Petrov: "Lastik Isıtamadık; Çekiş Kötü"

yazar:

kategori:

Petrov: “Yaşadığımız zorluk, lastikleri ısıtmaktı. Çünkü hava çok değişkendi. Ayrıca çok fazla önden kayma yaşadım; özellikle de 9. virajda. Bana 0,2 saniyeye mal oldu ve Q3’e kalma şansımı sona erdirdi. Bu, hafta sonu boyuna çekiş kontrolle birlikte asıl sorunlarımız oldu.”

“Sauber artarcasına rekabetçi görünüyor. Bu yüzden sorunun nerede olduğunu anlamamız ve çözmemiz gerek. Çünkü son zamanlardaki sıralama durumumuz yeterli değil. Bundan daha istekliyiz. Bu yüzden yarın durumdan en iyisini nasıl çıkarabiliriz üzerine odaklanacağız”

Takım arkadaşı Heidfeld ise bu sıralamanın belki de gerçek yerlerini gösterdiğinden şüpheleniyor.

Heidfeld: “Bugün umduğumuz gibi olmadı. 14. sıra, sıralama için garaja girdiğimizde düşündüğümüz şey değildi ama belki de şu anda bulunduğumuz yerin göstergesidir.”

“Şu anda araçtan daha fazlasını almakta güçlük çekiyoruz. Yarı elbette daha yüksek sıralar için mücadele edeceğiz. Yarışta yer kazanmak çok mümkün. Bunun olması için iyi bir kalkış yapmalı ve iyi bir stratejiye sahip olmalıyız.”


Yorumlar

  1. malesef işin aslı öyle değil arkadaşım basına politik demeçler vermek durumunda patronlar ancak gelen bilgiler tam tersi olduğunu işaret ediyor.

  2. Boullier Vitaly için hızlı ve Nick için de aracı geliştirebilmemize yardım ediyor demişti.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Sezon başlarken Ferrari ile rekabet edebilecek bir durumdayız diye düşünüyordum.Nitekim açılış ile birlikte gelen podyumlar da bunu desteklemişti.Ancak sonrasında gelişen diğer takımlara ayak uyduramazken bugün Mercedes'e tamamen yenilmiş olmamız beklentilerimi tamamen ters tarafa çevirdi..Force India bizden daha iyi gidiyor.Hatta sanıyorum bu ivme ile sezon sonunda Suber 'de bizi geçmiş olacak.Dolayısı ile diğer takımlar için motor sağlayıcı olarak sporun içinde kalma konusu da sezon sonunda tekrar güçlü bir şekilde gündeme gelecektir.

  4. LRGP artık bu sezonu çöpe atıp acilen Heidfield ile yolları ayırmalı.Petrov artık iyiden iyiye üstünlük kuruyor genç gelecek vaad eden bir pilotu bünyeye katıp kendi yıldızını yaratmalı yoksa bu şekilde yıllarca böyle gider..
    R31'in gelişim yarışında geri kalması pilotlardan da kaynaklanıyor.R31 çok karmaşık bir bünyeye sahip Kubica,bu paketin gizemlerini çözmekte başarılı olacak ve araç zirveye oynayacaktı ancak Heidfield bunu başaramadı.Aracı çözmekte yetersiz kaldı.Monako'da ancak takım sorunu anlamaya başladı bakın çözüme başladı demedim! Ayrıca Heidfield'in 2008'den beri süregelen sıralama sorunu var aracın bu yönde ilerlemesine de yardımcı olamıyor.Petrov'daki gelişim ise gerçekten muazzam Kubica önderliğinde araç gelişmeye devam etseydi Robert-Vitaly ikilisini sık sık podyumda görebilirdik.

  5. Renault sezon başında çok iyiydi ama zaman geçtikçe yavaş yavaş geride kaldı.

  6. 2003 Yılından 2010 un son yarışına kadar bu takımın fanıydım.Bu takım F1 de ilk senesinde bile en kötü zamanların da bile gelişimde ve istikrar da bu kadar rezil olmamıştır.Eric Boiller kendi ekibimi kuruyorum diye eski adıyla Renault F1 in altın mühendislerini kimlere kaptırdıda şimdi böyle çırpınıyor yazık gerçektende çok yazık.

  7. hayat çok boktan diye devam etse tam olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir