Hamilton: "Kontrollü Agresifliğim Sayesinde Kazandık"

yazar:

kategori:

16 GP zaferiyle tarihi isimlerden Stirling Moss ile durumunu eşitleyen Hamilton, agresif yaklaşımının Fernando Alonso ve Mark Webber’in önünde yer almasını sağladığını düşünüyor.

Hamilton “Art arda turlarda sürekli olarak 1 sn içerisinde yer almak gerçekten mükemmeldi ve agresif tarzımla birlikte  yaptığım bazı şeylerin çok kritik olduğunu düşünüyorum.”

“Sürekli kafanızı verip yarıştıktan sonra sonucunu almak gerçekten çok memnun edici. Çok iyi durumdayım, böylesine günler gerçekten tahmin edemeyeceğiniz kadar memnuniyet getirir.” dedi.

Hamilton, son haftalarda takım olarak içinde bulundukları dönemlerin ardından bu galibiyetin çok iyi geldiğini düşünüyor.

Hamilton “Her galibiyet özeldir ancak son haftalarda ortaya koyulan duygu, araca harcanan  çaba ve enerji ile bundan daha iyi hissedemezdik.”

“Bu hafta sonuna gelirken her yarışa ayrı yaklaşacağımı söylemiştim. Galibiyet kazanmak bizim için çok olumlu ancak daha uzun yol var ve sürekli istikrarı yakalamalıyız.”

“Şu anda bir şey söylersem bu felaket olabilir çünkü gelecek yarış çok zorlu olacak. Ancak tekrar mücadelenin içerisindeyiz ve umarım bunu sürdürür ve momentumu koruruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. diğer arkadaşlarda açıklamış zaten normal şartlarda lewis herzaman buttondan daha hızlı sıralamalarda. ve buttonda kendisi yine söylemişti araç dengesizken lewis daha iyi performans gösteriyor diye. ve buttonda tüm hafta sonu araçla cebelleşti durdu tamam 1,2 sn fark fazla ancak vettel de webberden sezon başından beri hep hızlıydı , alonso hep massayı sıralamada geçti ancak herzaman yarışta geçemedi, olayı kurcalamanın ne anlamı var. sence McLaren bilerekmi buttonu yavaşlattı, sen 2007 gerçekleştiğine inandığın olayın etkisinde kalmışsın…

  2. Lewis siz bir F1 çok tatsız olurdu.

  3. mcl- attack avatarı

    Sezonun en iyi podyum mücadelesi idi. Tebrikler Lewis ,seni seviyoruz.

  4. Cok pardon yanlis oldu 🙂 Soylemek istedigim 1 tur arayla iki pozisyondan da Lewis galip ayrildi, ilkinde Lewis Webber`i SIKISTIRARAK frene basmasini sagladi, ikincisinde Alonso ayni pozisyonda Lewis`i SIKISTIRIP frene basmasini saglayamadi, bu yuzden artik Lewis`in korkulan agresif pilot olmaya basladigini soyluyorum.

    Ve evet bu bence pek etik bir davranis degil, cunku yazili kurallar olmasa bile yarisirken birbirlerine saygi duymasi lazim pilotlarin. Kucukken sokakta minyatur kale mac yapardik, 2 tas ile yapilmis kalelerimiz vardi, ve 3 korner 1 penaltiydi, yazili bir kural mi vardi? ama rakip takim dahil herkes bunu bilir bu kurali uygulardi, bunun gibi 🙂

    Tum bunlarla birlikte agresif korkulan pilot olmanin Lewis icin bir avantaj olacagi kesin..

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    forever arkadaş sen de diğerleri gibi beni anlamamakta ısrarcısın.Ne yani şimdi bu 1,2 saniyelik fark normal mi? Yani hamilton her hafta buttona 1,2 saniye takıyor mu?Bu iki pilot 29 yarıştır takım arkadaşı ve ben hamiltonun buttona 1.2 sn fark attığını görmedim ve yine ben buttonun bu kadar isyan ettiğini de görmedim.Ne demek sabahki aracın öğlen kaybolması açıklarmısın.Neden dünya şampiyonu buttonu bir kalemde yok sayıyorsunuz.
    Ferrarideki durumla bunun alakası yok.Massa zaten her zaman her yerde Alonsodan yavaş.Ama 1,2 saniye de fark yemiyor ve sabahki aracının nereye gittğini de sormuyor.Sadece sert lastik ve lastik ısısı sorunlarından bahsediyor.

  6. agresif, hızlı, cesur, fırsatları beklemeyen kendisi yaratan vsvs işte lewis budur ve sonuç yetenekle kazanılmış sezonun en iyi yarışı…

  7. @Nebuchadnezzar, okadar diretiyorsunda biride sana demezmi o zaman ferraride alonsonun aracına daha çok ağırlık verdiği için massa geride kalıyor… lewisin zaferine hazmedemiyorsun anladık ancak önce iğneyi kendi takımına batırmanı tavsiye ediyorum…

  8. İşte biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz. Derece kazandıran, hatırlanabilir kılan budur.
    C.tesi gününden beri Lewis kendinden koyarak bu sonuçları ortaya koydu. Sıralama turları performansından sonra söylemeye vakit bulamamıştık. Bu gayret, başarı onun, derecesini benim açımdan daha kıymetli kılıyor… İşin matematiğine dikkat ederek periyotsal bazda göstereceği performansı tüm yarışa yayabildiğini düşündüm.

    "felaket olabilir çünkü gelecek yarış çok zorlu olacak" aynen, bu hafta sonu aldatmamalı demek isterim.
    Button berbat olduğu kadar Lewis olağan üstü sürüş gösterdi. İkisinin ortalamasını almak bir bakışa fikir verebilir…

  9. kanada 2008de tüm pilotlara neredeyse 1 sn takmıştı hamilton hatırlarsan ortada normal bir şart zaten yok ama sanki mclaren bi dolaplar çevirmiş izlenimi yaratmaya çalışman normal değil her puanın altın olduğu şu anda hangi gerizekalı böyle bişeyi yapmaya kalkar?
    bişeyler ortaya atmaya çalışıyorsun ama kendini gülünç duruma soktuğundan haberin yok var mı böyle bişey geride kalan takım bir pilotu öne çıkarmak için diğerini saböte ediyor sanırsın ki puan olarak önde bir pilotu puan olarak geriye düşürüp 2. pilot yapmak istiyor
    aslında böyle şeyler demem ama o senin pilotun ve takımının yapabileceği türden hareketler hamiltona yenildiğinizi kabullenemiyorsunuz size göre vardır mutlaka bişeyler mclaren yapmıştır yoksa nasıl yenecek sümüklü hamilton allahtan kapıda fia görevlileri yattı yoksa size inanabilirdim
    iyi geceler

  10. Bu yarış gibi geçen sene Silverstone ve Valencia da da böyleydi. Lewis rakabetçiydi ama Button yarışta 1 sn yiyordu tur başınca.

    Button un dediği bir laf var. O benden daha iyi kullanıyor dengesiz aracı diye. Lewis ve Button un onboard larından Button un ne kadar yavaş virajları döndüğünü görebildik bence.

    Button lastikleri aşındıramadan yarışları bitirirse, Lewis den yavaş kalması kaçınılmaz. Bu konuda McLaren mühendisleri bile birşey yapamaz bence.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen normal şartlarda hamiltonun buttona sıralamada 1.2 saniye fark attığını gördün mü? Normal mi?

  12. fatih artuç avatarı

    Gördüğüm en rekabetçi ve agresif sporcu sensin lewis hamilton.sen olmasan f1 izlenmez…

  13. fatih artuç avatarı

    sen olmasan f1 çekilmez lewis,senin kadar rekabetçi ve agresif bir sporcu kolay kolay yetişmez…

  14. dün Hamilton devamlı gülümsüyordu.
    bugün harika bir sevinç gösterdi. güzel kutladı.

    bunlar harika haberler.

  15. neyin peşindesin anlamadım kaç gündür mclaren bilerek yapmış diye düşünmüyorsun umarım hadi hamilton ve mclaren açık ara farkla önde gitse anlarım ama rbrden puan çalacak insanlar lazım alonso takım arkadaşından çok bizimkilere güveniyorken takımın buttonu yaaşlatması mantıksız yok sen direticem bu konuda diyorsan diyecek bişey yok button eminim bir cevap almıştır bunu sana bana mikrofonlar önünde anlatacak değiller

  16. Pilotundan mühendisine kadar herkes iyi çalışınca, böyle sonuçlar pek şaşırtmıyor. Hamilton'ı sevmem ama iyi bir pilot ve iyi bir takıma sahip.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Biraz da buttonun aracına eğilseler iyi olacak.Button cumartesi günü Sabahki araç öğlen nereye gitti diye sorduğunda cevap alabilmiş mi acaba?

  18. Resmen şov yaptı Lewis bu gün. Adamımsın!

    McLaren da ki mühendislere bir şey demek istiyorum sadece. Sizdeki teknik deha nerden geliyor birader.

    Bir aracı cumadan pazara sınıf atlatan ve atlatmakla kalmayıp hem yarışı hem en hızlı turu hemde yumuşak ve sert hamuru çok iyi kullanmayı başartmışlar. Pes diyorum. Allah nazardan saklasın nediyim başka.

    Adamlarımsınız hepiniz.

  19. bence yanlıs yazdı, orada =)
    amahiç bir pilotun bu hamilton üstüne sürmeyeyim bırak gecsin diye düşünecegini sanmıyorum. alonso orada ya lasstiklerden yada bir anlık dikkatsizliğinden dolayı, dısarıyı kapatamadı diye düşünüyorum.

  20. start tan finişe,farkı stabil tutmaktan hayati ataklara,taktikten lastik lere kadar tam bir zaferdi yakışan bir zaferdi son derece tebrik edilesi bir zaferdi…

  21. alonzomanyaa  avatarı

    İşte maksat yazmak olsun..

  22. alonso webber i dışarı mı itti ??? onu lewis yaptı be 😀 nası yarış izliyosun

  23. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben tek sey biliyorum
    -Kim ne derse desin dogru bildigini yapmaya devam et ve degisme !!!
    -Kendin olmayi birakirsan hic bir ozelligin kalmaz
    -Lewis yaristigi surece agresifligini bir kenara birakmadi cunku bu Lewis
    -Boyle yaptigi icin de halen sampiyonluk sansi olan 4 pilotun icinde
    -Boyle devam et sonuna kadar da git
    -Kaybedecegin ne var ki??
    -Her yil 30 M USD kazaniyorsun, Nicole nisanlin yada kz arkadasin :))
    -Su an herseyi birakip eve donsen ne kaybedeceksin :))
    -Sonuna kadar git adamim :)))

  24. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben tek sey biliyorum
    -Kim ne derse desin dogru bildigini yapmaya devam et ve degisme !!!
    -Kendin olmayi birakirsan hic bir ozelligin kalmaz
    -Lewis yaristigi surece agresifligini bir kenara birakmadi cunku bu Lewis
    -Boyle yaptigi icin de halen sampiyonluk sansi olan 4 pilotun icinde
    -Boyle devam et sonuna kadar da git
    -Kaybedecegin ne var ki??
    -Her yil 30 M USD kazaniyorsun, Nicole nisanlin yada kz arkadasin :))
    -Su an herseyi birakip eve donsen ne kaybedeceksin :))
    -Sonuna kadar git adamim :)))

  25. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Eğer teorin doğruysa, Senna da böyle yarışıyordu.. O'nun benimsediği yarış felsefesi "Ya daha hızlı sür ya da önümden çekil!" idi. Eğer ki Lewis de böyle yapmaya çalışıyorsa bunun etikle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.. Olay yarışmak ile ilgili..

    Eskiden pilotlar şimdiye göre daha "özgür" yarışıyorlardı. FIA nin geçiş kuralları yoktu.. Şimdilerde izleyiciler ve taraftarlar FIA nın geçiş kurallarını çalıştırdığı dönemi izlediklerinden ve bu kurallar doğrultusunda yapılan geçişlere alışık olduklarından, senin bahsettiğin türde davranışaları etik dışı buluyor olabilirler. Ama aslında durum pek de öyle değil…

  26. Lewis artik tarzini kabul ettirmis gibi, ayni yerde 1 tur once Webber`i disari atan Alonso neden ayni yerde Lewis`in ustune surmedi? cunku biliyor ki Lewis disari tasmayip tepesine cikacak.. Ayni sekilde Webber Lewis`i gectikten sonra neden tekrar gecmesine mani olamadi? cunku karsisinda ki adam agresif! tepesine cikacak ikisinin de yarisi bitecek, o yuzden Lewis`le karsilasan pilotlar bundan sonra genel olarak geri cekilecekler, bunu pek etik bulmamakla birlikte Lewis korkulan pilot olmayi basardi bence..

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bana göre Hamilton,yeni güncellemelerle gelen bu zaferle Martin hakkında çıkan koltuğu sallantıda dedikodularına son verip bir jest yapmıştır.Martin de hamiltonu pek çok zaman kollamış ve hatalı demeçlerini temizlemişti.Bu zafer Martin içindir.Martin'e adanmış bir zafer olduğunu düşünerek hamiltonu tebrik ediyorum .Keşke takım kupasını da almaya Martin çıksaydı.

  28. "Kontrolsüz agresif agresif değildir " 😛

  29. Lewis Lewis Lewis ♥ ♥ ♥

    Unutulmayacak bir yarış izlettirdin bizlere seviyorum seni ♥ ♥ ♥

  30. Agresiflik iyi yönde kullanılabilir. (Lewis Hamilton ) 😀

    V for Vendetta'nın ''Şiddet iyi yönde kullanılabilir'' sözünden esinlendim. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir