Schumacher: "İlk İki Sektörde Sorun Yaşadık"

yazar:

kategori:

Schumacher: “Bugünkü sıralamadan alacağım olumlu şey, 9. sıra ile gridin daha iyi tarafından kalkmam.”

“Bununla birlikte incelememiz gereken şeyler var. Bugün ilk iki sektörde sorunlar yaşadık. Ana lastiklerde sorun yoktu ama süper yumuşaklarda vardı. Bu yüzden nedenine bakacağız. Her zamanki gibi yarınki yarışta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Takım arkadaşı Rosberg, yarışı düşünerek bir set lastik sakladığı için mutlu.

Rosberg: “Bugün 7. sırayı almak sorun değil. Bu sabahki antrenmanın ardından iyi bir ayarımız vardı. Q3’te iyi bir tur attım. Yarışa bir set opsiyon lastiği sakladığım için memnunum ki bunun yarın puan almamda bana yardımcı olmasını umuyorum”

 


Yorumlar

  1. McMerc (spa2000) 30.01.2011 20:52:59
    geçen seneki araç herkesin malumu.
    İnanılmaz bir burun tasarımıyla yarıştık. herkes difüzöre daha fazla hava gönderirken biz eğik burunla Schumi'nin kullanamadığı ön lastiklerine daha fazla down-force göndermeye odaklandık. aracın burnu, aracın kullanacağı havaya ilk şekli verdiği için daha sonraki tüm materyaller de bundan olumsuz etkilendi.

    şimdi herkes gibi bizde Newey'nin stilini aracımıza uyguladık. ama bu tasarımı doğru kullananlara bakınca onların burunlarının üst kısmındaki dış bükeylik bizde yok. hava burnun ön kısmında yere basma ürettikten sonra dış bükey kısımdan arka kanada ivmeleniyor, biz bunu bu burunla başaramayız gibi.

    +çift difüzörün gitmesi ile kaybedilen down-force arka kanada daha fazla sorumluluk yüklüyor. sorumluluğunu yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan havayı ona sunmak şartlardan biri. Ferrari f150 dizaynı bunu hedefler gibi.

    tabi pilotun kaskının bulunacağı yerin sağında ve solunda bulunan küçük rampalarda havayı yukarı yönlendirme de farklı bir yolun izlenebilmesine yardım edecektir. belki de bununda biraz etkisi ile üst hava girişi bölümü tekrar klasik bir hal almış.

    ————————————————
    bu yazıyı ocak ayında yazmıştım. problem burun tasarımımız. (bence)

  2. Schumacherin bana göre problemi lastikleri ısıtamıyor sıralamalarda.

  3. q1'de schumi tekrar piste cıkarken Rosberg bekledi.Sadece Schumacher cıktı mercedesten o da zaman turu atmadan girdi.

  4. Rosberg nezaman ve nasıl lastik artırdıki?
    Q1 de süper soft kullandılar.
    Sonuna doğru tekrar piste çıktılar ama zaman turu atmadan girdiler o sırada değildir heralde.
    Q2 de Q1 de kullandığı lastiğimi kullandı ne yaptı?

  5. Schumacher tahminimce yarış ayarı yaptı ve çoğu zaman olduğu gibi yarışda Rosberg'den iyi olacaktır sorunlar yaşamazsa 6. 7. olur diye tahmin ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir