2012 Takviminde Değişiklikler Yapılıyor, Türkiye GP Düşüyor Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

FIA, 2012 takvimi taslağını geçtiğimiz ayki FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısından sonra yayınlamıştı ve Türkiye bu takvimde yer alıyordu. Ancak taslakta 21 yarış olması ve takımların 20’den fazla yarışa sıcak bakmaması sürekli olarak gözlerin bizim ülkemizde gerçekleştirilen yarışa çevrilmesine neden oldu.

Son haberlere göre Ecclestone bu sene takvimde yer alamayan Bahreyn’i gelecek sene takvimde son bölüme koymak için çalışıyor.

Bunun yanında Haziran ayında Austin’de gerçekleştirilecek Amerika yarışının tarihinin de yüksek sıcaklıklar nedeniyle değiştirilmesi bekleniyor.

Autosport haberinde Avustralya’nın sezon açılışına ev sahipliği yapacağını, Bahrenn ile Abu Dhabi’nin art arda gerçekleştirileceğini ve Amerika yarışının Brezilya’dan önce yapılması bekleniyor. Avrupa sezonu başlamadan önce 3 haftalık ara olması ve bu arada Mugello ya da Silverstone’da test planlandığı aynı haberde söyleniyor.

EKLEME

Haberin çıkmasının ardından Spor Bakanı Suat Kılıç, twitter hesabından şunları yazdı


Yorumlar

“2012 Takviminde Değişiklikler Yapılıyor, Türkiye GP Düşüyor Gibi Görünüyor” için 20 yanıt

  1. antalya bursa izmir'e neden herşeyi istanbula yapıyoruz diğer bölgelerde gelişsin istanbulu'u bilmeyen mi var

  2. isanbula pist yaparsan olacağı bu 15 milyonluk şehirde tribünleri dolduracak 80 100 bin insanı topluyama bu ayıpta istanbula yeter

  3. Dimi Mehmet:)))

  4. İstanbulu kaldırıp Antalya'ya yeni bir pist,hemde şehrin göbeğine. Bak sen o zaman seyirci rekoruna. Namık Kemal 'mi demiş, hayelle yaşayana 1,yaşamayana 2:)).Belki olur bir gün…..zzz!!

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Pist İzmir'de çok güzel bir yere yapılacaktı, inanın İzmir'de olsa kaç par olursa olsun boş yer kalmaz. İzmir insanı bu tür aktivitelere aç. Ama herşeyi illa İstanbul'a yapmak için gittiler Kurtköy'e pist yaptılar. Organizasyonu da gidenlerden dinleyin.

  6. üzücü bir durum kurunun yanında yaş yanıyor ;bir yandan f'1'in gitmesini istemeyen bizler ( kemik kitle) bir yandan spordan haberi bile olmayan olsa da bana ne ya triblerinde olan diğerleri,bedava bile olsa yine dolmaz o pist(dolabilirde:).zaten karı kız izlemeye gelecek abazanları da katarsanız hiç gelmesinler daha iyi. ilk önce halk bilinçlendirilmeli ve bu da hemen olacak bir şey değil,seneye olmayabiliriz ama ileriki seneler de yeteri kadar bilinçlenirsek geri alabiliriz yerimizi,neden olmasın demi lan pampişler :))))) evet iyi değilim 🙁

  7. arkadaşlar bu konuyla ilgili suat kılıç'a kendi web sitesinden duygularımızı ve isteklerimizi iletelim.ben ilettim,sizden destek bekliyorum

  8. reklam konusunda sonuna akdar katiliyroum, her sene daha da azalan sekilde reklami yapildi pistin, bazi insanlar yarisn yapildigini pazar aksami habaerlerde ogrendiler. tamamen organizasyondan kaynaklanan birsey.
    pistin dag basina yapilmasi konsuunda katilmiyorum. f-1 pisti kucuk birsey degil ki. ayrica yeride fena degil. almanyada ormanin icinde pist var ama adamlar dolduruyorlar.

  9. Ömer_Massa avatarı

    alonzomanyaa arkadaşım trt'nin son yayın yılı formula1 de yani.3 yıllık anlaşma yapılmıştı zaten.

  10. alonzomanyaa  avatarı

    Bırakın gitsin, F1 bizim neyimize. Yakın da TRT de yayını bitirir, seneye son herhalde. Dolanır dururuz artık rus tv lerinde..

  11. Bu durum çok kötü oldu. artık kerelerce yapılmasına ragmen gelmeyen f1 severlerın aklı başına gelir belkı

  12. bu organizasyonu iyi yapamadık.her türlü spor aktivitesinin günlerce reklamı yapıldı.ama f1 e gelince herkes kör oldu.açıkcası pistimiz fazla geniş ve modern,seyirci de gelmiyor.suçu başkalarında aramayalım.dağ başına inşa ettiniz o pisti.

  13. Suat Kılıç
    F1'in Türkiye'de devamını herkesten çok ben isterim tabii ki. Ama F1'ciler de kabulü imkansız şartlar öne sürmemeli.

  14. yeni spor bakanından bu konuda bir adım bekliyoruz artık devlet bu konuya el atsın

  15. İspanyaya bir yarış verin avrupa gp'si türkiyede olsun böyle bir formül olamaz mı?Bir ülkede iki yarış olacağına tek yarış olsun.
    2.olarak 14 milyon nufüslu şehirden 80 bin kişi çıkaramadık pazar günü için.Ki bu 80 bin kişinin yarısı yaklaşık rus desek 40 bin kişi getiremedik.40 Bin kişi çıkartamıyorsak zaten yapmamızında bir anlamı yok.

  16. Arkadaşlar TOSFED'in başkanı anlaşmaya daha yakınız sakin olun dedi. Ayrıca Berni yapılan teklife sıcak bakıyormuş ancak şartlarda iyileştirilme istiyormuş. İş yeni hükümetin cevabına kalmış durumda yani. Bernie'de geçen gün Barcelona-Valencia ve Spa-Fransa GP'nin dönüşümlü olarak yapılabileceğinden bahsetmişti ama yinede ne olacağı belli olmaz. İstanbul 2012'de spor başkenti ama dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan F1'i kaybetme tehlikesini yaşıyoruz. Yazık…

  17. Serdar Demir avatarı

    İş şov yapmaya gelince herkes kalsın demeyi biliyor. Bu hafta sonu hungaroringi de görücez. Eğer bir yarış çıkartılacaksa macaristan çıkartılmalı.

  18. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    eyüpten gelen vatandaşım ben bu yarışı izlemeye çok uzaktan geldim diyorsa.. ben kastamonudan gittim izlemeye. böyle olucaksa olmasın istanbul gp. ne devlet ne halkımız gerekli ilgiyi gösteriyor..

  19. Tüm pistler arasında sözleşmesi yenilenmeyen tek pist bizimki idi. Bu yüzden İstanbul'un düşeceğini tahmin etmek zor olmadı.

  20. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    İnşallah kaybetmeyiz.keşke istanbul yerine pist antalyada olsaydı.bütün tifosilere selamlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir