Vettel Hungaroring'de Son İki Viraja Dikkat Çekiyor

yazar:

kategori:

Yüksek sıcaklığın yanı sıra pistin tümsekli yapısının ve dinlenmeye fırsat vermeyen düzeni nedeniyle Vettel, pilotların zorlanacağını söyledi.

Vettel: “Macaristan GP, pilotları en çok zorlayan pistlerden birisi. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle kokpitin için çok sıcak olabiliyor. Bu yüzden yarış için çok su kaybediyoruz. pistte birçok da tümsek var. Bu da demek oluyor ki biraz sarsılabiliyorsunuz. Çünkü pistte neredeyse hiç düzlük yok; hiç de dinlenme şansınız yok. Bu da Macaristan GP’yi çok yorucu hale getiriyor.”

“Aşırı derecede yavaş virajlar var ve orada geçiş oldukça zor. Ana düzlükte 315 km/sa hıza ulaşabiliyoruz. Tümsekler nedeniyle ilk virajda iyice sarsılıyoruz. Geçiş yapabileceğiniz tek yer de orası. Bu yüzden son virajdan iyi çıkıp öndeki aracın hava koridoruna girmek gerek. Son iki viraj önemli. Çünkü potansiyel geçiş hamlesine hazırlanmanız gerekiyor. Son virajda hep beklemeniz ve ardından bordürün üzerinden geçip gazı köklemeniz gerek.”

Takım arkadaşı Webber ise geçişin zor olduğu pistte DRS’nin nasıl performans göstereceğini merak ediyor.

Webber: “Pist çok kısa ve çok teknik. Bu yüzden bizim için yoğun bir tur oluyor. Geçiş için sınırlı yer var. Bu yüzden DRS’nin nasıl bir yardımda bulunacağını göreceğiz.”

“Hungaroring aracımıza iyi uymalı. Geçen sene çok güçlüydük ve bu sene dahası iyi olacaktır. Bizim için iyi puanlar alma adına bir başka fırsat. Araya güçlü bir sonuçla girmek her zaman güzeldir. Bu yüzden neler yapacağız bekleyip görelim”

 

 


Yorumlar

  1. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    maykil schumacher taraftarlar hakkında zavallı diyemezsin bunu söylemek sana düşmez hatta klimseye düşmez…

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aynen haklısın.

  3. kesinlikle ikinize de sonuna kadar katılıyorum ve vettel in o spini araca benim anladığım kadarıyla zarar da verdi çünkü dengesiz ve sert fren yapınca bu sefer sanırım fren sistemine zarar verdi ki fren dengesini öne almak zorunda kaldı e haliyle en ideal fren dengesinde olmayan bi araçla da nasıl atak yapılablir bilmiyorum yani

  4. Kesinlikle Ayrıca hayal pilavı yiyinde çok 2010 Belçikada görüşeceğiz dediler Motor dediler Polü Webber aldı startda kalkış özürlü olduğu için Lewis ve Kubicaya geçildi iki ve üçüncü sıraya İki Renault motorlu araç aldı.Monza dediler bu sefer orda da gördük yarışda Vettel dördüncü oldu hatasına rağmen yani bu işler böyle gider. Onlarda haklı tabi uzun zaman oldu şampiyonluk görmeyeli.Ayrıca Almanyada Vettelin o spini önden kopmasına neden oldu yoksa Vettel yine ilk üçteydi bir şekil.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ayrıca şuda var,
    buradaki bazı F1 taraftarlarının zavallıca Vettel hakkında atıp tuttukları görülüyor,
    ayrıca şuda var derken,
    bir kere Massa'nın nasıl bir pilot olduğu bilinir zaten,
    yani pistte geçilmesi en zor pilotlardan biri olduiğu bir ben olmadığımı bilmesem salak olduğum içindir zaten,
    bu durum aşikarken ne için riske girsinki Vettel'im,
    puan puandır sonuçta,
    özellikle webber,alonso ve hamilton birbirlerinden puan çaldıkları müddetçe Vettel istediği gibi sürer bu kadar basit.
    öyle zavallı taraftarlar varki tam manasıyla evlere şenlik,
    neyse senin dediğin gibi Vettel emin adımlarla şampiyonluğa gidiyor.

  6. Vettel'den 2-3 yarış daha galibiyet bekliyorum ama daha fazlası değil.
    Geçen sene bu kadar dayanıklı değildi araçları birde çok basit hatalar yapıyordu dediğin gibi.
    Kesin şampiyon ama ihtimalleride düşünmek lazım.

  7. Akıllıca ve zekice tamamen Risk almadan ve işine odaklanarak gidiyor.Yarışda telsiz konuşmasında Massaya kendini zora sokacak atak yapma dediğinde takım demekki bir bildikleri varmış ve Pit stoplarda geçeceklerini biliyorlarmış.Geçen sene Macaristana 136 puan ile gelen Vettel şimdi 216 puan ile geliyor Geçen seneki basit hatalar yapmadığını buradan görebiliriz.Geçen sene tüm sezon beş yarış galibiyeti alan Vettel bu sezon ilk 10 yarışda 6 galibiyet aldı dahada alacaktır.

  8. Bende şaşırdım geçiş yapamayan adam geçişten bahsediyor 🙂

  9. Vettel artık geçiş yapmaktan bahsediyor, hayırdır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir