Jordan: "Alonso, McLaren'i Bırakıp Massa'ya Bakmalı"

yazar:

kategori:

Pazar günkü Almanya GP’nin öncesinde ve sonrasında Alonso, Red Bull ve Vettel ile aradaki farkı kapatmak için güçlü bir McLaren’e ihtiyaçları olduğunu söylemiş ama Massa’dan hiç bahsetmemişti.

Bununla birlikte Jordan, İspanyol pilotun başkalarına değil ilk olarak yanındaki Massa’ya bakması gerektiğini düşünüyor.

Jordan: “Alonso’nun, McLaren’in yardımını istediğini söylemesi bana garip geldi. Takım arkadaşından hiç bahsetmedi ki ilk olarak aslında bunu yapmalıydı”

“Ama dün onun için olmaması gereken şey, Felipe ‘nin pit ekibinin çuvallamasıydı. Vettel’in 5. olması, Ferrari’nin gününü mutlu kılar, takımlar sıralamasında ve zihinsel açından onda bir fark yaratırdı”

“Fernando’nun, sadece McLaren hakkında konuşmak yerine takım arkadaşına karşı biraz daha nazik olmasını diliyorum. Takım arkadaşını da hesaba katmalı”

Bu düşüncelerine rağmen Jordan, Alonso’nun cümleleri karşısında şaşırmadığını belirtti.

Jordan: “Hatırlayın. Her yarış pilotu muazzam derecede bencildir. Bu, tipik bir üst düzey yarış pilotudur. Sadece kendilerini düşünürler ve bunu muazzam derecede yetenekli bütün sporcularda görebilirsiniz diye düşünüyorum. Onlardan birkaçı ile bizzat tanışmış biri olarak söylüyorum; naziktirler ama onlarda her şeyden önce ‘ben’ vardır. Doğa böyle. Kötü bir şey gibi demiyorum ama hayatın gerçeği bu”


Yorumlar

  1. o kadar fanatiksin ki, seninle aynı görüşte olmayan kişiye hakaret etmişssin, senin akıl yaşın kaç acaba ?..

  2. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    vay be ne kdar koymus kimiyi kovup alonsoyu getirmeleri…önceden seni muhatap alarak birkaç bişi solemeye çalısıyodum ama artık yazmıcam bişi…sanırım 8-9 yasında falansın kafa almıyo daha merak etme buyunce anlarsın…

  3. "ALO geliyor diyince kendi kaçmıştır rezil olmamak için. "

    Arkadaşım bu kadar da saçma bir yorum olmaz.Yarışı hatırlıyorsan ilk başlarda Alonso Massa'yı geçmeyi denemiş ancak geçememiş Massa savunma yapmış ve ardından Alonso kendi müthiş bilgisine göre "saçmalık" diyor.. Devamını biliyorsunuz zaten..

    Açık söylüyorum Alonso benim gözümde kişilik olarak tamamen bitmiş durumdadır..Niye mi?

    – Renault'dan Mclaren'e geldi.Gelirken eski takımı Renault ile anlaşamayıp ileri geri konuşup ayrıldı.Geldi Mclaren'e Hamilton ile yaşananlar ortada.

    – Sonra Mclaren'in Ferrari'den çalmış olduğu belgeler ortaya çıktı.Alonso geldi dedi ki benim hiçbir bilgim yok.Daha sonra anlaşıldıki Alonso'nun bilgisi varmış.

    – Sonra Hamilton ile anlaşamadı falan geldi tükürdüğünü yaladı diyeyim Renault'a geri döndü.

    – Renalta geri döndü.Bildiğimiz Singapur GP..Olaylar patlak verdi.Alonso yine çıktı benim hiçbirşeyden haberim yoktu dedi..Sonra Nelson Piquet geldi yarıştan birgin önce Briatore – Alonso ile konuştuk dedi.

    – Geldi sonra Ferrari'ye..Almanya GP'si..Massa'nın arkasında kaldı geçmeye çalıştı ancak geçemedi sonra takıma saçmalık dedi.Sonra yarış sonu o bildiğimiz ben hakettim ben kazandım mutlu mutlu takıldı.Birde onun yanında Massa'nın surat ifadesine bakın.. Peki birde 2002'deki olaya bakalım..

    – Pilotlar Schumi – Barichello .. Takım Ferrari olay yine aynı. Barichello'dan yarış alınmış Schumi'ye verilmiş. Schumi podyumda 1.lik kupasını alıyor Barichelloya veriyor.Yarıştan sonrada açıkça Barichello'nun hakkıydı diyor yarış..

    İmla hatası varsa hepinizden özür dilerim.

  4. Hayırdır alonsoyla organik bağın mı var? Nereeden biliyorsun onun hakkındaki herşeyi? Aynı mahallede büyümüş gibisin

  5. Sanki ALonsa ve massaya eşit satatü ve eşit araç veriliyor. Alonso senden hızlı diye yol versdirttiler daha ne yapsınlar. Birileride konuşuyor Alonsodan puan çalabilmişte sanki diye. Alonsoya böyle iyi tabi. Ama geçilince konuşmaya başlıyor.

  6. herkül 2007 de ferrari mclaren casusluk yapmasa alamıodu takımlar kupasını 2008 ferrarinin üstün olduğu yıl raikkonen ne yaptı ben raikkonen taraftarıyım ama onun 2008de o hızlı aracla yaptığı hatalar kötü alonsonun elinde 2005 2006 rekabetci otomobil vardı şampiyon oldu alonsonun ferrarisi gecen sene cok mu iyiydi yoksa pilotajlık mı vardı massa 2008 de almalıydı glock ibnesi herşeyi mahfetti

  7. kirve 12 26.07.2011 02:31:39

    Bence bir cok kişi anlamış Alonsonun ne demek istediğinide benim anlamadığım Mclarenin podyumda olmasını umarken kendi takım arkadaşı Massanında yardımına ihtiyacı olduğunu hiç belirtmemiş.Umudu kesmiş galiba Massadan ..

    "Ama bugün olduğu gibi çok rekabetçi bir McLaren'e ihtiyacımız var. Umarım Budapeşte'de ikimiz de podyuma çıkarız, Sebastian çıkamaz"

    Ben demiştim 🙂 Alonsonun tırnak içinde yazdığım cümlede podyumda kendisiyle beraber olmasını dilediği şahız muhtemelen,galiba,kesin,muhakkak Hamilton,Massa değil .)

  8. bu yazdıklarınla bana alonso yumu tarif ettin şimdi sen. bu yazdıklarına inanmamı bekliyorsun öylemi:)) alonso ile ilgili düşüncelerin beni zerre ilgilendirmez ama gelipte kendi inandığın hayallerini bana da inandırmaya çalışman çok gereksiz. Ben alonso nun nasıl biri olduğunu çok ama çok iyi biliyorum. Ferrari den öncesini de Ferrari ile birlikteliğinide merak etme. bana alonso yu anlatmak gibi bi misyon üstlenmene gerek yok yani. düşüncelerini yorum olarak yazsan sana cevap vermen ama benim yorumumun altına yazman tekrar ediyorum çok gereksiz.

  9. Ömer_Massa avatarı

    alonzomanyaa arkadaşım doğru söylüyorsun alonso massa'ya gerçekten 1.5 yıldır bir üstünlük kurdu.burada sorun yok ama hiç geçemedi felan demişsin.bende yanlış hatırlamıyorsam malezya ve çinde alonso nun önünde bitirdik yarışı.hatırlatmak istedim.

  10. alonzomanyaa  avatarı

    Ulen 2 sene evvel massa şöyle yapar aloyu böyle yapar diye atıp tutuyodunuz da ne oldu.

    30 koca yarıştır birinde geçemedi massa Alo'yu Bence senin dondurmacı pilotun ALO geliyor diyince kendi kaçmıştır rezil olmamak için. Neticede Alo öyle yol vermez massa gibi adama çakma şampiyon olsun diye… Çakma şampiyonun taraftarları sizi. Ulen Massa almanyada yol verdi diye söylemediğiniz laf kalmadı, ama sizin eleman şampiyon olunca bişey yok.

    Ahh ahh…

  11. alonzomanyaa  avatarı

    Kimin umurunda peki.Bu bir gerçekki pilot şampiyonluğu takımınkinden kat be kat değerli. Bunu herkes biliyor da bir sizin kafa basmıyor nedense.

    Hamiltonun şamp olduğu sene, ferrari de takımlar da şamp oldu. Ne oldu esamesimi okunda ferrarinin. Hamilton aşağa hamilton yukarı dolandı herkesin ağzına 1 sene.

    Laf salatası yapmayın boşuna.. Her zaman pilot şampiyonluğu değerlidir.

  12. alonzomanyaa  avatarı

    Ulen 30 yarıştır massa puan çalmışta sanki şimdi de çalmasın isteyecek. Adam tek başına sırtlandı gidiyor ferrariyi 2 senedir. Massa ne yapıyor da Alo yardım istesin.

  13. alonzomanyaa  avatarı

    evet ferrariye gelene kadar :;

  14. canım benim döktürmüş yine 🙂

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buyrun aynı şeyleri Sayın Martin Whitmarsh da söylemiş.Şampiyonluk için mclarenin Ferrariye ve Ferrarinin de mclarene ihtiyacı var.Massayı işin içine sokan zavallılar bunu neden anlamıyor ki.

  16. olaya birde massa açısından bakmalı…acaba nasıl bir duygu içerisinde? geçen sene büyük umutlarla getirilen alonso…ilk yarış sıralamalarda massa önde mutsuz bir alonso…almanya takım emri kahrolmuş bir massa…
    hem çok önemli puanlar almalı hem alonsoyu geçmemeli ona en ufak bir zarar vermemeli…onun için garabetik bir durum…seneye senleyiz diyor takım..neye göre diyor? ne yapınca kalacak? ne yaptı ki kalacak? sadece alonsoyu rahatsız etmemesi kalması için yeterli bir durummu? massa şu an sessiz…zaten bir söz hakkı da verilmiyor kendisine…tam bir emir eri muamelesi…acaba yakınlarına eşine babasına neler söylüyor…bir kere bile alonsoyu geçmemesi kendisini rahatsız etmiyormu? ferraride kalma uğruna bütün bunlara katlanmak…zor bir durum…
    alonso massa için birşeyler söyleme zahmetine bile girmiyor…olaki ters bir laf eder…dere geçerken böyle bir at nerede bulurlar sonra…
    alonso evet bencil bir insan enaniyetli bir insan…takım ın başarısı pek umrunda değil…kendi şampiyonluğu ona verilen sözlerin tutulması bu önemli…ağır bir kazadan çıkmış ne yapacağı meçhul bir pilot yerine tüm zamanların en hızlı pilotlarından olan takıma iki markalar şampiyonluğu vermiş yavaş bir araçla elinden geleni yapmış kimi neden yollandı? tek bir cevabı var alonso istemedi…2007 den ders aldı…ferrari bu sene üçüncü kalırsa ki yüksek ihtimal böyle bir durum gözüküyor santander baskısına rağmen massa takımda kalırmı? yoksa yerine alonsoyu alacağı neticelerle huzursuz edecek bir pilot gelirmi? ikinci ihtimal her ne kadar en müdür luca massa kalacak desede olacak gibi duruyor…tükürdüğünü yalamış birisi için tekrar kıvırmak zor olmasa gerek…
    ekilenler biçiliyor…

  17. Deli_ Manyak avatarı

    alonso sadece kendisi için yarışır takım arkadası umrunda falan değil hiç bir zamanda olmadı renault da yarısırken acıklamaları var onun için takım şampiyonlugu pilot sampiyonlugundan yüzde 30 daha az önemli diye.. yani sallamasın alonso sadece kendisini düşünür takım ona hızlı bir araç versin takım yeter takım arkadası puan almış veya takım şampiyon olmuş umrunda falan değil…

  18. alonso nun konuşmalarına dikkat edin. benim mc laren in yardımına ihtiyacım var demedi ki adam. bizim yardıma ihtiyacımız var dedi:)) o biz içinde massa da var. alonso sadece pilotlar şampiyonluğu için yarışmıyor. takımı içinde yarışıyor. bunun için massa dan yardım istemesi de oldukça tuhaf kaçardı doğrusu. böyle birşey söyemesi "hep ben çabalıyorum senin bi halt ettiğin yok" anlamına gelirdi ki işte bu daha bencilce olurdu. jordan yok buda olmadı. Ferrari de ki olumlu havayı bu şekilde de bozamazsınız:))

  19. always_schumacher avatarı
    always_schumacher

    Massa'nın Ferrari'de yarıştığı her sene Ferrari için kayıp yıldır. Montezemelo Massa'ya destek vererek hem Massa'ya hem de Ferrari'ye zarar veriyor. Massa'da kendisine söylenen Alonso ile eşitsiniz yalanına inanıyor. Massa'nın Alonso ile eşit olması imkansız, o potansiyeli yok. 2009 Macaristan'dan sonra çok kötü Massa. O zamandan sonra en iyi yarışı bu geçen haftaki yarıştı ki yine ön sıralara yaklaşamadı.

  20. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    renault engine bana göer söylenmesi gereken çoğu şeyi söylemiş.

  21. Massa'dan ayrıca bahsetmesine gerek yok ki. Zaten onlar bir takım. Ayrıca Alonso öyle bir şey söylemiş olsa 'Alonso Massa'nın performansından memnun değil', 'Alonso Massa'yı aşağılıyor', 'Alonso Ferrari'den takım emirleri istiyor' gibi bir sürü yorum duyardık. Sonuç olarak ne yapsan, ne desen bu tip insanlara yaranamazsın.

  22. Massa nın bu muhabbetlerden uzak bir şekilde kendi performansına odaklanması lazım çünkü son kozlarını oynuyor.Takımda kendisi de bunu bilincinde.
    Alonso bu açıklamayı yaparak mclaren pilotlarının sürekli olarak galibiyet alamyacaklarını bilerek Rbr lerden puan çalmalarını diliyor.Kendisi bir podyum serisi oluşturmuş durumda ve herhalde böyle devam edeceğini düşünüyor.Geçen yarışlarda artık puan farkının önemine ve şansının bittiğine değinmişti.Şimdi doğal olrak bu tarz şeylerden medet umuyor.Ama motorsporlarının zirvesi burası mekanik arızalar olur öndekiler dökülür tam kazandım derken son yarışta olmayacak şey olur.İnşallah herkes bunun bilincindedir.Rbr lerde akıllı olsun 🙂

  23. konuşuyorsan biraz akıllı konuş adamın demek istedigi biz takım olarak elimizden geleni yapıyoruz ama mclerenin redbuldan alacağı puanlara ihtiyacımız var ama senin gibi yarım akıllılar bunu anlıyamıyor mesela futbolda bile hiç sevmediğin bir takım senin şampıyonluktaki rakibinle maç yapıyorsa duygusallığı bir kenara bırakır profosyonelliğin geregi o takımı desteklersin olay bu kadar basit zeki dostum.

  24. Doğrusunu söylemek gerekirse ben Alonsoyu Maccada tekrardan görmek isterim

  25. Fernando haklı burda Massayı işin içine katsa gelecek eleştirileri düşünemiyorum ben şahsen. Herkes Vetteli yarış dışı bırakıyor akıllarınca diğerlerinin yarış dışı kalma ihtimali yok mu peki ? Hem Alonso değilmiydi bizim bu kadar geriden gelip şampiyon olacağımızı düşünenler bu işten bir şey anlamıyor demektir diyen.

  26. Yada güçlü bir Massa kendinden de puan çalabilir geçen seneki gibi başağrısı yaratabilir..

  27. Yokya
    Şimdi Alonso kalkıp şampiyonluk için massanın güçlü olmasına ihtiyacımız var derse,Massanın iyi performan gösteremediğinden şikayet ediyor dedikodusu çıkmazmı?
    Alonso burda massaya atıfta bulunmamasının nedeni onu zaten oyunun güçlü bir aktörü olarak gördüğünün işareti değil mi?

  28. Evet Mclaren'a göz kırpıyor, ne de olsa "hayallerinin takımı" idi. 😉

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Soru: 2011 şampiyonluğu için şansınız nedir?

    Cevap:Eğer şampiyonluk için küçük bir şans varsa mclarenlerin sürekli podyumda olmasına bizim de onların önünde olmamıza gerek vardır.Aksi halde Redbull kalan yarışları 3.-4. olarak bitirse bile bu onlar için yeterli gelebilir.

    Burada massaya herhangi bir hakaret var mı?Gerçek dışı bir hesap var mı?

    Diyalog aynen bu şekilde ama jordan basit bir matematiksel yorumu taaaa bencilliğe kadar götürmüş ve hatta sadece mclaren hakkında konuştuğunu söyleyerek yalan ve iftira ile kendini bu uğurda küçük düşürmüştür.

    Bildiğimiz üzere Alonso geçen yılda şampiyonluk şansı üzerine sorulan sorulara matematiksel kavram diyebileceğimiz yanıtlar vermişti.Örneğin: Her yarış podyumda olursak şampiyon olabiliriz demişti.Millet buna çok gülmüştü.Ama şimdi söyledikleri gibi o zaman söyledikleri de gerçekti.

    Şimdi aynı soruya hamilton veya buttona soralım.Verebileceği 2 cevap var.Ya vettelin en az 4 yarışta out olması gerekir diyecek ya da her yarış 4-5. bitirmesi gerekir diyecek.
    Özetle vettelin podyumdan uzak kalması için bir tek takımın 2 pilotu yetmeyecektir.

  30. Sedat Peker (spa2000) 24.07.2011 20:45:24
    ne kadar çok McLaren kelimesini kullanmaya başladı.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Jordan konuşmuş olmak için konuşmuş.Maksat; adımız duyulsun dostlar alışverişte görsünler.
    Massa'nın tek başına Redbulldan puan çalması işleri ne kadar kolaylaştırabilir?Vettel her yarış podyumda olursa şampiyonluktan bahsedilebilir mi?Vettel'in her yarış en az 4 veya 5. olması ancak işleri kolaylaştırabilir.Vettel'in 4 ya da 5. olması için arada HRT lerin değil Mclarenlerin olacağını dünya alem biliyor.Gridde şuanda vettelin önünde olabilecek isimler belli.Aynı olay mclaren pilotları için de geçerli değil mi.Eğer hamilton şampiyon olacaksa her yarış Alonsonun vetteli geçmesini istemez mi?Yoksa sutilin vetteli geçmesini mi bekler?
    Massadan bahsetmeye gerek yok çünkü massa bu takımın pilotu ve elbette her yarış Alonsoya en yakın yerde olup diğerlerinden puan çalacak tabi pitte sıkıntı olmadığı müddetçe.

  32. Domenicalli hariç herkes Massa'dan ümidi kesti. Massa'nın Vettel'den puan çalması şu durumda ütopik olacaktır. Almanya'da Vettel'e karşı mükkemmel bir performans gösterse de bunun sorumlusu yarışın başındaki Vettel spinidir, tek yarışlık bir olaydır.

    Vetteli geçmek isteyen, temelini c.tesi günü atmak zorunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir