Sezon İçi Testlerin Dönüşü Kararına Çok Yaklaşıldı

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, bu sene başlarındaki açıklamasında sezon içi testlerin geri dönmesini istediğini belirtmişti.

Takım patronları, bu konuyu Cumartesi akşamı Nürburgring’deki FOTA topltantısında görüştü ve anlaşılan o ki herkesin onay vereceği bir plan bulmaya çok yaklaşıldı.

Son ayrıntıların henüz tamamlanmaması ile takımlar, Avrupa sezonu öncesinde yapılacak 3 günlük bir testi kabul etmek üzere.

Test için yer belli değil ama Autosport’a göre muhtemellerden biris Mugello.

Takımların maliyetlerinde dengeleme adına sezon öncesi 15 gün olan testler 12 güne inecek ve aradaki fark, Avrupa sezonu öncesi yapılacak teste bırakılacak.

Sezon içindeki test için öncelikle 2012 takviminin netleşmesi gerekiyor. Çünkü, bu testi üç haftalık araya koymak isteyen takımlar, net tarihleri ve yarışları görme niyetinde.

Anlaşma ve görüşmelerin tam ayrıntıları bilinmemekle birlikte geçici takvimde Avrupa’nın ilk yarışı olarak görülen Türkiye GP öncesinde İstanbul Park’ta testlerin yapılma ihtimali de akıllara geliyor.

McLaren Takım Patronu ve FOTA Başkanı Martin Whitmarsh, sezon içi testlerin geri dönmesi halinde illa ki yarış pilotlarının piste çıkmasının gerekmediğini de belirtti.


Yorumlar

  1. Bu test sayıları çok şey değiştirmez. Çeşitli dönemlerde 2-3'er günlük testler ve bütçelere göre test hakkı gelmeli. Adedi belli büyük takımlar 2 test yapıyorsa bütçesi kısıtlı olan 3-5-7 test/gün yapmalı. Brawn, Redbull örneklerinin varlığı önemli.

  2. İşte bu süper haber

  3. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    umarım seneye testler gelir ve schumacheri hakettiği yerde görürüz

  4. Bence Macaristandan itibaren bu sezon uygulanmaya başlanmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir