Alonso "Tur Zamanları Değerli Değil"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bugün gösterdikleri güçlü performansa rağmen yarın podyumdan ziyade yine puanlar için mücadele edeceklerini söyledi.

Antrenmanlardan sonra basına konuşan Alonso geçen hafta testlerde yapılan yeniliklerin R28’i geliştirdiğini ancak bugünkü derecelerin gerçek yerlerini göstermediğini söyledi.

Alonso "Bu derecelerden 5 dk önce 15. sıradaydık bu yüzden gün sonundaki dereceden kafamız karışmamalı, bir önceki zamana iyi bakmalıyız- 15.lik bizim istediğimiz değil."

"Çekiş bakımından büyük zorluklar yaşadık ve bazı önden kaymalar oldu ve bunu seanslarda çözemedik. Bu yüzden akşam çalışmalıyız çünkü bugün araçtan çok memnun değildik." dedi.

Alonso ayrıca her zaman olduğu gibi Ferrari, Mclaren ve BMW’yi takip eden orta grup takımları arasında çok sıkı mücadele olacağını söyledi.

Alonso "Hedef hâlâ onlar. İlk 3 yarışa benzer olacak. Bazı yarışlarda biz problemler yaşadık bazılarında ise biz daha iyiydik."

"Burada rakiplerimizden biraz daha iyi olduğumuz yarışlardan birisi olmasını umuyorum. Yine Red Bull, Williams ve Toyota Q3 için orada olacak ve son bir kaç puan için mücadele edeceğim." dedi.

Renault’un yeni aerodinamik paketi hakkında konuşan Alonso gelişim gösterdiklerini ancak bunun öndeki takımlar ile farkı kapatmaya yeterli olmayacağını söyledi.

Alonso "Bu sene bu (öndekileri yakalamak) çok zor olacak ve hatta neredeyse imkansız çünkü araç geliştirmede agresif bir program olmasına ve iyimser olmamıza rağmen Ferrari ve Mclaren gibi sezon boyunca çok hızlı gelişim gösteren takımlara karşı 1 sn kazanmak kolay değil. "

"Bu yüzden biz sezon boyunca aracı çok geliştireceğiz ancak aynı şekilde onlarda. Belki de biz gelecek sene kuralların çok değişeceği gelecek seneye bakıyoruz. O zaman diğerlerinden daha fazla zaman kazanma fırsatı olabilir." dedi.


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    çok objektif olmuş bence mc laren o kadar kötü değil ama bu sene ferrariyle başa çıkmazlar ki bmw de kendini geliştirirse onla uğraşırlar işleri zor daha ispanya gp ayarlarını tutturamadılar…

  2. erdal çoban avatarı

    2 side aslında 😀 yani kendi düşüncem bu aslında.Renaultda kalsın,yada illa gidecem derse BMW olsun.Alo-Ferro yakışmaz.Ben McLarenciyim,ama Lewisten nefret ederim.Al gör ne halde koskoca MACCA.

  3. erdal alonsoya mail mi atıyorsun trf1 e yorummu yazıyorsun 😀

  4. erdal çoban avatarı

    Alonso,sen elinden geleni yapıyorsun.Bunu senden nefret eden insanlar bile görüyor,ama söylemiyorlar.Sen devam et,bu sene omaz,sen podyum göremen,ama ben eminimki şimdiden R29 ve seneye yapılıcak yeni kurallara uygun parçaları deniyerek seneye şampiyonluk adaylarından biri olucan.Boşver Ferroyu,o sahtekar takımı.Ya renault da kal,ve 1-2 şampiyonluk daha alarak bırak renault da,yada illa gideceksen BMW ye git,Kubicayla yarış.Sen için dışın bir olan birisin,sevmezler öylelerini.Senna da agzına geleni söylerdi,sen böyle devam et.Senin kıymetinde kariyerin bittigi an anlaşılıcak.Delikanlı adam içindekini dışa vurur.Yürü be Alonso.

  5. Alonso_mania o BMWcilerin isimlerinide verirsen güzel olur. Bende BMW taraftarıyım.

    Daha öncede söylemiştim şimdide söylüyorum. Renault kanında şampiyonluk olan bir takım. Bu yıl şampiyon olmazlar ama yeniden şampiyon olabilecek bir otomobil yapacaklarından eminim.

  6. gökay kara avatarı

    alonso_mania çok sağduyulu bir açıklama resmen alonso bugün yazdığım son yorumumu(ant haberi) doğrular nitelikte konuşmuş bende hep bunu söyledim ama ispanya da biraz daha ümitliyim ımarım son puanlar bizim olur da alttan biraz kurtuluruz en büyük favori ferrari ve kimi umarım hakeden kazanır güzel yarış olacak ve reno da tempoyu artırırsa serhan acarında dediği gibi arkada kaos yaşanacak:)(:

  7. alonso_mania avatarı

    evet sevgili apo,

    hayalperest arkadaşların isimleri malum zaten; keşke biraz daha objektif bakabilseler. Allahtan Alonso da Briatore **** gibi hayalperest değil…

    Uyanın sevgili Renault'cular: 2005 ve 2006'da değiliz. 2 senedir takım düşüşte, BMW gibi radikal olarak birşeyler yapmadığımız sürece bu şekilde tabir-i caizse 1 puan için sürünmeye devam edeceğiz ne yazık ki:(

    Ancak şunu da belirteyim BMW'yi inanılmaz derecede takdir ederken bazı fanatik Renault'cular gibi bazı fanatik BMW'cilerde var ne yazık ki. Onlara da diyorum ki evet BMW süper gelişim kaydetti ancak şu an adeta dalga geçtikleri Renault "öyle yada böyle" 2 yıl üst üste şampiyon oldu; Reanult ile dalga geçeceklerine takımlarının daha 1 yarış kazanmasını beklemeleri gerekir.

    Güzel bir sıralama ve yarış olsun. Ama yarının gelişi dünden bellidir derler; haftasonu çok olağanüstü birşey olmazsa ferrari dublesi izleyeceğiz.

  8. renocu arkadaşlar boşu boşuna tartısma çıkaracağınıda keşke biraz alonsoya kulak verseniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir