanıyorsanız bu sözlerin nasıl havada kaldığını da biliyorsunuzdur.

  10. Beyler bu büyük blöf. Mercedes yarın için çok büyük risk aldı ve schumacheri tamamen yağmur a uygun ayarla piste çıkaracak.Eğer ki yağmur hiç durmadan yağarsa yine kanadanın bir tekrarını yada kanadadan daha iyisini görebilirz.

  11. Yarın kalkışta 2-3 sıra alacaktır inşallah ama önündeki belalısı Petrov'dan korkuyorum :))
    Ancak sonrasında ne olur en iyi ihtimalle 5. olur bu da bizi tatmin etmez. artık öndekiler çekişse bile yarışlardan zevk alamıyorum Schumi daha iyisini yapabileceği halde araç yüzünden yapamadığı için. aksi olsa deriz ki napalım artık Schumiden geçmiş, bu kadarını yapabiliyor bari öndeki mücadeleden keyif alalım. ama (çok iyi olmasına gerek yok) rekabetçi bir aracı oluğu zaman zafer mücadelesi vereceğini bile bile puan için mücadele etmesi bütün keyfimi kaçırıyor.

  12. Bakın sıralamaa turlarını izleyenler zaten bilirler en az elli kere Schumi nin kontralarını verdiler.Burda yazanlar dogru.

    Ayrıca Schumacherin bir sözünü yazayım buraya:

    Ben Ferraride şampiyonluk için 5 sene bekledim.Onun için aceleye gerek yok.

    Yani bizim tek yapmamız gereken şey Schumi nin arkasında durup ona destek vermek.Ha zaten 2 yarışta geri düştü diye onu bırakanlar onun fanı zaten değildir…

  13. Yarış performansı açısından kesinlikle limitleri zorladığını ve geçen seneden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. maximumu çıkartıyor araçtan. Michael Jordan geri döndüğünde tekrar NBA' i izlemeye başlamam gibi Michael döndüğünde de tekrar F1'i izlemeye başladım ben. Onu antrenmanlarda izlemek bile çok keyifli benim için. Kanada yarışını nasıl ayakta izlediğimi anlatamam. Ama evet, sıralamaları seyretmeyeceğim sanırım artık. sürekli yolunda gitmeyen birşeyler oluyor.Bu can sıkıntısını yaşamak istemiyorum…

  14. Yarış performansı çok iyi heleki son 3-4 yarıştır çok iyi ki uzun sürüşe dayanmasa yaşlanmış deriz Schumacher yarış içinde hala eskisi gibi ama sıralama turlarında hep hayal kırıklığı yaşıyoruz

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bazı Yorumlar Okudum Schumacher Fanlarının..Yaşlandı Artık Sürme Şöhretini Ayaklar Altına Alma Diyorlar Onlara Söylüyorum….

    Schumacheri Fanı Olmak İyi Günde Kötü Günde Onun Yanında Olmakdır…Boşuna mı Formula 1 e Geri Döndü Zannediyorsunuz ? Can Sıkıntısından mı Döndü ? Tabiki Hayır Başarı İçin Döndü…Bu Başarı Gelecektir…Siz Sadece Desteklemeye Devam Edin…Bunun Yaşla Alakası Olmadığını Bilin Arık Önemli Olan İyi Bir Araç…Bunuda Mercedes Yapacak…Gönül İsterki Mercedes En İyisini Yapıp 1. Olsun Ama İşler Öyle Yürümüyor…

    Sıfırdan Kuruldu Mercedes…Red Bull Formula 1 deki 2. Sezonunda Galibiyeti Bırak Podyumu Bırak Puan Zor Alıyordu…Şuan Taşları Yavaş Yavaş Oturtturuyor Mercedes…Bu Başarı 2 Sene İçinde Gelecektir…

    Özlediğimiz O Schumacher Sevincini Göreceğiz Bundan Eminim…

  16. tarık mahir avatarı

    yarın schumi ve rosbergden güzel performanslar bekliyorum.özellikle rosberg iyi kalkarsa yağmurda ön tarafı karıştırabilir

  17. Schumi yani her turunda heyecanla derecelere bakıyorum ama herdefasında kahroluyorum.
    Artık uzun süre kameralar seni göstermeyip replay modenda onboard kamerandan yayın yapınca ya kaza yaptığını yada spin attığını görüyoruz.
    Biliyoruzki maximum için çok zorluyosun ve bu araçla bu kadar işte.
    Ancak 1,2 saniye gibi bir fark nico ile normal değil. senin daha hızlı olman gerekiyordu. bu sorunu her ne yaratmışsa arına kadar çözmeleri lazım.
    Zaten tüm antremanlarda araç fıldır fıldır kaydı ve sıralamalardada aynoydı.
    eğer yarıştada aynı olursa 20. turda tur bindirirler.

  18. Artık sıralamaları izlemeyeceğim sanırım bundan sonra…

  19. Schumacher döndüğünden beri sevinerek izlediğim tek yarışı kanada idi artık birşeyler yapsınlar

  20. Anlam veremiyorum 1.2 sn nasıl yavaş olur Schumi.Kers en fazla 0.5 sn kaybettirir.Geriye 0.7 sn kalıyor peki o nerden kaynaklanıyor.Yarış performansı iyi ama sıralamaya da bi çözüm bulmalı.

  21. M.Schumacher  avatarı

    Araç düz yolda kontralartla toparlanıor .. skandal bir araç dengesi var .. Allah schumiye ve bize sabır versin .. Nico umut dagıtır tabi sorunlar schumide .

  22. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    aracın ne kadar yavaş olduğunu biliyoruz. rosbergin 1.2 saniye gerisinde olman hayal kırıklığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir