Ferrari Her Yarışa Asılacak

yazar:

kategori:

Araçlarına ekledikleri bir dizi güncelleme ile Ferrari, büyük bir atılım gerçekleştirdi ve istikrarlı olarak ilk 2’de yer almaya başladı; bu şekilde de şampiyonluk umutları yeşerdi.

Puan olarak aranın epeyce açık olmasına rağmen Ferrari, bu şekilde sonuçlar almaya devam edebilirlerse sezonun sonlarında şampiyonluğu hedefleyebileceklerine inanıyor.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Elbette yapılması gereken, her yarışa asılmak. Bizden çok uzak oldukları için şu anda değil ama ilerleyen zamanlarda neler oluyor bakacağız”

“Elbette tek söyleyebileceğimiz, daha fazla takım ve aracın mücadele edebilmesi, aradaki farkın daha kolay kapanmasını sağlar. Şu anda fark hâlâ çok büyük”

Alonso Nürburgring’de Hamilton’u geçemedi ama Domenicali, takımının düşük sıcaklıklarda o denli rekabetçi olmasından cesaret bulduğunu belirtti.

Domenicali: “Bu şartlarda sorunumuzun (lastik) ısıtmak olduğunu biliyoruz. Bizim için iyi olmayan bu şartlarda bu kadar iyi bir performans göstermemiz bizi çok mutlu etti.”

“Son iki yarışta en fazla Fernando’nun puan almasına seviniyorum. Demek oluyor ki sahip olmamız gereken performansa geri döndük. Sezonun ikinci yarısının heyecan verici olmasını bekliyorum”

“Red Bull’un hâlâ en güçlü takım olduğunu düşünüyorum. Ama McLaren de burada çok iyi olduğunu gösterdi. Bu yüzden rakiplerimizi küçümsemiyoruz. Ama insanların tepki gösterip olmamız gereken performansa ulaşmamız beni çok mutlu ediyor”

“Şimdi Macaristan’a gidiyoruz. Geçen sene Almanya’da kazandıktan sonra orada Red Bull’dan 1 saniye geride kaldığımızı unutmuyoruz. Bu yüzden ayaklarımızı yere sağlam basmalı ve aracı geliştirmek için çalışmayı sürdürmeliyiz”


Yorumlar

  1. Ferrari değil Fernando.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kış testlerinden bile çok daha soğuk bir havada geçilen bu yarışı minimum hasarla kapattık.Alonso'nun dahi birkaç tur içinde ısıtamadığı bu lastiklerle kimbilir Massa o kokpitin içinde neler çekmiştir.Zaten pistte en fazla blokajda kalan pilot da Massa idi.
    Daha ziyade sevindirici olan nokta ise gelişimin sadece ingilteredeki yasakla doğrudan ilgisinin olmamasıdır.Redbull takımını yasak varken de yendik yasak kalktıktan sonra da yendik.İnşallah macaristanda sıcak hava ve yumuşak lastikle de buna devam edeceğiz.Domenicalli'ye ve pilotlarımıza teşekkür ederim.

  3. rocco iyi bir noktaya değinmişsin son satırlarda.Geçen yıl Ramazan bayramında kendime hediye olarak bir zafer hatırlıyorum sanki :))

  4. bence seneye hazırlansınlar 🙂 tabiiki de bu yıl her yariş elinden geleni yapcaklar 2012de de çok bişi degişmiyo zaten değişsede bu yıl matematisksel olarak bitene kadar bırakmamalılar bu yılı bırakıp bi dahaki yıl hazırlanma olayından nefret ediyorum artık herkes de aynı şeyi söylemeye başlıyo özellikle mercedes can sıkıyo bu açıklamalarla güya geçen yılda bu yıla hazırlanıyolardı çok geliştiler valla geçen yıla göre çok iyi bi karar almışlar aynen devam

  5. rocco junior avatarı

    Hadi bakalım canlar işinize odaklanın pek açıklama yapmayalım çünkü zaten herkes gerçeği ve potansiyeli artık görüyor kabul ediyor.Alkışlanacak bir iş yaptık farkı hız olarak kapatmak adına.Şu şampiyonluk laflarını 2-3 yarış sonucuna bakarak kapatalım uzak bir ihtimal.Sezona böyle başlayıp bu farkı yaratan ve ardından kaybeden yok.O yüzden şu an gelişmekte olan mevcut bir araç var bunu 2012ye olabildiğince sessiz,derinden hazırlayın,arada bir blöf yapın Mclaren gibi tutuyor çünkü.Çok umut dağıtan açıklamalar oldu mu bu sefer yanılıyoruz sonra mahçup oluyoruz.Taraftarlar 4 yıldır kazanamasakta,bir sürü hata yapsak da size güveniyor.Bana göre markalarda ve pilotlarda ikincilik mücadelesi gerçekçi bir durum tabi takımı anlıyorum Ferrari olarak medyaya böyle işleri toparlamış ve güçlü konuma geçmişken amaç podyum denmez ama biz pek ortalarda görünmeyelim,unutturalım kendimizi.Maceristan'da geçen sene sıralamada anormal fark vardı ama yarışta büyük fark yoktu sc yi de katarsak fakat ben bu sefer sıralamada geçen yılki farkı beklemiyorum ve bu sefer hava inşallah bize muhalefet etmez.Hayırlısı olsun artık Mclaren'de ciddi tehdit ve geri döndüler.Alonso klasik podyum serilerine başladı umarım bunu galibiyetlerle süsler yardırıp geliriz.Sezonun ikinci yarısında kersli otomobiller daha hızlı olabilir yapılması gereken bu adamları startta veya sıralamada yenmek.Gerisi zaten geliyor çorap söküğü gibi.Bize Mübarek Ramazan öncesi ve yaz arası öncesi bir galibiyet yaşatmanız dileğiyle saygılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir