Hamilton: "Bu Sene Hatırladığım En İyi Sıralama Seansıydı"

yazar:

kategori:

Dünkü açıklamalarında Hamilton, kendisini kesinlikle pole mücadelesinin uzağında gördüğünü, tek turda 1 saniye geride olduklarını söylemişti. Ama İngiliz pilot, aracını ikinci cebe oturtmayı başardı.

İkinciliğin sürpriz olup olmadığı sorusuna Hamilton: “Kesinlikle öyleydi. Hafifken aracımızın ne kadar iyi olduğunu kesinlikle küçümsedim. Tur iyiydi. Şimdiye kadar beni en mutlu edenlerden birisi, rahatlatıcı bir turdu”

“Q3 öncesinde araçta oturuyordum ve belki de laflarımızı yiyeceğimi düşünüyordum. En azından bu sene için hatırlayabildiğim kesinlikle en iyi sıralama seansıydı. İlk seans muhteşemdi ve son tur mükemmeldi.”

“Çizgiyi geçtiğimde büyük oranda tatmin olmuştum.”

İngiliz pilot, yarın için endişeli olduğunu kabul etti.

Hamilton: “Dürüst olmak gerekirse Red Bull’lara yakın olacağımızı düşünmüyorduk”

“Önemli olan, en hızlı olmasak da araçla ilgili bir şeyler yapmaya çalışmaktı. Bazı değişiklikler yaptık ve araç muhteşem oldu”

“Takıma büyük bir tebrik. Muhteşem bir çaba harcadılar. Hafta sonu boyunca güncellemeleri getirme ve motor modlarını geliştirme adına sürekli zorladık; bunun da çok faydası oldu”

“Silverstone’de kural değişikliği ile virajlardaki denge vs ile gerçekten sıkıntı çektik. Bu yüzden geri adım atmıştık ve yapabileceğimiz bir şey yoktu”

“Bu hafta sonuna bakınca (kural değişikliği) Ferrari ve Red Bull’u çok etkilemiş gibi görmüyor. Ama bizim mücadeleye geri dönmemizi sağladı”


Yorumlar

  1. Boş ver dostum boşuna parmaklarını yorma ne yaparsan yap bildiğini okuyacaktır.

  2. ya nedir bu hamiltona karşı duyulan kin ve nefret adam ne yaptıki siz bu adama bu kadar kötü yaklaşıyorsunuz sizi yeniyo diemi

  3. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Kendisini hiç sevmem ancak dün performansı gayet iyiydi.Tebrik ederim.

  4. senin için gerçekten üzülmeye başladım. şöyle bir dünya turuna çıksan 1-2 yıl dünyayı dolaşsan.

  5. sidepod girişinin üzerine koyduğumuz kanat gözüme çarptı. havayı biraz daha kontrol altına almış gibiyiz.

  6. Bencede böyle birşey oldu zira biz difüzör yasağından hakkaten encok etkilenen takımdık yarış ici performansımız olmasada pole mücadelesinde 1 saniye geriye düştük birden bu kuralın takımlarla görüşülerek tekrar eski haline getirilmesi mclareni hakkaten hayata döndürmüş gibi ve eski moda geldi işler.Sadece ferrari ilk yarışlardaki gibi yavaş değil tek fark bu ve redbull motor haritalama olayından dolayı polede eskisi kadar fark yaratamıyor gibi ama bazı arkadaslar senin gibi mantıklı yorumlar yapmıyor malesef.Yarın yarış çok çekişmeli olacak olaylar yasanmazsa startta.

  7. Senin sıkıntını hala anlamış değilim birşeyleri ispat peşindesin ama yarın cevabını alacaksın gerçi ozamanda susacağını sanmıyorum hiç.sen o cümleden bişeyler cıkarmıssın motor modlarıno geliştirme adına zorladık bölümden yani.Ozaman buttonun demecinide ben diyeyim sana yağmur ayarı falan yaptığından bahsetmemiş ve aracın hiç tutunması yoktu demiş bu yüzden turlarımın hiç birinde istediğim gibi olmadı gibisinden bişeyler anlatmış demekki ayarları lewiste tuttururken button'da yakalayamamışlarki aracın sabah cok daha iyi oldugundan bahsetti button yani sıralamalardaki araçla sabahki araç arasındaki dağlar kadar farkın oldugunu söyledi.Burdanda lewisin aracının iyi çalıştıgını ve iyide bi tur atıp bu dereceyi cıkardığını söyleyebiliriz.Ak koyun kara koyun yarın belli olur en azından galibiyet olmasa bile yarış icindeki gidişatımız gelişip gelişmediğimizi gösterecektir.Tabi görmeyi istersen göreceksin sende ama görmek istemezsen o ayrı alonso lewisin önünde bitirir sen gelip burda bıdı bıdı edermisin bilemiyorum ama ben buna bakmam turlardaki istikrarımıza göre yarış hızımıza göre bir değerlendirme yapacağım yoksa sanssızlık yaşayıp startta bişeylerin olması gelişip gelişmediğimizi göstermez bakıp görecez yarın inşallah.

  8. yarınki hava durumu, takımların performans farkı, lastiklerin durumu…her şey belirsiz. massa dışında ilk dört pilotun hepsi kazanabilir. zevkli bir yarış bizi bekliyor.

  9. alonzomanyaa  avatarı

    Geçen konuda yazdım dı da motor haritası ile oynadılar muhakkak diye, bazıları dalga geçmişti yanlarındamıydın diye..

    Sanırım bu cümle olayı bitirmeye yetiyor.

    "Takıma büyük bir tebrik. Muhteşem bir çaba harcadılar. Hafta sonu boyunca güncellemeleri getirme ve motor modlarını geliştirme adına sürekli zorladık; bunun da çok faydası oldu"

  10. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -McLaren + Hamilton ikilisinin yaptiklarina sasirmamaliyiz
    -Biri F1 in en koklu takimlarindan yaptigi arac su anda pistte hicbir araca benzemeyen YEGANE tasarima sahip. Tasarimda bazi seyleri digerlerine gore daha cok degistirme imkanina sahip.
    -Digeri F1 tarihinde en genc sampiyon olmus 2. pilot
    -Gucler birlesince bu tur iyi derecelerin gelmesi de kacinilmaz
    -Button un da dertecesini gordukten sonra burada herkes LEWIS in McLaren icin ne kadar onemli oldugunu herhalde anladi !!!
    -Ben yarin kalkista veya ilk turda Webber i de gecmesini ve galibiyet almasini bekliyorum Lewis in.
    -McLaren + Lewis e de bu yakisir.

  11. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    sanırım button lastikleri uygun ısıya getiremedi. lastikleri ısıtma işi aracınızada bağlı ancak bu konuda pilotta belirleyici bir faktör buna hiç şüphe yok. mesela geçmişte çoğu kez alonsonun massadan daha çabuk lastik ısıtabildiğinede şahit olduk. çok bahsi geçen button ın nazik sürüş stili belkide etkenlerden biriydi.

  12. bence de sen de lewis'i tanımadın heralde. Kendisi takımı ve pisttekilere neler yağabileceğini biliyoruz

  13. fia'nın sezon ortası kural değişikliği yapmaya çalışması, red bull'u durdurmak amacını taşıyordu. red bull bir miktar zarar görse de, gözle görülür bir performans kaybı yaşamadılar. hiç hesapta yokken, atılan taş red bull yerine mclaren'in kafasına düştü. yasakla birlikte mclaren'in kolları kanatları kırıldı. egsoz gazlarının aracın performansına direkt etki ettiği anlaşıldı. ve fia ilk haftanın ardından takımlarla görüşüp yasağı geri kaldırdı. mclaren hayat döndü.

    aracın performansına geri dönmesi, hamilton'un da tek turdaki yeteneği ile birleşince, ortaya pole mücadelesi veren bir mclaren çıktı yeniden. benim bugünkü sonuçtan anladığım budur.

  14. Tebrikler kavruk oğlan =)) Webbere bu kadar yakın olacagını tahmin bile etmiyordum son turun kesinlikle heyecan verici derecedeydi. güncellemelerin faydasını görmüş gibiyiz ama yarışta dana net bir tablo görebilirz umarım yarında bugünkü gibi çoşturursun bizi.

  15. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    bence yarın bir yarısı izleyelim ve sonra konusalım…

  16. Biz mclaren geri düştüğündeki o saçma muhabbetlerinizin üzerine bu renk değişikliklerinize hasta oluyoruz nedense :)))) Mclaren gibi büyük bi takımı pota 2 yarışla pota dışına koymak Mclaren gibi takımı tanımayanların işidir bunun cevabını hepsi aldı yarınki yarıştada galibiyet olmasada enazından podyum icinde olmaya büyük bir aday lewis…

  17. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Ahaha bu Hamilton' a hastayım yahu 🙂 Her olumlu bir gelişme üzerine hayatımın en iyi sürüşü vs birşeyler diyor. Bana biraz saçma geliyor ama McLaren'in favori gösterilmediği bir hafta da bu denli iyi performans bunları söyletmek de haklı.

    Ama Hamilton yarın ciddi anlamda galibiyet için favori göreceğiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir