Renault Macaristan'da Önden Çıkışlı Egzoz Kullanacak

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, geçen hafta Almanya’da yeni düzeni denemişti. Alınan olumlu sonuçlara rağmen takım, o hafta sonunun geri kalanında eski egzoz düzenine geri dönmüştü.

Perşembe günü Budapeşte’de Heidfeld, Renault’un bu hafta sonu arkadan çıkışlı egzoz sistemini denemeyi düşünmediğini ifade etti.

Heidfeld: “Bildiğim kadarıyla burada önden çıkışlı uyarlamayı kullanmayı planlıyoruz. Arkadan olanı hâlâ inceliyoruz. Ne zaman ona geri döneriz bilmyiorum ama üzerine çalışıyoruz”

Renault’un arkadan çıkışlı egzozu kullanmamasına rağmen Alman pilot, o düzenle aracın daha iyi performans gösterdiğini belirtti.

Heidfeld: “Genel güncellemeler çalıştı. Performansımız açıkça Silverstone’den daha iyiydi.”

Alman pilot, bu hafta sonu için birkaç gelişimlerinin olduğunu, asıl güncellemenin Belçika’da geleceğini ekledi.

Bu hafta sonu için güncellemeler konusunda Heidfeld: “Aero açıdan sadece ufak şeyler. Rüzgâr tünelinde daha sonra birçok güncelleme olacak ama ne yazık ki burada o şeylerden çok olmayacak. Spa’da büyük bir güncellememiz var”

Öte yandan Heidfeld, Renault’taki geleceği hakkında çıkan haberleri de önemsemiyor. Bu hafta sonu takımın test pilotu Bruno Senna antrenmanda Heidfeld’in yerine geçecek ve Romain Grosjean, Alman pilotun koltuğu için bu hafta içinde çokça gündeme geldi.

Heidfeld: “Takım içinde olduğum yerde mutluyum. Bruno burada sürme şansı elde etti ve Eric’in (Boullier), Grosjean’ın GP2’de iyi bir iş çıkardığını söyledi. Ama bu demek değil ki beni koltuğumu alacak”

“Şu anda kadar mükemmel bir sezon geçirdiğimi düşünmüyorum. Ama iyiydi ve gelecek seneki koltuk mücadelesi verecek kadar da kesinlikle yeterliydi. Zorlayıp elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.  Sonrasında neler olacak göreceğiz.”


Yorumlar

  1. bana birisi arkdan ve önden çıkışlı egsozun farklarını artılarını ve eksilerini anlatabilirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir