Whitmarsh: "Vettel'e Değil, Kendi İşimize Bakabiliriz"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’nun Almanya’daki zaferi ve Vettel’in podyum dışı kalması, sezonun ikinci yarısında Red Bull egemenliği olmayacak görüntüsü verdi.

Şu anda puan olarak rahat bir şekilde önde olan Vettel ve Red Bull’un yenilmesi için birkaç hata yapması da gerekiyor; belki de yarış dışı kalmaları.

Whitmarsh: “(Vettel’in) sorun yaşamasını sağlayamayız. Tek yapabileceğimiz ona baskı uygulamak. Sebastian’ın burada bir iki hata yaptığını düşünüyorum. Ama senenin başında kendine güvene üst seviyedeydi, ne olursa olsun hata yapmıyordu.”

“Performans arttırmak, dayanıklılığı geliştirmek ve her şeyi ileri taşımak için kendi işimize yoğunlaşmalıyız. Tek yapabileceğimiz bu. Eğer bu, galibiyetler almak için yeterli olursa harika.”

McLaren, Macaristan’a bir dizi güncelleme getirecek ama Whitmarsh, Hungaroring’de neler yaşanabileceğini tahmin edemiyor.

Whitmarsh: “Bu sporda tahmin yapmanın gerçekten imkânsız olduğunu düşünüyorum. Burada formlarda bir tahterevalli edası vardı ve bu zaferin, artık önümüzün açık olduğunu gösterdiğini düşünmüyorum.”

“Bana göre ‘Evet, kazanabiliriz’ dememiz gerek. Kazanabiliriz veya tahterevalli gibi tersi olur. Bu yüzden gelecek yarışta mümkün olan en iyi işi çıkarmak için çok ama çok sıkı bir şekilde çalışacağız”

Whitmarsh ayrıca Almanya galibiyetinin, koltuğunun tehlikede olduğunu söyleyenlere cevap niteliği taşıdığını da ekledi


Yorumlar

  1. Yumuşak lastikler çok çabuk performans kaybediyor bizde. Ve Lewis in dediği gibi ilk turlarda ve bence lastik değişiminden sonraki ilk tur araç çok zayıf oluyor. Bu konularda birşeyler yapmamız lazım.

    Lewis in yarış galibiyetinin yanında Vettel in de kötü sayılabilecek sonucu takım olarak bizi biraz rahatlatmışa benziyor. Artık işimize daha kolay konsantre olabiliriz. Bu güzel gerçekten.

    Sırada Macaristan var. Orda hangi lastikler kullanılacak bilmiyorum fakat McLaren için çok iyi bir pist. Hızlı yön değişimlerinde araç çok iyi bence. Ve uzun akıcı virajlarda yok ki bizim en zayıf alanımızdı. Ama son yarıştaki performansla işler biraz daha düzelmiş gibiydi bence. Son yarışta yere güç akrarımında sorunda yaşamadık bu da Macaristan için iyi haber.

    Sonra Spa varki McLaren ı tek geçiyorum aynı geçen sene gibi. Monza da Alonso dan korkun diyorum. Çünkü dur kaklarda müthiş bir araçları varki düzlüktede uçuyorlar.

    RB yi de hafife almamak lazım tabi ama geçenlerde demiştim Newey in tasımlarında her zaman bir tıkanma dönemi olur diye. Bence o döneme geliyoruz ve işleri çok zor bir hal alıcaktır.

    Ama yine söyleyeyim Vettel yarış dışı kalmaz ise şampiyon olur çok rahat. Çünkü ne Alonso ne de Lewis her yarışı kazanacak araçlara sahip değiller.

  2. karanalp ergenekon avatarı
    karanalp ergenekon

    aynen öyle patron kendi işimize odakalnıp şampiyon olmalıyız

    İmkansız varsa Hamilton da vardır

  3. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Nebuchadnezzar, Martin ile ilgili yorumlarina katiliyorum.
    -Martin benim gözümde tam bir profesyonel.
    -Isine odaklanmis, isinden baska birsey düsünmeyen artistik yapip ön plana cikmaya da ugrasmayan dogru durust bir adam
    -Fota nin da baskani su anda.
    -Lewis le de arasi her zaman iyi olmustur, aralarinda bence profesyonellik disinda arkadas iliskisi de var sanir.
    -Benim destegim tam Martin e.

  4. burak evmez avatarı

    bu çocuk tahsine laf yetiştirmeye çalışmayın kapasitesi yetmez

  5. Formula 1 Mclaren ve Ferrari'yle var olmuştur, vardır ve var olacaktır.Daha dün ancak 10 yıl geçmişi olan yeni yetme takımların ömrünün nekadar olacağını kestirmek zor değil çok ömürleri kalmadı ama Mclaren ve Ferrari yani gri ve kırmızı otomobilerin ilk 4ü işgal ettiği yıllar tekrar geri gelecek ve o tatlı rekabete yine şahit olacaz.Bu saatten sonra Alonso ve Lewis değişmeli olarak sırasıyla yarış kazansalar yine kabulümdür :)) Vettelin sadece su geriye düştükleri hissine kapıldıkları su zamanlarda bi yarış dışı kalması onu tamamen uçuruma sürükleyebilir kafa olarak ve bundanda faydalanabilir Mclaren ve Ferrari zaten Redbull akıllı ol ve acele davranma diye emir vermese telsizden bu yarış kaza yapabilirdi bile :))

  6. konu dışı
    —————-
    Martin, McLaren'in patronu.
    Dominik ise Ferrari'nin patronu.
    yarış öncesi çok samimi şekilde birbirlerine temas etmeleri tek kelime ile harika. (bu sahneler beni inanılmaz mutlu ediyor)

    dünyanın en elit sporunun en elit 2 takımını yönetiyorlar ve vücutlarının kapris oranı %0.

    Harikalar.

  7. Bana bak lan soytarı adam gibi cevap vereceksen ver vermeyeceksen yür sağdan sağdan toz kaldırma.

  8. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    aha sinirlendi bebe 😀

  9. ağzını topla lan. adam gibi yazacaksan yaz yazmayacaksan bas git sen kimsinde şahsıma yorum yorum yazıyorsun klavye delikanlılığı yapma.

  10. Ferrari en son 2004 yılında kazanmış yani 7 yıldır kazanamamış nasıl Ferrari kalan yarışların favorisi anlatırmısın. Belçikada ve İtalyada Ferrari favorilerden olucaktır ama Macaristan daha çok Redbull ve McLaren'e uygun bir pist.

  11. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Ya arkadaşım nasıl bir saçma span bir tipsin sen.Toplama ne bakıyorsun her sene kurallar değişiyor.Geçen senelerde önemli olan başka faktörler var bu sezon önemli olan başka faktorler var.Hiçbirşey bilmiyorsun sanırım sen.Neyse öğreteceğiz artık.

  12. Toplamda 9 kez kanazmış McLaren macaristanı. son 6 yıldada 4 kez. bilip bilmeden yorup yapma 2005 Raikkonen. 2007 Hamilton, 2008 Kovalainen, 2009 Hamilton. geçen yıl yavaş olmasının nedeni gelişimde geride kalmasıydı almanya yarışındada kötüydük. ilk sektör ve son sektör McLaren'e uyuyor orta sektörde Redbull hızlı olucaktır. Hamilton şampiyonada Alonso'dan önde McLaren'de Ferrari'den havaya girmemiz için sizden geride olmamız lazım Ferrari kazanmak için serti en az McLaren kadar iyi kullanmalı yağmur olursa ozaman McLaren daha rahat olacaktır.

  13. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Geçen sene McLaren'in süründüğü pisti bilmedigine gore 2 gundur izleyen kişi sen olmalısın.

  14. hep avutma durumları nasıl uymuyor macaristan McLaren'e bak bakalım kaç kez kazanmış 2 gündür f1 izliyorsun galiba fazla havaya giriyormuşuz diyene bak difüzör yasağı olmasa yine kazanamazdınız lastik ısıtma sorunu demişsin yumuşak lastikle bile Lewis daha iyi turlar atabildi. sertte zaten ferrari yok oluyor normal şartlarda Redbull favori ama McLaren yine hızlı olucaktır McLaren hızlı olunca bazı ferrariciler gerçekten yıkılıyor yıkılmaya devam edeceksiniz.

    Team McLaren Mercedes

  15. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Macaristanın neresi mclaren'e uyuyor?Diğer pistler için favori Ferrari'dir.Almanyada hava soğuk oldugu ve Ferrari'nin lastikleri McLaren'e göre kolay ısıtamaması sayesinde galibiyete ulaştınız.Fazla havaya girmeyin bence 🙂

  16. Tamda bize uyan pistler geldi. Arka arkaya Macaristan,Belçika ve İtalya gibi McLaren'in hızlı olacağı pistlerde Lewis'e çok iş düşüyor tabiiki Button'ada. bu 3 yarıştan 2 galibiyet 1 ikincilik alırsa Lewis Herşey bir anda tersine döner. Size güveniyoruz çocuklar 5 ay önceki araçtan şimdi 3 zafer kazanan ve tekrar şampiyonluk ümitlerini yeşerten ekibe saygı duymak gerekir.

    Team McLaren Mercedes

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yarış bitiminde bu zafere Martin adına sevindiğimi söylemiş ve bu yüzden hamiltonu tebrik etmiştim.
    Takım kupasını almaya Martin çıksaydı daha iyi olurdu demiştim.
    Umarım kimse bundan sonra Martin'in koltuğu ile uğraşmaz.Martin bu dedikoduları hakeden biri değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir