Ferrari : "Pitstoplara Çalışmamız Gerek"

yazar:

kategori:

İtalyan takım, pitstoptaki hızı arttırmak ve sene başında yaşanan sorunları bertaraf etme adına Britanya GP’de yeni tekerlek somunlarına geçiş yapma kararı almıştı.

Nürburgring’de 6 pitstop yapan Ferrari bunlardan 5’inde sorun yaşamadı ama belki de en önemlisi olan sonuncusunda Massa’nın Vettel’e geçilmesine neden oldu.

Ferrari Pist Operasyonları Sorumlusu Diego Ioverno: “Sene başından beri pitstoplarda çeşitli sorunlar yaşadık; bunlar şu anda adım adım çözülüyor. Bu sene fazla pitstop oluyor ve bu alanda diğer takımların da sorunlar yaşadığını gördük”

“Sorunlarımız, aracın kendisi, kullandığımız donanımın şekli ve özellikle de birçok defa sorun yaşadığımız tekerlek somunu ile ilgili. Silvertone, çok ilginç olan tamamıyla yeni tekerlek somunu ile yarıştığımız ilk yarıştı. Çünkü Britanya GP’de pitstoplarımız yarıştaki en hızlılarıydı”

“Ardından Almanya’da yine yeni somunları kullandık. Daha iyi çalıştılar ama sistem hâlâ mükemmel değil. Felipe’nin son lastik değişiminde tekerlek somunu ile tabanca arasındaki bağlantıyı kaybettik. Bu da biz eyaklaşık 1,5 saniye kaybettirdi. Bu yüzden mükemmel olması için daha yapacak işimiz var”


Yorumlar

  1. Mclarene oranla sertlere geçtikten sonra aynı tempoyu tutturamadı Ferrari. Ama dediğin gibi soğuk hava çok büyük bir etken oldu.Mclaren sanki bu tarz hava koşullarında diğerlerine göre daha iyi.

  2. tekerlekle somun arasında ki bağlantıyı kaybedipte 1.5 saniyede buluyorlarsa bu bir mucize…
    bu çocuklarda neticede insan evladı hata yapacaklar…hemen suçlamanın ne alemi var…geçen yarışta redbull culardan daha hızlı çıkarıp galibiyeti kazandırdılar alonsoya…alıp bir pasta mı yedirdi? sinemaya mı götürdü? yok…sen geri besleme yapmazsan böyle olur…
    bu hatalar bir kerede alonsoya avantaj kaybettirmezki anasını satayım…kabak hep massanın başına patlıyor…petrovun arkasında 40 tur gidene tek laf yok…önde giderken bilahare tur bindirilene laf yok…varsa suçlu gerideki çocuklar…ben şahidim ellerinde bez sürekli arabayı parlatıyorlar…televizyondan gördüm…alet edevat gece gündüz demeden pilotlar davetlere katılırken basınla geyik yaparken bunlar çalışıyor…bir kere alonsonun elini sıcak sudan soğuk suyamı sokturmuşlar…saçlarını süpürge etmişler…yahu bozulan senin araba bir el de sen atmı demişler…yok…gariban olmayacan bu dünyada…sıradan adam olmayacaksın…hemen eleştiri…olmadı şut iş aktini fesih ederler…
    işçiyiz haklıyız kazanacağız…
    boynuzsuz koyun boynuzludan hakkını soracak mahkemei kübrada…
    mala mülke mağrur olma deme varmı ben gibi…
    bir muhalif rüzgar eser savurur harman gibi…

    alonso kesin şöyle demiştir…"ben etmem ama siz dua edin bu iş benim başıma gelse ortalığı ayağa kaldırırdım…hemen bu konuda bir basın toplantısı düzenleyin uyarın pit ekibini…ayaklarını denk alsınlar…" 🙂

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yanlış olmuş. "Massa'nın pit-stoplarına çalışmamız gerek" demeleri gerekirdi. Alonso'nun pitstopları oldukça çabuktu..

  4. atı alan üsküdarı geçti bunların aklı yeni başına geldi,,..hatti geçmiş olsun..kafa yokki,,kenardakiler komple değişmeli…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Almanyada Ferrarinin sertlerde sorun yaşadığına dair bir bulgu yok.Ferrari sertleri kullanamadığı için kaybetmedi.Soğuk hava ve kullanılmış yumuşak lastikle yeni sert lastiğin farkının bilinmezliği nedeniyle kaybetti.

  6. Mesele pit stop zamanı değil bence yarışı iyi okuyabilme.Son yarışta görüldü işte Petrov sertlerle öndekilerin aşınmış yumuşaklarıyla daha iyi dereceler attı.Mclaren bu nokta kurnazlık yaptı ve doğruyu buldu.Ferrari ise bir kaç tur daha bekledi.Üstelik Hamiltonun sektör derecelerini görmesine rağmen.Bu bariz şekilde yanlıştı.Belki de takım sertleri diğerleri kadar iyi çalıştırmayacaklarını düşündüğü için böyle yolu tercih etti de denilebilir.Ferrari ispanya daki kadar olmasa da sertlerde hala sorun yaşıyor bence.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takımlar her alanda birbirleriyle sürekli yarış içerisindeler.Pitte , pistte , stratejide ve her yerde.Bu konuda şimdilik Redbull önde.Daha az hata yaptılar ve daha iyi kararlar verebildiler.Tabi bu arada şans faktörünü de unutmamak gerekir.
    Pist üzerindeki azami hız yerine lastik stratejisi ve pitstop aralıkları bu yıl daha da önem kazanmıştır.
    Almanyada Alonso pit çıkışında hamiltona soğuk lastikle dışarıyı kapatarak savunma yapıp risk almak yerine iç kerblerin üzerine kadar çıkarak adeta hamiltona yol vermiştir.Tüm kozlar son pitstoplara bırakılmıştır.Hamiltondan ve webberden daha yeni lastiklerle daha uzun bir süre pistte kalmayı düşündük.Yarışın başındaki pirelli açıklamalarına göre sert ve yumuşaklar arasında 1,5 saniye fark vardı.TAbiki yeni sert ve yeni yumuşaklar arasında…Muamma olan konu aşınmış yumuşakla yeni sertin arasındaki farktır.İşte bunu o anda kimse bilemiyordu.Tam o sırada petrov pite girdi ve sert lastiklere geçti.Mclaren için bulunmaz bir fırsattı.Mclaren takımı aşınmış lastikli hamiltona yaklaşmakta olan Alonsoyu izlemeyi bırakıp petrovu izlemeye başladı.petrovun sertlerle tur zamanları hiç fena değildi.Bunu gören mclaren en doğru kararı vererek Ferrarinin planlarını suya düşürdü.Alonsoyu hamiltondan 3 tur sonra pite aldılar ancak aşınmış yumuşağın yeni sert lastikten daha iyi olmadığını anladıklarında iş işten geçmişti.Bunu öğrendik ama kaybederek öğrendik.
    Bütün bunlardan sonra Alonsonun 3.pitstopu 3 saniye olsa ne yazar 5 saniye sürse ne yazar.
    Pitstop hataları Buttonun ingilterede yaşadığı şekilde olursa işte bunun telafisi mümkün değildir.
    Eğer almanyada Massa vettelin önünde çıksaydı yarışı yine o şekilde bitirebilecekmiydi.Bildiğimiz üzere massa sert lastiği hiç sevmeyen biri.Massa için üzüldüm ama önde çıksaydı vettele ne kadar dayanabilecekdi diye de sormadan edemedim.

  8. bu ciddi bir problem. pist üstünde zorlukla kazanılan yerler pitlerde kolayca geri veriliyor. bu konu üzerine yoğunlaşmaları güzel. umarım en kısa zamanda halledilir.

  9. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    sene başındaki kadar kötü değiliz ama hala yeterince kötüyüz bu alanda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir