Alonso, Red Bull'un Artık Hataya Daha Müsait Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Britanya GP’de pitstop hatası sonrasında Vettel, ilk sırayı Alonso’ya kaptırmış ve son bölümde İspanyol pilota yaklaşma şansı elde edememişti.

Alonso, Red Bull’un artık önde çok rahat olmadığını da belirtti.

Artık Red Bull’un gerçek baskı altında olup olmadığı sorusuna Alonso: “Elbette herkesin 1 saniye kadar önünde oldukları kadar kolay değil.”

“Şimdi sadece 1-2 ondalık daha hızlılar ve siz sadece 1-2 ondalık önde olduğunuzda, turu atarken aynı güveni duymazsınız; yarışa aynı şekilde hazırlanmasınız. İş stratejiye, pitstoplara bağlıdır.”

“Silverstone’de bunu pitstopta gördük. Ayrıca Monaco’da da Webber, biraz baskı nedeniyle pitstopta 20 saniye kaybetti. Bu yüzden şüphesiz yarışlarda onları biraz daha baskı altına alırsak, daha fazla hata şansı mümkün. Yarışlarda çok rekabetçi olduklarında çok kolayca 1-2 oluyorlar.”

Şampiyonadaki duruma bakılınca artık her riskin alınması gerektiğini düşünen Alonso, henüz ya tamam ya devam noktasına gelmediklerini ifade etti.

Alonso: “Havanın nasıl olacağını, nemli veya ıslak şartlardaki rekabetçiliğimizi göreceğiz. Yarış kazanmak hiç kolay olmaz. Yarışın bazı bölümlerinde en hızlı olmanız gerek.”

“Şu anda en hızlı değiliz. Red Bull en hızlıydı ve McLaren oldukça yakındı. Bu yüzden yarış kazanmaya ihtiyacımız varsa ilerlemek için yarışta da ileri yönde adım atmamız lazım.”

“Bu yağmurla birlikte eğer pistte kalır ve yarışı tamamlarsak… Bana göre zirvedeki 3’lüden biri yarışı bitiremez. Çünkü ıslak zeminde fazlasıyla çılgınca olacağını düşünüyorum. Bu yüzden birinin yarış dışı kaldığında podyuma çıkmak iyi bir sonuç olur”

Ferrari’nin lastiklere daha nazik davranması ile Alonso, yağmurlu yarışların kendilerine yardımcı olacağını düşünmüyor.

Alonso: “Kuru bir gün tercih ederim. Yağmur yağarsa, sorunlarımız olacak gibi bir durum yok ve çok endişe etmiyorum. Ama Kanada’da yağmur yağdığında Vettel’in rahatça farkı açtığı da ortada. Silverstone’de yağmur yağdığında Red Bull uzaklaştı ve Hamilton beni kolayca geçti. Kuru zeminde biz çok daha hızlıyız. Bu yüzden yağmur yağarsa şansımız daha az”


Yorumlar

  1. Ee adam hataya müsait olduğunu düşünmüş hata yaptılar. McLaren Ferrari Red Bull çekişmesi güzel oldu bugün.

  2. rocco junior avatarı

    Evet yağmur var ve Ferrari'den kaynaklar bunun bizim için en kötü şartlar olduğunu yazmış;soğuk,yağışlı ve arada bir değişken şartlar…
    Ayrıca havayı değiştiremeyeceklerini belirtmişler ama şu an durmuş pist kurumaya başlamış ve Williams heyecanlı yarış bekliyormuş bir süre sonra muhtemelen yarışa kesin yağmur geleceği konuşuluyor.
    Not:Lütfen yorumları süzgeçten geçirmeden hızlı yayınlamaya artık başlasak?

  3. Alonso: "Kuru bir gün tercih ederim. Yağmur yağarsa, sorunlarımız olacak gibi bir durum yok ve çok endişe etmiyorum. Ama Kanada'da yağmur yağdığında Vettel'in rahatça farkı açtığı da ortada. Silverstone'de yağmur yağdığında Red Bull uzaklaştı ve Hamilton beni kolayca geçti. Kuru zeminde biz çok daha hızlıyız. Bu yüzden yağmur yağarsa şansımız daha az"

    Yağmur ayarı yapma ihtimalleri bu açıklamadan sonra sıfır Kuru zeminde Ferrari'nin küçükte olsa bir şansı var ama Yağmur Yağarsa bence işleri çok zor olur. Alonsonun dediklerine katılmamak elde değil hem kanadada hemde ingilterede yağmurda Redbull ve McLaren daha hızlıydı Ferrari'den. bugün yağmur yağarsa Vettel ve Hamilton favori yağmazsa Webber,Hamilton,Vettel ve Alonsonun şansları var.

  4. rocco junior avatarı

    Yağmur yağarsa bizim için kötü olur en azından bir yağmur bir kuru hiç istemediğimiz bir şey bu da yine güçlü olabileceğimiz bir haftasonunda el sallamak olabilir.Ara ara yağış olacağı tahmin ediliyor ve bu en çok Mclaren için avantaj.Sürekli yağmur isteyip bunun bize yarayacağını düşünen ve yağmurda hep aynı pilotun liderlik edeceğini sanan arkadaşları anlayamıyorum bir türlü.Acaba farklı bir f1 mi izliyoruz:) ??

  5. alonso genelde mantıklı açıklamalar yapardı ama burdaki açıklamanın nedeni redbulla baskı uygulamak oldugunu düşündüğm için yine mantıklı olarak görülebilir diye düşünüyorum açıklamasında mantık hataları çokça mesela bu yıl redbullun yariş temposu bakımından 1 sn önde oldugu da nerden çıktı kaç yariştir aradaki farklar çok az vettel yetenegi ve onde olmanın getirdgi strateji avntajıyla alıyodu yarişları yani pit ekibi ve vettelin uzerinde kaç yariştir baskı eksik olmuyodu
    ve bu yagmurda hızlı gitmek konusununda araçlara baglanması olayı saçmalık bence yagmurda yarişabilmek araçla bagdaşlaştırılmamalı diye düşünmekteyim

  6. Akıl oyunları bunlar:)

  7. Bazıları sezon başından beri üzerinde baskı olmadığı halde hata yapıyor o nasıl oluyor acaba 🙂

  8. yağmur arkadaki herkes için şanstır. pole'deki kişi hariç yarışta son sıraya bile düşseniz doğru hamlelerle bir anda öne fırlayabilirsiniz 😀

  9. öndekilerden biri yarış dışı kaldı diyelim yarışı da tamamladık arkadakilere geçilmeyeeğimiz ne malum özellikle yağmur varken
    neyse… alonsoyla yüzde yüz aynı fikirde olmamak için yukarıdakileri yazdım 😀 ama bir gerçek var ki adam haklı red bull artık eskisi kadar rahat değil tek bir rakiple uğraşmak puan farkını risk altına almaz ama 2 takım ve 4 pilot… o puan farkını yok edebilir 😀

  10. Zeminin kuru olması yağmur taneleri olmamasıyla ilgili değil, zeminin lastikleri ısıtacak kadar sıcak olmamasıyla ilgili. Dün 15 C idi yanılmıyorsam ve yağmurlu bir günden daha soğuktu

  11. Malesef bir pazar günüm daha Alonsoyla ilgili olmayan nedenlerden mahvolacak. Yarışta yağmur varmış. Artık buton kazanır

  12. Dün kuru zeminde berbattık Fernando.Yağmur yağarsa bir şansımız olabilir diye düşünüyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir