Mercedes 2012 Aracında Dingil Mesafesini Uzatacak

yazar:

kategori:

Brackley kökenli takım, bu sezona başlarken istikrarlı olarak podyum mücadelesinde yer almayı umuyordu ama şampiyonanın yarısı çekmişken 4. sıradan öteye geçemediler; takımlar şampiyonasında da 4’üncülükten öteye geçecek gibi görünmüyorlar.

Brawn, başlarda egzoz konusuna rakipleri kadar odaklanamadıklarını kabul etti.

Şimdi geriye bakınca 2011 aracı için ne değişiklikler yapmayı düşünürdünüz şeklindeki soruya Brawn: “Farklı yapacağımız bazı şeyler olurdu.”

“Egzoz beslemeli difüzör veya egzoz konusunda teknoloji bağlamında yorumlama açısından yeteri kadar erken davranamadık. Bu teknoloji olmadan araçta bazı düzenlemeler yapmıştık.”

“Aerodinamikleri, ağırlık dağımı ve ağırlık noktası vs. ile dengelemeye çalışıyorsunuz. Bu yüzden gelecek sene için farklı bir yola geçtik”
 
Mercedes GP patronu, 2012 aracı W03’ün daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacağını belirtti. Çünkü mevcut araçla, hem sıralamada az yakıtla hem de yarışta dolu depo ile ayarlar yapmada zorluklar yaşandı.

Gelecek senenin dingil mesafesinin uzayıp uzamayacağı sorusuna Brawn: “Muhtemelen uzayacak”

“Ana şeylerden (sorunlardan) birisi, açıkçası dolu depo olduğunda. Çünkü yatkı deposu daha kısa ve daha yüksek. Bu da yardımcı olmuyor. Sıralama ve yarış arasındaki seçimlerimizde denge kurmaya çalışıyoruz. İkisi arasında bir uzlaşı bulmaya çalışıyoruz.”

“Açıkçası istediğiniz ayar, sıralamada işe yarayacak ve onu yarışta da kullanabileceğinizdir. Çünkü bu günlerde değişiklik yapabileceğiniz çok şey yok. Araç dolu depo iken yakıtın konumlandırması açısından şansınız olmuyor.”

Brawn, analizlerine göre öndeki 3 takıma yaklaştıklarını ama bu oranın istedikleri kadar çabuk olmadığını belirtti.

Brawn: “Açıkçası (ilk 3’ü yakalamak için) hâlâ çok sıkı çalışıyoruz. İlginç bir şekilde, her yarışın ardından analizler yaptığımızda genellikle aradaki farkı yavaşça kapattığımızı görüyoruz”

“Açıkçası istediğimiz kadar değil. Çünkü önde çok yoğun bir rekabet var. Durumlarını geliştirmek için durmadan çalışıyorlar ve bizde yakalamaya çalışıyoruz”

Gelişim yarışında birkaç ay geride olduklarını kabul eden Brawn, bu sezon farkı azaltma adına çalışmayı sürdüreceklerini ekledi.

Brawn: “6 ay gerideyiz.”

“Aracımızda 6 aylık bir gelişime değecek performans olsaydı çok daha iyi görünürdük. Bu yüzden gerçekten bunu yapmaya çalışıyoruz”


Yorumlar

  1. Motor üreten takımların ayrıca bağımsız olarak takım açmalarına Formula 1'in çok ihtiyacı var.Renault gibi,Ferrari gibi,Mercedes gibi takımlar mutlaka ama mutlaka Formula 1'de yer almalı bana göre.

  2. eee aklin yolu birdir mercedes digerlerini gecerken yada gecilirken hele helede ilk 3 sirada bulunan mc leren ferrari ve redbul yaninda oyuncak araba gibi duruyor bosu bosuna 2 sene heba edildi mutlaka tek sorun kisa dingil degil ama en buyuk sorunlardan birisi oldugu asikar ve bana kalirsa 2012 ve 2013 mercedesin f1 deki yol haritasi icin hayati onem tasiyor ins iyi sonuc verir ve mercedesi daha uzun yillar f1 de goruruz

  3. OOOOFFFFFFFFFFF.oooffffffffff.Geçen senede yarısından hazırlanmıştınız.Çile bülbülüm çilee. Bırakın bira içmeyide işe başlayın yaww. Shumi bu tosbağayla gene iyi start ve pozisyon yükseltiyor.Sizde yardımcı olunda aracın performansını yükseltin.De hadiiiyyynnn.

  4. OOOOFFFFFFFFFFF.oooffffffffff.Geçen senede yarısından hazırlanmıştınız.Çile bülbülüm çilee. Bırakın bira içmeyide işe başlayın yaww. Shumi bu tosbağayla gene iyi start ve pozisyon yükseltiyor.Sizde yardımcı olunda aracın performansını yükseltin.De hadiiiyyynnn.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sağlam sağlam çift dikiş bir şekilde ilerliyoruz, önümüzdeki sezon şayet sezon içi testlerde gelirse Mercedes için umutluyum; bu arada başımız sağolsun hakkını veremediğimiz bir organizasyonu daha kaybettik ve kullanmaya kıyamadığımız pistimizi atıl bir hale getirme çalışmalarına önümüzdeki sezon itibariye hız verdiğimizi büyük bir kıvançla hatırlatıyorum hayırlı uğurlu olsun ….

  6. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Arkadaşlar bu sahne geçen sene de yaşanmamış mıydı? Ben yanlış hatırlıyorsam lütfen düzeltin ama bana sanki herşey geçen senenin aynısından oluyormuş gibi geliyor Mercedes'te

  7. mercedes'in kısa dingil hatasını görmek için büyük bir zekaya ihtiyaç yoktu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir