Macaristan'da Zafer 200. Yarışına Çıkan Button'un!

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayan Mclaren pilotu, lastik stratejilerinin ve yağmurun etkili olduğu yarışta son bölümde takım arkadaşı Lewis Hamilton’un yanlış stratejisi ve hatası sonucu liderliği ele geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, pol pozisyonundan başladığı yarışta Mclaren sürücülerinin performansına ayak uyduramadı ancak 2. olarak yine kazanan isim oldu ve şampiyonada fark açmayı başardı.

Ferrari pilotu Fernando Alonso, kendisi için pek kolay geçmeyen yarışı 3. sırada tamamlayarak podyum serisini devam ettirmeyi başarmış oldu.

Yarışın yaklaşık 50 turunu lider götürmeyi başaran Mclaren pilotu Lewis Hamilton, ana rakiplerinin son bölümde sert lastiklere geçmesine rağmen önce yumuşak lastiklere geçerek hata yaptı çünkü bir kez daha pite girmek zorunda kalacaktı. Daha sonra pite girdiğinde yağmur lastiklerini takan ancak beklediği yağmuru bulamayan Hamilton tekrar pite geldi ve sert lastikleri taktı. Bu arada bir de pitten geçme cezası alan Hamilton yarışı 4. sırada tamamladı.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu Mark Webber yarışı 5. sırada tamamlarken bir kez daha çok fazla mücadelenin içerisinde kalan Ferrari pilotu Felipe Massa 6. oldu.

Force India’nın İskoç pilotu Paul di Resta 7. olarak takımı ve kendisi adına çok iyi bir sonuç alırken Toro Rosso’dan Sebastien Buemi 8. oldu.

Bir kez daha yarışta beklediğini bulamayan Mercedes GP’den Nico Rosberg 9. olurken Toro Rosso’nun diğer pilotu Jaime Alguersuari 10. olarak son puanı aldı.

Macaristan’ın ardından Sebastian Vettel puanını 234’e yükseltti ve en yakın rakibi MArk Webber ile puan farkını 85’e çıkarırken Hamilton 88 puanla 3. sırada yer alıyor. Fernando Alonso ise 89 puanla 4. sırada. Takımlar klasmanında ise Red Bull, en yakın rakibi Mclaren’in 103 puan önünde yer alıyor.

Sezonun 11. yarışı olan MAcaristan’ın geride kalmasıyla birlikte Formula 1 dünyası 4 haftalık ara verecek. Sezon 28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek olan Belçika GP ile tekrar devam edecek.

 



Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1sa43:42.337
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     3.588
 3.  Alonso        Ferrari                    +    19.819
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    48.338
 5.  Webber        Red Bull-Renault           +    49.742
 6.  Massa         Ferrari                    +  1:17.176
 7.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
 8.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
 9.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
10.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +     1 lap
12.  Petrov        Renault                    +     1 lap
13.  Barrichello   Williams-Cosworth          +    2 laps
14.  Sutil         Force India-Mercedes       +    2 laps
15.  Perez         Sauber-Ferrari             +    2 laps
16.  Maldonado     Williams-Cosworth          +    2 laps
17.  Glock         Virgin-Cosworth            +    4 laps
18.  Ricciardo     HRT-Cosworth               +    4 laps
19.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    5 laps
20.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +    5 laps

Hızlı Tur: Massa, 1:23.415

Yarış dışı:

Kovalainen    Lotus-Renault                56
Schumacher    Mercedes                     27
Heidfeld      Renault                      24
Trulli        Lotus-Renault                18


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       234        1.  Red Bull-Renault          383
 2.  Webber       149        2.  McLaren-Mercedes          280
 3.  Hamilton     146        3.  Ferrari                   215
 4.  Alonso       145        4.  Mercedes                   80
 5.  Button       134        5.  Renault                    66
 6.  Massa         70        6.  Sauber-Ferrari             35
 7.  Rosberg       48        7.  Force India-Mercedes       26
 8.  Heidfeld      34        8.  Toro Rosso-Ferrari         22
 9.  Schumacher    32        9.  Williams-Cosworth           4
10.  Petrov        32       
11.  Kobayashi     27       
12.  Sutil         18       
13.  Buemi         12       
14.  Alguersuari   10       
15.  Di Resta       8       
16.  Perez          8       
17.  Barrichello    4       
       
All timing unofficial

 

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    güzel açıklama tebrikler

  2. Son paragrafında Vettel'in durumunu kendi ağzınla açıklamışsın zaten.Hamilton çok iyi pilot,Alonso çok iyi pilot,Vettel sadece iyi pilot.Bu işin %20'si.Kalan %80'i araç.Bir de onlara bakalım.

    Hamilton'da iyi araç,Alonso'da iyi araç,Vettel'de çok iyi araç.Bu yönden de Vettel'de olan diğer iki pilotta yok.Ama Vettel %80'e,diğer iki pilot %20'ye sahip.

  3. – alonso hata yapınca bir şey yok vettel yapınca ,kötü pilot…şak şanslı oldugu için böyle
    – alonso geçince süper,vettel geçince ballı
    – button strateji yapınca harika,vettel yapınca dört ayak üzerine düşme..
    – Hamilton yagmurda iyiymiş .Mclaren araçları 2008 yılından beri yagmurda hep iyi olmuştur,,uzun yıllar yarış seyredenler bilirler.
    – vettel pol'den başlayan ama en çok yarış kaybeden pilot olacakmış, Adrian newey'e söyleyin Redbulun sıralama hızını yarışa taşın ,bakalım öylemi olacak.
    – bu yıl Redbull çok hızlı imiş ,peki bu hızlı redbulla weber nerede arkadaşlar ?
    – Peki ya massa ,her yarışta alonsoyu yanında görünce hemen saga çeken ,en iyi oldugu pistlerde dahi alonsoyu geçemeyen massa'ya ne oldu.

    daha çok yazardım ama değerlendirme yaparken biraz objektif olurmusunuz, taraftar olabilirsiniz ama karşı tarafa biraz saygı duymak lazım. evet alonso çok iyi pilot, hamilton çok iyi pilot,vettel çok iyi pilot
    ama kazanmak için iyi pilot olmak yetmez.

  4. 23 eylülde çıkacak.

  5. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Afedersin ama Vettel neden utanacakmış orasını anlayamadım. Button yapınca doğru strateji Vettel yapınca dört ayak üzerine düştü. Emin ol Vettel haftasonunun sert lastiğini takmamış olsaydı Button'da aynısını yapardı. Strateji kopyalamak ta moda bu sene. Ama onlar utanmasın.

  6. teşekkürler

  7. 2002 gerçekten çok eski, 2011 oyunu nezaman çıkacak belli değil dediler, zaten 120 TL civarında çıkacakmış.
    Şimdilik 2010 la alıştırma yapayım ben 😉

  8. arkadaşlar konu dışı yarışı izleyemedim tamamını nerden bulabilirim?

  9. bnde şunu düzeltiyim lewise takılan ilk s.soft lastik cumartesi günü sakladığı lastikti yani ikinci kez taktığı s.soft lastik daha eski olan böyle olunca daha mantıksız gelio akla

  10. yarışın startını kaçırdım bir baktım bizimkiler önde birde baktım havada yağışlı, tamam dedim tüm şartlar süper, taki 30. turdan sonra yağan yağmurla herşer berbat oldu. süper softlar kuru şartlarda 1 sn daha hızlıyken yağmurda 1 sn yavaş kaldılar. Allahtan takım jensonun stratejisini doğru uygulamayı başardı. duble gitti pilotlarda ara kapanacakken dahada açıldı. şartlar ne olursa olsun vettel dört ayak üstüne düşüyor. birde dün utanmadan ben şampiyonluğu değil öncelikle kazanmayı hedefliyorum diyor…

  11. f1 2010 harika bir oyundur.tam 7 sezon yaptım.hrtde başladım ve maceram ferrariye kadar uzandı.direksiyonla oynadım.türkçe yamada yaparsan sanki içindeymişsin gibi en çok hoşuma giden şey hava sürekli değişiyor.yağmur yağarken güneş açıyor.drs ve kers yok.hareketli ön kanat var.brıdgestone lastikleri var.röpörtajlara çok dikkat et.kendi takımın ve başka takımları kızdırma.tek eksik yönü var.güvenlik aracı,formasyon turu ve podyum yok.f12012 de olacak

  12. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    f1 2010 grafik ve ses bakımından çok iyi bir oyun. fakat oynanış olarak aynı şeyi söylemem çok eksiği var . f1 2011 bekle derim. ya da ea sports'un bize sunduğu nimeti olan f1 2002 oyna derim 🙂 gerçi o da çok eski 😀

  13. ben tam tersini düşünüyorum pilotlar yakın zamanda bitecek ama iki pilotuyla mclaren vettelin rbrsine yüklenebilir bir de ferrari ve alonso faktörü var bir iki arış daha rbr vettele oynayıp weberi unutacak bu sırada takımlar kapanacak ne zamanki işi garanti altına aldılar takımlara yönelecekler ama iş işten geçmiş olacak

  14. tam olarak arkadaşın dediğini anlamadın herhalde olay taze lastik mevzusu değil yağmur lastiği ve normal yarış lastiği kumar tutmayınca geçildi ama bahane değil bunlar

  15. Şurasını düzeltelim arkadasım tamam rosbergi geçti onu geçti bunu geçtide lewis'i nasıl geçti peki bari onuda belirtte hak yenmesin.!Lewis'e 2 3 damla yağmur düşen pistte yağmur lastiği takan takım sayesinde Alonso'ya geçildi.İş zaten orda başlamadı 1 set s.soft lastiğimiz var diye onu taktılar adama.Halbuki son piti olabilecek bir durumda 47.turda button'a sarı logolu haftasonunun yumusak lastiği takılacakken redbullar sarı logolu lastiği takıp yarışın sonuna kadar baska pit yapmayacaklarını alenen belli etmişken bu adama sen yırtın yine 1 pitstopluk fark yarat sana sarı logulu lastiği öyle takarız gibisinden bir strateji yapmanın manası nedir onu anlamış değilim.Button haftasonumuzun tek tesellisi…

  16. Logitech direksiyon aldım daha kalitelisi varmı bilmiyorum 🙂
    Sadece oyun kaldı 🙂

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Salim Kaya arkadaşım,
    Minardi arkadaşıma katılıyorum,
    aynı zamanda sen F1 oynayacaksan kaliteli direksiyonda alsan iyi olur aslında.

  18. ön kanat galiba, kaldırılıp indirilebiliyor, düzlükte zaman kazanmak için indirilir, virajlarda zaman kazanmak için kaldırılır. Zaten yarış içinde mühendis uyarıyor düzlükte zaman kazanmak için kanat açısını değiştir diye. Bir de motor haritasını değiştirebiliyoruz. yavaş normal hızlı şeklinde.

  19. tşk. hareketli arka kanatmı?

  20. F1 2011 eylül sonu gibi çıkacak. 2010'da drs yok. Hareketli kanat var.

  21. Arkadaşlar ps3 oyunu alıcam ama piyasada F1 2010 var. bu oyunu oynayan arkadaşlara sormak istiyorum 2011 yok değilmi piyasada?
    2010 oyununda drs kullanılıyormu?

  22. emin mehmet avatarı

    aslında bugün hamilton'dan yağmurda iyi bir pilot olduğunu gösterdi, vettel ise yağmurda parlayan bir pilot değil.2008 monza'dan bahsedersek lewis'in o araçal ne yaptığını biliyoruz monza'da, kovalainen ise hemen hemen aynı araçla(o yarışta hamiltonun aracında daha fazla güncelleme vardı, mclaren bunu belirtmişti) neredeyse vettelden tur başına 1 sn. yiyordu özellikle de ilk bölümde.neyse bundan sonra her yarışta eğlenmeye bakalım mclaren'in 173.galibiyeti de hayırlı olsun 🙂

  23. ben ferrari taraftrıyım ama hamiltonun kazanmasını isterdim çünkü bugünkü sonuç mclerenciler için kötü bir sonuç eğer şampiyon olmak istiyorlarsa hamiltonun kazanması lazım çünkü button yağmurlu yarışların adamı eee herzmn da yağmur olmıcana göre…hamilton heryerde rekabetçi olabileceği için bugünkü sonuç mclerenciler için bir kayıp aynı zamanda alonsonun vetteli geçememsine çok büyük kayıp ve bn çok üzüldümj bugünkü sonuca

  24. Arkadaşım her yarış iyi olcak hali yok o da insan hata yapabilir. Hamiltonun 2 yarış çuvallayıp mlleti yarsdısı bırakıp patates oldugunu unuttun mu smdi hamilton kötü pilot mu oldu hayır? Hep iyi her gün iyi olamıyorlar sonuçta insanlar ve hatalar olabilir. Anlayabildin mi?

  25. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Yapmasına gerek kalmıyor ki McLaren sağolsun 🙂

  26. Crazy ferrariye katılıyorum veya hiçbirşey yapamazsanız gidin dijitürk'e aylık 10 lira verin izleyin veya 20 lira verin hd izleyin.Bu arada Hd olarak izlemenizi tavsiye ederim 🙂

  27. arkadaşlar ben uydudan izliyorum yazılımla şifreyi kırıp izleyebilirsiniz

  28. kaan doğru söylüyor.ben bu yarışta vettelin bocaladığını düşünmüyorum. tamam pist dışına çıktı ama diğerleride çıktı. yağmur lastiğiyle red bullun bariz yavaş olduğu ortadaydı. bu vettelin suçu değil. bence vettel eleştirilirken eleştirinin dozu biraz fazla kaçıyor.

  29. sitelerinden baktım, biri yağ diğeri su sızdırmış. Bunlara bir muslukçu lazım 🙂

  30. bugünün adamı buttondır jensondan degil johndan bahsediyorum tabiiki de:)
    softlar supersoftlardan nası daha hızlı oldu anlayamadım ben açıkçası vettelle buttonın son pitlerinde sora yagmur gelmese hamilton 1sn daha hızlı gider tur başına pite girdiginde de yakın çıkar heycanlı olur diye beklerken bi baktımki vettel herkesden yarım yada 1 sn falan turlar atmaya başladı alonsoyu rahatça geçti falan bunlar bana cok sacma geldi soguk havadan dolayı ısınamadı herhalde supersoftlar bilen birisi yada iyi teorisi olan biri açıklasın şunu
    4 hafta ara cok fazla f1 ciler tatile cok duskun insanlar yap 3 hafta falan işte cidden şu takvim olayları hoş diil
    alonsoyu bugun iyi bulanlara hakveriyorum cunku pistin ıslak oldugu ilk bolumde yariş temposu olarak hamilton alonso çekişir vettel ise 3. gibiydi aslında pist kuru iken de buna benzer bi sıralama vardı saf hız anlamında hamilton lastikleri cok cabuk bitiriyodu vettel ise pitten cıkış turlarında 3 4 tur cok iyi tempo sora normal tempoda gidiyodu ama lastikleri hamiltondan daha fazla koruyabiliyodu
    vettel bugun gozumden düştü yagmur performansı bakımından hamiltonla onu bir tutuyodum ama hamilton bi kademe daha yuksek yagmur kısmı dışında ise temposu gayet iyiydi hatta 2. defa pist ıslanmasa hamiltonun onunde bitirebilecegini buttonla ise 1.lik savaşı verebilri diye dusunuyodum 2. kez ıslanınca pist vettel yine geri düştü zaten ozaman da yariş bitmişti onun için
    son sozumde redbull pit ekibine vetteli pite gec almaları buyuk hataydı 8 sn olan fark 15e cıktı 2.pitler sorası hamiltonla iyi analiz etmeliler yaptıklarını

  31. Bugün geçen sene Kore'de hatasız süren Alonso'yu göremedik maalesef.

    Ferrari takımının bir taraftarı olarak söz söylemeye hakkım varsa eğer ben Massa'dan hiç memnun değilim ve Massa'yla birlikte bir sezonun daha özellikle takımlar şampiyonasında boş bir sezon olacağına inanıyorum.Puan tablosunda ilk 5 ve 6.'ya göz atmanız yeterli bunu görebilmek için.Mümkünse en az gürültüyle,onure edilerek yollar ayrılmalı.

  32. Team Lotus araçları hangi sebeplerden yarış dışı kaldı? Yarışta duyamadım, benim kedi miyavladı durdu 🙂 Meğer susuz kalmış :)))

  33. benimde başıma ingiltere de geldi bu yıl ole bişi 15.19 da mı ne uyandım kendime kufrederek ama yariş sonunda yıldızdaki yayından ilk 17 dkyı izleyebildim sora ise yayın banlanmiş baya şanslıydım anlayacagın o bakımdan
    yarişin başını kacırmak igrenc bişi her nekadr artık yarişlar keyifli olsada en heyecanlu yeri hep startlar oluyo

  34. ya arkadaşlar aramızda mal mal yorum yapanLar war 12c yazmış hamılton spin attı qeride kalmayı yediremedi falan gibisinden o adamın istikrarı şuan formula1 pilotlarında yok ben hamiltonu savunmuyorum ama gp2 2006 istanbul yarışını izlersen anLarsın

  35. Hamilton diğer pilotlar için riskli bir hareketle ceza aldı,Heilfeld in aracı yanda alev alıp patlarken güvenlik ihlali olmadı mı?FIA ya cezayı kim verecek..En ufak şeyde SC sokan FIA biraz tutarlı olsun..

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    daha şiddetli olabilirdi patlama ve o sırada geçen elemanın o şiddetli patlama olsaydı o basınçla o temas ettiği parçalardan bacağı kopabilirdi,
    neyse… (daha kötüsü olmadı ya)

  37. hami sonuna kadar savaştı deli gibi sürdü hamilton kötü değildi mclaren kötüydü yanlış strateji, feronunda pit ekibi kötüydü onuda kat

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso mclareni yarışın favorisi olarak göstermişti.Dediği gibi de oldu.
    Yarışın ortasında bu haftanın gerçek hızları vardı.önde mclarenler ortada redbullar ve arkada ferrariler vardı..Ferrarilerin arkası +1 lap ..Bu hafta tablo buydu 1 ay sonra ne olur bilinmezz.

  39. buldu tabi güzel kızı sarılmalar öpmeler falan 🙂 belkide o babası olarak buttonun babasıda onu kızı olarak görüyodur bu durumdan rahatsız olmuyodur her ikiside neyse güzel yarıştı şu heidfeldin kazasında heidfeld yanıyo zanettim ödüm patladı

  40. ve dahası pist üstünde schumacheri geçti rosbergi massayı ve hamitonu geçti ve böylelikle podyuma çıktı ama sen kötü yarıştı diyorsan öle olsun en kötü yarışımız bu olsun ne diyelim:)

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    geçtimi?

  42. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    ben mclaren takımını tebrik ediyorum harika bir stratejiydi[bunu yazmak isterdim].

  43. bak bu kadar madde saydın alonsonun alehine ama alonso gene podyumda bu kötü sonuçmu allah aşkına kendinle çelşiyosun farkındamısın bilmem:/

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yeni üye arkadaşlarda nedense bir geçme geçilme hastalığı başlamış.Yok o bunu nasıl geçti yok öteki diğerini nasıl geçti.Adamın lastiğine bakan yok sadece geçti mi geçti.Nasıl olursa olsun mantığı oluşmuş.Heidfeldin aracını da bir sürü pilot geçti ama araçtaki yangını sözkonusu etmeye lüzum yok.Neticede geçti mi geçti:) Vaauvv arkadaşlar kobayaşi heidfeldi nasıl geçti ama.( o sırada heidfeldin aracı yanıyordu)

  45. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    son olarak şunu belirteyim,
    herkes gibi benimde dikkatimi çekmişti,
    Button'ın babası fazla abartıyor hareketlerini,
    babasının Button'ın Japon kız arkadaşına sarılıp birde yanağına öpücük kondurması benim o anki yüz ifademi görseniz gerçekten neye uğradığımızı şaşırdık,
    yani tek manasıyla "pes dedirtecek veya yuh dedirtecek" cinsten 🙂
    ama yinede Button'ın kız arkadaşı hoş bir kız hakkınıda verelim yani (:

  46. alonzomanyaa sence o dedıklerını yapmamıs olma ıhtımalım varmı bu kadar bagırıyorum..;)
    gecen senın ortasından bu yana Edirnede karasal yayını kestıler(trt3 ün) saygılar….

  47. en iyi derece 1.23.467 hamilton yapar dedim dereceye çok yaklaştım çünkü en iyi derece 1.23.415 ama massa yaptı yatırdı herşeyi massa

  48. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İyi iş çıkardı cümlesinden sen ne anlıyorsun.Hayatının en iyi yarışını çıkardığını falan mı?
    Ben oraya podyumdaki üçlünün iyi iş çıkardığını yazdım neden sadece Alonso üzerinde durdun.Vettel ve button hata yapmadı mı?Bu zorlu ve değişken pist şartlarında kimden ne bekliyorsunuz.Hata yapan sadece Alonso imiş gibi konuşmayın.6.lığa kadar düştüğü yarışı podyumda kazasız belasız bitirmiş netice itibariyle iyi iş çıkarmıştır.Kendisi de bu durumdan memnun değildi ama out olmaktan iyidir.

  49. biz schumiciler için start anında iyi başlayan ama gerisi kötü devam eden bi yarıştı.Yarıştan öncede demiştim zaten yağmur yağarsa tecrübe konuşur diye ve öyle de oldu button kazandı o mclaren pit ekibinede selamlarımı gönderiyorum 🙂 böyle bi taktik hiç beklenmezdi parmak çocuk istediğini alamasada 2.lik onun için iyidir bu saatten sonra da onun şampiyon olmasını istiyorum zaten genel olarak zevkli bir yarış oldu uzun bi ara olması bizler için kötü ama ara sonrası spa yarışı olması çok güzel zevkli bir şampiyonaya doğru ilerliyoruz

  50. Puan farkını açmaya devam ettik başkaları için sinir olabilir ama bugün Vettel'i beğenmedim özellikle son bölümde zorlayabilirdi.Hamiltona verilen cezaya kimse itiraz etmemiş herhalde rakiplerine ne kadar tehlikeli bir an yaşattığını herkes kabul ediyor.Button'a tebrikler ayrıca böyle kazanmaya devam ederse babasınla araları açılabilir aman dikkat!

  51. Evet işi son ayrıntısına kadar inceliyorlar doğru.İşi politikleştirmeyi iyi beceriyorlar gerçekten…Ama dünya kupası mı bu arkadaşım ?Zaten doğru düzgün 20.000 kişi izlemiyor bir yarışı izleyenlere de eziyet çektiriyorlar.

  52. vettel bundan sonra sıkmayacaktır,yarısı ilk beste bitirmesi bile yeterli olacaktır.

  53. Minardi Alonso kötü start almadı,biraz erken fren yaptı ve Mercedesler yetişti.

  54. Startı kaçırdım uyumuşum, 8. turda uyandım 🙂

    Heidfeld'e çok yazık oldu. 2 oldu araç yanıyor. Görevli de patlamadan son anda kurtulmuş gibi.

    Mclaren'e tebrikler. Yine kumar oynayalım derken işi batırdılar. Tutma olasılığı vardı elbet, ama 'yine' tutmadı.

    Islanınca pistin durumu nürburgring startını hatırlattı. 2007 idi sanırım.

    Vettel gördüğüm kadarıyla çok bir hata yapmadı yarışta. Yavaştı ama stabildi sanki.

    Button yine süper istikrarla kanadadaki gibi kazandı, çok tebrikler.

    Button'ın babasına kafam takıldı. O nedir öyle canlı yayında geline sarkmak filan?!?

    O pite 'dalan' Virgin pilotunu da ayrı bi kutluyorum. Gerçi takımlar pit öncesi pit girişini paspasla filan temizliyorlar. Virgin'de para olmadığından temizleyememiş olabilirler 🙂

  55. alonso ayrıca cumartesi günü sıralamalardada hata yaparak massanın gerisinde kaldı..

  56. Mc laren ve Ferrari pit ile nasıl kaybedilir bize her yarış gösteriyolar sağ olsunlar. Bi ferrari bi mc laren şeklinde bayrağı hiç düşürmeden istikrarlı bi şekilde pit hataları yapıyolar. bu kadar ciddi hatalar bu iki büyük takıma yakışmıyor.
    gelelim alonso ya. bayadır onu bu kadar kötü görmemiştim. Alonso yu doğum günü rehaveti sarmış galiba. yine 3. oldu şükür ama vettal farkı açmaya devam etti. lewis ise inanılmaz bi hata yaptı ve sonrasında panik yapıp yağmur lastiklerine geçti ama bu karar onun yarışını bitirdi. yinede button ile olan mücadelsinden dolayı tebriği hak etti.
    yarışın adamı button hiç hata yapmadan hak ettiği 1. liği almasını bildi. belki pilot kalitesi olarak lewis dan daha iyi değil ama kesinlikle daha zeki ve daha soğuk kanlı. kocaman alkışı hak ediyor doğrusu. Vettel de vettel işte. Biraz şans ile 2. bitirip şampiyonadaki güçlü olan konumunu daha da perçinlemiş oldu.
    macaristan standartlarının dışında bir yarış oldu yine. zevkliydi en azından. 1 ay araya nasıl dayanıcaz acaba.

  57. Faster Inside avatarı
    Faster Inside

    Mclarenin hatası bi çuval inciri berbat etti resmen, oysaki yarış tam da istedikleri gibi gidiyordu, ilk 30 tur Ham önde rahatça farkı açarken button da sanki başka bi araç kullanıyormuşcasına ileriye değilde sürekli geriye doğru bakıyor, arkadakileri tutuyordu, belkide taktik bu şekildeydi bilemeyiz tabiki, fakat bi spin ve yanlış lastik tercihi herşeyi berbat etti, tabii button da kahraman oluyordu bu şekilde, takım arkadaşları arasında çekişme mücadele yarışın 2 ci yarısı gerçekten takdire şayandı ama keşke ilk yarısında da görebilseydik bunları, bazen tek şeye odaklanmak bu tarz hatalara sebep olabiliyor belki de sezon sonuna kadar redbull da benzer hata yapacak sadece vettel oynadıkları için, beklentilerin aksine güzel bi yarıştı yinede, ağustos tatil eylülde yine yağmurlar başlarsa son yılların en ıslak sezonunu geride bırakmış olucağız heralde, kazananı tebrik edelim, kaybedenler ise bi kez daha düşünsünler nerede hata yaptıklarını….

  58. 2002 ingiltereydi.Takım toplam 8 pit yapmıştı o yarışta.Yağmur tahminleri tutmamıştı.

  59. ebubekir bek avatarı

    button a tebrikler ama hamilton un ölümcül hatası olmasaydı biraz zor olurdu 1.diyorum ve ferrari ye geçiyorum.Bizim bence en büyük handikapımız lastikleri çabuk ısıtamamak.Yarışın başlarında ve startta ve pit çıkışlarında bu yüzden sıra kaybediyoruz çözün kardeşim şu işi lütfen.Bugün de mercedes lere bu yüzden geçildik ve uğraşmak zorunda kaldık.Takımın pit stratejileri hoşuma gitse de biz de orta sertlere diğerleri gibi geçmeliydik bunu nsıl düşünemediler.sonuçta bu yarış 3 kere de koşulsa mclaren kazanırdı diyorum o kadar iydiler yani.
    sebastian ın işi çaktığını gördük bundan sonra böyle sürer 1.liği çok sallamaz ki mantıklı.
    Alonso ya çok kontrolcü diyen arkadaşa burdan sevgilerimi yolluyorum bugün öyle 3.oldu zaten demi???!!

  60. Bazı şeylere anlam veremiyorum arkadaş. Alonso iyiydi denmiş. Bak şimdi, Ferrari buraya birincilik için gelmedi mi? E bu podyuma sevinmek niye? Alonso çok mu iyiydi? Bak yazıyorum:

    1- Sıralamada geride kaldı.

    2- Yarış, tam da onun istediği şekilde yağmurlu başladı; Başka türlü geçiş çok zor burada.

    3-Buna rağmen kötü start ve sonra dışa açılmayla çok zaman kaybetti.

    4- Akabinde kendi çabasıyle değil, Mclaren hatasıyla üçüncülüğe çıktı.

    5- Tam Vettele yaklaşırken spin attı. Orada kaybettiği zaman olmasa yarış sonunda çok yakın olacaktı.

    Hala Alonso iyi diyenler var. Bu iyi yarışıysa kötüsü nasıl oluyor acaba?

    Ha baktığın zaman Hamilton da kötüydü. Webber keza öyle. Lakin biz çıkıp Webber iyi yarıştı demiyoruz.

  61. Tebrikler Button, Mclaren pit ekibi cok elestirilmis ama stratejiye gordugunuz uzere pilotlar da cok etki ediyor, birisi cok dogru tercihler yaparken digeri yanlis tercihler yapabiliyor, bu tarz yarislarda bu gayet dogal, kimseyi kesip bicmenin manasi yok.

  62. Katılabilecek bir düşünce. Alonso mehter takımı gibiydi bugün. İki ileri bir geri gitti. Rosberg'i, geçti. Tekrar geçildi. Vettel'i geçti, tekrar geçildi. Ama bu hataların verdiği açığı 2 doğru pit zamanlamasıyla kapattı. Hatırlarsın Andrea Stella Alonso'ya "10dakika yağmur var." diyerek aslında intermediate takmanın gerek olmadığını söyledi, tahmin edersin ki Alonso'nun bundan önce" intermediate takmaya gerek var mı radarda ne gözüküyor?" diye sormuştur. Ayrıca Alonso bugün pist üzerindeki tüm galibiyet mücadelesi veren pilotlarla da mücadele etmeyi başardı tabi. Alonso standartlarında bir sürüş olmamasına rağmen doğru kararlar, yarışın ortasında doğru hamleler ve elde edilen podyum.

  63. Öncelikle tebrikler Buttona.Hakettiği bir yarışı hata yapmadan kazandı.Hamiltonla olan çekişmeleri ise ayrı bir zevkti.Uzun yıllar sonra sanırım F1 istediği heyecanı yakaladı bence.Üstelik bu kadar Vettel almış başının giderken.

    Yarışın kader anı malum Hamiltonun spini sonra geri dönmeye çalışırken yaprığı tehlikeli hareket ve akabininde aldığı pitten geçme cezası.Bir de üstüne geçiş lastiği denemesi eklenince sonucun böyle olmasına şaşırmamak gerek
    Günün en karlısı ise hiç şüphesiz Vettel oldu .Zaten açık olan arayı biraz daha açtı ve kalan yarışlar için avantajını korudu.Sorunlar yaşamazsa rahat bi şekilde 3-4 yarış kala şampiyonluğu kazanır.
    Alonso yarışın başında ıslak zeminde gayet iyiydi.Ferrari yi ıslak zeminde bu kadar iyi beklemiyordum.Sonrasında lastik soğutma kısmında Webbere geçildi .Devamında da yine bu ikili kapıştı kazanan yine Alonso oldu.Olumsuzlukarla geçen bir hafta sonunda webber ve lewisi alt edip gelen 2. lik gayet iyi.Mercedese ise bir şey söyleyemiyorum .Bundan sonra Toro rosso Force india ve Sauberle kapışırlar.

  64. ben trt hd den izliyodum ordan kesmiyolar yarışı hemde çok net

  65. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel yine hiç bir şey yapmadan 2. oldu. olan lewis'e oldu

  66. TRT ye laf yok bulabileceğin en iyi F1 yayınlarını yapıyor bu ülkede,Sen birde Moto GP izle NTV de sonra yorum yap..Belki TTnet veya Telkomda problem oldu..

  67. ikisinin aynı anda olduğu hava nadirdir arkadaşım, bi yağmur bi kuru bi yağmur bi kuru aynı yarış içinde kaç kere dönüşüm olabilir ki?..

    alonso her zaman garanticidir demedim bn zaten ama olay bu duruma döndüğü zaman mutlaka kendin garantiye alır..

  68. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    Alonso bence bugun pilotaj açısından vasatı geçemedi…
    massa zaten yagmurda hep zayıf yine bir spin geldi daha sonrada kaç tur schumiyi geçemedi…
    lewis strateji kurbanı oldu ama spinden sonraki hareketi olmadı bence ceza haklıydı…
    buttona tebrikler gerçektn bgun pilotaj anlamında en iyisiydi…
    gelelim BALON Vettele bu adam şampiyon olacak arabası sayesinde…lewise geçildi buttona geçildi…arabasının en iyi araba olması yanında şansıda çok iyi…

  69. alonso hata yapmasına rağmen çok iyi yarıştı.hamilton yarışı kazanmayı hak etti.vettel bi şey yapmadı sadece sürdü tıpkı:sutil,liuzzi ve petrov gibi normal sürdü hiç birşey yapmadan 2. lik geldi.button her zamanki gibi geçiş yapmadan stratejiyle yarış kazandı(kanada hariç)webber kendi hatasıyla 5. oldu, massa iyi yarıştı. alonso kalkıştı harika kalkmasına rağmen içte kaldı ve hızlanamadı.

  70. siz massa galibiyet alsa ne kadar mutlu olacaksanız biz de o kadar mutlu oluyoruz.zaten hamiltonun az şansı vardı, buttonun da ondan da az.vettelin arkasındaki üç-dört pilot sürekli birbirini yiyor.ama 4. galibiyete çok sevindim.en aızndan redbullu galibiyet sayısında geçelim bu sene yeter

  71. he valla yarisi Jenson kazandi kizi babasi optu 🙂

    Saka bir yana garajda ki ilk goruntude opmedi adam, kulagina biseyler soyluyodu ama opuyor gibi gorundu, dikkatli izleyin, gunahini almayin hemen adamin 🙂

  72. Ya anlamıyorum red bull yağmur lastikleriyle mclarenden daha yavaştı açık şekilde… Ve button hariç herkes Vettelden daha çok hata yaptı.. Zaten vettel dışarı taşmasa bile hamilton start düzlüğünde geçerdi. ayrıca vettel alonsoyu da çok güzel geçti. bunu konuşan yok..

  73. Acısıyla tatlısıyla ilk yarıyı bu gün bitirdik.Jenson Buttonu ve Mclareni tebrik ederim.Bir tebrikte Vettel ve Alonsoya.Buttonun kazanması Vettelin işine yaradı sağlam adımlar ile şampiyonluğa doğrdu gidiyor.Mercedes ve Lotus Renault takımlarına diyecek hiç birşeyim bu kadarda olunmaz pes özelliklede Lotus Renault a resmen rezil oldular Şuan da bu iki takım Sauber ve Force indianın tehtidi altındalar puan olarak geçemeye bilirler ama pistde resmen kafa tutuyorlar.Heycanlı bir ikinci yarı bekliyorum neler olacak bakalım görelim.Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum.

  74. sende akıl varmıydı

  75. alonzomanyaa  avatarı

    5 liralık anten mi alıp seyredemiyosunuz be kardeşim. Onuda geç git bitane tel tak TV nin anten girişine seyret..

  76. Buttonu tebrikler,Hamiltonun yarış ekibine selamlarımı yolluyorum !!!!!

    Virgin in müthiş piti ve..D'Ambrosio süperdi..

  77. Vettel de senden nefret ediyormuş :PPP

  78. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    bravo mclaren ve hamilton vettelin ekmeğine yağ sürdünüz aynı zamanda.

  79. Ben Vettel yine ikinci oldu yine fark açtı, duble gitti diye üzülüyorumi. Button kazandı seviniyorum tabi. Sonuçta McLaren kazandı. Araç çok iyi. Ama neye fayda.

    Ametörce bir hata ile mükemmel bir yarışı vasat hale getirdik.

  80. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    alonso iyimi iş çıkardı :S
    2004 den beri izliyorum izlediğim en kotu hafta sonuydu alonso için
    sıralamada hata…startta hata…pist dısına çıktı…rosbergn arkasında cok durdu….spin attı…
    bence rezik surdu bugun alonso….hiç yakıstıramadım ben ona….

  81. senin TRT sandığın yarışın ilk bölümünde live timing ekranıydı galiba, neresi uygundu koşulların ? hey allahım ya.

  82. Hamilton herhalde dağılmıştır . Sen git kaç tur lider git sonra yarışı kazanama . Zaten geri kalmayı yediremediğinden nasıl atladı di resta nın önüne ! Hak etti cezayı da .

  83. alonzomanyaa  avatarı

    İyisiyle kötüsüyle fena bir yarış değildi. Button her zaman ki tilkiğili ile kazandı yarışı. tebrik ediyorum kendisini. Kıza yumulan babaya da tebrikler tabi bu arada 🙂 Yapışıp durdu adam kıza haha..

    Vetel resmen arakda bekledi mclaren ikilisi birbirine girer belki diye sonlara doğru ama umduğunu bulamadı, gerçi mclaren sağ olsun kendileri vetele verdiler 2. liği.

    Alonso bence çok hata yaptı, özellikle yarışın başında geyet iyi giderken Button u geçmek üzereyken pist dışına taşması yarışını orda bitirdi. Tekrar Rosberg ile uğraşmak zorunda kaldı, o arada da öndekiler uzadılar. Yinede iyi toparlanmış bir yarış olduğunu düşünüyorum.

    Vetel %95 şamp. olur bu sene, 2. lik çok çekişmeli yanlız, 3-5 puan ile ayrılıyor 3 pilot. Bir tane 1. lik alanı 2. yapacak 🙂

    Umarım seneyede Vetelin parmağını seyretmeyiz.

    Birde sitede adamım diye gezinen gerizekalılara cevap yazıp pirim vermeyin. Konuşup dursunlar kendi kendilerine.

  84. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettele tebrikler.Polden başlayarak en çok yarış kaybeden adam olarak tarihe geçecek.Her defasında 2008 monzadan bahsedenler o yarışta favorilerin olmadığını unutmasınlar.

    Podyuma da tebrikler.Button vettel ve Alonso iyi iş çıkardı.
    Hamilton ise hırsının kurbanı oldu.
    Mclarenin hamilton üzerine gereksiz ve ciddi kumar oynadığını gördüm.Gereksizdi.

  85. 2002 silverstoen olabilir belki

  86. yürü be arkandayım ;)))

  87. alamanyadada alonsoda yeni takılmış lastik , hamiltonda 1 tur ısıttığı lastik vardı. ki ayrıca ferrarininde lastik taktığı ilk turlarda ciddi ısınma problemi yaşadığı aşikar.. Yani bugünkü geçişle , almanyadkini çokta farkı yoktu lastik perf. açısından.

  88. Bu ne demek oluyor anlamadım… Bu yorumu umarım yönetici okuyordur ve gereğini yapar.

  89. trf yetkili arkadaşlar lütfen -misafir -adlı kişinin yorumunu silin ….
    tebrikler button vettel alonso hamiltona yazık oldu …alonso vs hamilton güzeldi ama eşit şartlarda olmasını tercih ederdim ferrarici olarak

  90. var kardesım olmaz olurmu hepsı bu trt yuzunden bılerek yapıoyo adiler……

  91. TRT DEFOL TRTDEFOL TRT DEFOL TRT DEFOL ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NETTEN DE YAYINI KESTILER ADİLER SERREFSİZLER BU KADAR OLUR ETTILER YARISIN ICINE ALLAH BELANIZI VERSİNNNNN DEFOLUN YAPMAYIN BU İŞİ BİDE MEDYA İLGİSİZMİZ DAHA DOĞRU DUZGUN YARISI VERIN *****MORONLAR**** NTV CNNTURK NASIL VERIODU YARISLARI SIFRESIZ DEKODER SATTIRMAK ICIN KARASAL YAYINI KAPATTILAR NORMAL UYDULARI KAPATTILAR SIMDIDE NETI ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN SIZI…….:s:ss:S..:(

  92. yağmurun yağmasının olaylı yarış yapması ne alaka ya zaten 2 seçenek olur ya kuru hava yada yağmur..

  93. 🙂 güldürdün valla Allah'ta seni güldürsün hazır konu açılmışken arabanın biryerleri patladı valla. :)) orası yanar burası yanar Renault 10 numara yağ kullanıyor heralde. :))

  94. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle yarış iyi olduğu kadar karmaşıktı,

    Macaristan galibine kocaman tebrikler (gerçekten Button bu tür havaların "puslu" adamı)

    Vettel'imi kutluyorum 2.ciliğini sonuna kadar haketti (puan farkına bir 8 puan daha ekledi helal olsun parmak çocuğa ve sakin sakin sürüyor bravo "Kinky Kylie" pilotu hehehe)

    alonso'yuda kutlarım spinine rağmen podyumda yer almayı başardı bravo.

    hamilton'a gelince boşverrrr 🙂

    webber maalesef trafiğin kurbanı oldu yazık yazıkk yazıkkk.

    Schumi'ye gelince yarışta elinden geleni yaptı (nedense bir türlü istenilen patlamayı yapamıyor en azındaan puan istikrarı bakımından bir trenddi yakalayamıyor)

  95. mclarenlerin mücadelesini görmedin sanırım bırakta geçsin alonso massayı birkeredee ben mclaren mücadeleinin güzelliğine dikkat çektim alonsonun massayı geçmesi normal birşey yiyorsa ferrari ve redbull izin versin böle mücadeleye olaya yanlış yerden bakmışın arkdaşımm

  96. oha , alonsoyada garantici dediler ya 1 yaşıma daha girdim arkadaş.. Alonso her zaman araçtan maximum'u almaya oynayan bir pilot.

  97. Tanrı parmak çocuğa çirkin şansı vermiş belli.

  98. Bir de 2003 yılında mıydı neydi gene böyle yağmurlu bir yarışta Coulthard yağmur lastiği taksa pist kuruyor, normal lastik taksa yağmur yağıyordu. 3-4 kere pit yapmıştı. Mclaren stratejisi deyince aklıma o yarış geldi:)

  99. Jensona tebrikler.

    Geleliiim lewis olayına. Şimdi lastikleri bazen pilot seçiyo bazen takım yani şu anlık lewisin galibiyeti kaçırmasının sorumluluğu kimde bilmiyoruz. Acaba s.softu lewismi istedi taktik gereği takım mı taktı ?? 2. olarak bir derece yumuşak lastik 1-1.5 sn hızlı olmasına rağmen neden pit stoplardan sonra lewis jensondan yavaş kaldı anlayamadım. Eğer ekran başındaki herkes gibi zaferin gittiğini anladıysa moral bozukluğuna yorabilirz. Ama şunu anladım lewis ön gruptaki pilotlar arasında en bahtsızı bu sene. Serhan Acar diyo ya "işte bi yarış pilot için böyle tepetaklak olabiliyor" böyle bi olayın vettelin başına gelmesi için sene başından beri dua ediyoruz ama adam her seferinde ya 1. oluyo ya da 2. .

    Massada gerçekten çok şansız olduğu bi pistte iyi işler yaptı. Ben açıkçası massanın yarış dışı kalırsa inip toprağı yumruklayacağını falan düşündüm =). Yine jensonın babasının hareketleri herkes gibi benimde gözüme battı, geniş insanlar vesselam. Alonso çok hata yaptı ama yinede podyuma çıkmayı bildi. Mercedeslere gem vursada geçilmesi kendi hatasıydı ama 3. olması lewis ve webberin yağmur lastiği fantezisi sayesinde oldu.

    4 hafta boyunca f1den uzak kalıcaz. Bu 4 haftanın ramazana tekabül ettiğini düşünürsek Allah hepimize sabır versin =). Umarım sezon başladığında tablo aşağı yukarı yine böyle olur. Ama ben şampiyonluk ihtimalini tamamiyle unuttum. Sadece pol, yarış falan kazanalım yeter…

  100. hırsının değil acemiliğinin kurbanı oldu onu da siz fanlarından almış belli bu 1.Görev adamı dediğin Massa Alonso'nun pitten çıkışını değerlendirdi ama 15 saniye koruyamadı bu 2.Sana tekrar söylüyorum her dakika el nano'ya laf atacağına gidip kamyoncunla ilgilen bu da 3.

  101. burak evmez avatarı

    ayrıca şunu söyleyim pist keşke kurumasaydı yağmurda da alonso en iyi turları atıyordu pist kuruyunca da

  102. burak evmez avatarı

    massa yol verdi diyorsun alonso drs kullandı tabi sende bunu anlayacak kapasite yok

  103. sezon bitmeden heidfeld kızartma olacak galiba

  104. burak evmez avatarı

    farkettiysen massa ile alonso bir kere arka arkaya geldiler onda da alonso takım emri olmadan geçti

  105. rocco junior avatarı

    Sevin arkadaşım ya yarasın yaramasın adam sana 2 zafer tattırmış o da senin pilotun.Nasıl takım tutuyorsunuz anlamış değilim Button kazanınca bir karamsar hava var.Sonra pilotlar yarıştı falan olmuyor yani dış kapının mandalı mı adam kazandı işte.Keşke bizde de Massa kazansa ama şampiyonluk istediğinizi ve bunu Lewisin yapabileceğine inandığınızı biliyorum.Yine de bu çok çok zor o yüzden salla gitsin sevin yahu:)

  106. nerde kaldın yav gözümüz yollarda kaldı sütoğlan….

  107. nasıl konuşacağımı sana sorcak diilim…sadece bu yarış içinde konuşmayı bırak bnce, herkes bu durumlarda alonso'nun ön tarafa saldırmak yerine hazır avantajı yakalamışken yerinde beklemeyi, ön tarafa atak yapmamayı tercih ettiğini bilir ama ne zaman et kemige dayanırsa ozaman aslan kesilir, ölümüne zorlar hatta bugünkü gbi zorlarken de hata da yapar..

  108. Şampiyonluklar böyle kazanılmaz, böyle kaybedilir. Böyle sadece yarış zaferi kazanılır. Yani sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum şuan. Şahsen üzülmeye daha yakın hissediyorum kendimi.

    Takım olarak sınıfta kaldık bugün. Button çok iyi iş çıkarmış olsa bile. Onu tebrik ediyorum ama bu zafer hiç bir halta yaramadı.

    Bir adamın domine ettiği yarış böyle içine edilir ancak. Karar kimindi tabi orası da bilinmez. Ama yarışın özeti buydu.

  109. bn olaylı yarıştan derken bir yağmur yağmasını sonra havanın kurumasını tekrar yağmur yağmasını kastetmiştim, hemen aklına bol kazalı yarışlar gelmesin..bu yarışlarda button çok üstün bunu sölemek istemiştim oldu bitti

  110. Muhtemelen çok zorlanacaklar ama her yarış milletin birbiri ile çekişmesi Vettel e kalıyor bu araçla burdan şampiyonluğu vermez

  111. şimdi daha yeni geldi yayın nette ben de baya sovdum sora yabancı link aradım ispanyolca bişi buldum oradan idare ettim bu yariş bi daha izlenip analiz edilmeli bence çok fazl olay oldu takip edemedim yarişi indirip izlecem bi daha trt yayını bulup

  112. hamilton bir kez daha hırsının kurbanı oldu…button taktikle işi bitirdi yine…vettel sakin…webber çırpınıyor…alonso umutsuz moralsiz…massa tam bir görev adamı olmuş…kazara spin atınca alonso nun önüne geçti, sanki şikanı kesmiş te geçmiş gibi hemen yol verdi ve alonso massaya bir bakış fırlattı…
    bu sene böyle gider tahmin ediyorum…

  113. Kızmayın arkadaşlar ilk yarışını izlemiş arkadaş. heyecanlı yani. 🙂

  114. sadece ve sadece mclaren ekibini ve pilotlarını tebrik ediyorum birbirleriyle yarışmalarına olanak tanıdıkları için ve gözüme kendi takımım vettel ve ferrariyi getiriyorum aynen şu olurdu

    pit ekibi: webber mesafeni koru atak yapma delimisin olum sen kim yarışmak kim 2.pilotluğunu bill
    webber:siii……. gidin len ben işime bakarım sonra bakmışız webber yavaşlıyor

    pit ekibi:hey massa olum ne yapıyorsun sen kim alonsonun önünde olmak kim yavaştan yol ver olum uğraştırma bizi bak hala sözleşmen yenilenmedi

    massa:Ağlamaklı bir ses tonuyla tamam abi dediğiniz olsun lütfen sözleşmemi yenileyin

    kimse üzerine alınmasın biraz matrak geçtim tekrardan tebrikler mclaren

  115. rocco junior avatarı

    Sen bırak şimdi kılıf aramayı.Tabiki sevinecekler dün burada atmak kolay velvele idi bilmem ne idi.Hiç kasma dostum millet sevinecek sende git üzüntünü yakınlarınla paylaş
    Not:Artık bir zahmet şu ambargoyu kaldırsanız yahu insaf

  116. air_canada54  avatarı

    bende çok sinirlendim bakma 😀 yarıştada bayağı olaylar olmuş artık tekrarından bakacağız yapacak bişe yok

  117. McLaren dubleyi engellemiş olsada başka noktada şapka çıkartmak lazım takım pilotların yarışmasına izin veriyor. bu önemli bir durum en azından redbull gibi biz izin veriyoruz deyip pilotları birbiriyle yarışmaya başlayınca farkı koruyun demiyor. 🙂

  118. Yine hakikatlerin ortaya serildiği bir yarış oldu. Podyuma sevinenler bir kez daha düşünmeli. Bu koşullarda kazanamazlarsa ne zaman kazanacaklar? Bir de trt sayesinde yarışın son kısmını, özellikle hamilton'un geriye düştüğü kısmı izleyemedim. Live timing ile birşeyler yapmaya çalıştık. Son olarak fark azalacağına artıyor. Vettel rahatlıyor. Alonso Mclaren yardım etsin demişti de, sanki Alonso Mclaren'e yardım etmiş gibi oldu. Spin atması da cabası.

  119. Gözüne otobüs mü kaçtı diycem ayıp olacak.
    Birince intermediate lastik var birinde yumuşak.
    McLaren hatasını telafi etmek için kumar denedi tutmadı. Yağmur artsa bambaşka durumlar ortaya çıkabilirdi. Ama olması senin gibilere gün doğdu.

  120. rocco junior avatarı

    Vettel bu tarz olaylı ve geriye düştüğü yarışlarda cidden bocalıyor.Acaba herşeyin sırrı bu egzozda mı diye düşünüyorum.Tamamen sarı çocuk için geliştirilmiş adeta biçilmiş kaftan.Ama halen çok rahat ve zorlanmadan alır diyorum.En kötü ihtimalle podyumda=) Şaka maka Mclaren 4 galibiyete ulaştı ister misin Redbull bir süre daha kazanamasın

  121. olmazmı sinirden kendimi **** :))) daha f1 yayını yapamıyoruz doğru dürüst bir de pisti elimizde tutmaya çalışıyoruz utanmadan :))

  122. Oyuncu: Hamilton
    Yönetmen : McLaren
    Konu:Dublenin içine nasıl edilir.

    Çok iyi giden,kontrol altındaki yarışta bir strateji hatası sonucu Duble gitti dün ayırdığımız 1 set temiz SuperSoft lastik başımıza bela olacağı belliydi. şuan sert lastiği taksa şuan duble görecektik neyse artık sinirlenmenin üzülmenin anlamı yok Button gerçekten karmaşık bir günde en iyi pilot olduğunu gösterdi. sonuna kadar hakedilmiş bir zafer. Hamilton için kaybedilmiş çok birşey yok puan farkı inecekti ama olmadı sağlık olsun yinede sabit tutmayı başardık. Takımlar şampiyonası muhtemelen 2-3 yarış sonra bitecektir Redbull'un 103 puan farkının inmesi çok zor. pilotlarda da çok zor ama yinede azda olsa umut var.

  123. olay derken neyi kastettin acaba!! button daha startta hamilton'a cevap verdi vetteli geçti 2ci oldu yağmur yağdı takım arkadaşıyla beraber karşılıklı geçişler yaptılar adamın önünde kimse kalmadı geçecek ve hala olaylı yarışı button kazandı oldu… şakamısın dostum sen!!1!

  124. Gördüğüm bir enstantaneyi espiri olarak yazıyorum, diğer herşeyide gördüm merak etme, ama bence sen bakış açını biraz değiştir dostum 🙂

  125. air_canada54  avatarı

    Arkadaşlar konu dışı internetten izliyorken yarışı birden yayın gitti ve yarışın yarısından çoğunu kaçırdım benim durumuma düşen varmı acaba?? bu arada Button' tebrikler güzel bir yarış olmuş sanırım Ferrari için yeterli değil ama ne yapalım …

  126. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    hamiltoncular ne oldu geçen sevine sevine diyodunuz hamilton nasıl geçti alonsoyu bu seferde alonso geçti hamiltona selamlar buttona tebrikler vettel den nefret ediyourm alonsoyla 3 puan daha açtı bu kötü artık spaya bakmak lazım spada çok güncelleme varmış ferraride

  127. rocco junior avatarı

    Yine podyum ve çok değerli puanlar aldı Alonso ayrıca Hamilton ve Webber ile arayı iyice kapattı.Bundan sonraki yarışlarda klansman ikinciliği için ciddi bastırmak gerekecek ancak sıralamada 3. takım olarak ve böyle değişen şartlara adapte olamayarak iş zor.Sorunlu,hastalıklı doğan bu araç yeni yeni adam oldu fakat eksikleri var.Özellikle bu arayı olabildiğince iyi değerlendirmek ve diğerlerinden iyi fikirler ile şu ıslak pistte perfonmansımızı arttırmalıyız.Hatta ıslaktan kuruya geçişte lastikleri çabucak ısıtıp böyle sıkıntılar yaşamamlıyız.Herkes birkaç kez pist dışına çıktı ama Alonso fazlaca hata yaptı bugün yine de podyumla süslemeyi bildi.İkinci yarıda ben kersli otomobillerin daha çok mavilere iş çıkartacağına inanıyorum.Artık yarış hızı olarak Redbulların en hızlı olduklarına inanmıyorum ancak sıralamada ufakta olsa öndeler.Massaya da değinmek lazım elinden geleni yaptı, o da herkes gibi ufak hatasında yarışı kaybediyordu ancak toparladı ve hayatının en bahtsız pistinde orta bir derece elde etti.Eminim bu piste her geldiğinde lanet okuyordur:) Ferrari pit ekibi şapka çıkarılacak taktiklere imza atmaya başladı hadi hayırlısı diyorum.Hani hep biz taklit eder onların ardından dalardık pite bu sefer tersi oldu biraz tebrikler kenar yönetimi.Son yarışlarda bunu saymazsak pit stop süreleri çok hızlandı altını çizmekte fayda var.Button a tebrikler;bu adam böyle kaos,yağmur,çamur çok iyi değerlendiriyor adeta pusuya yatıyor.Ne diyelim kuru havada da görsek bu perfonmansları yadırgarız herhalde:D Mclaren pit ekibi bugün kötüydü ama kazanmayı bildiler.Dün sıralama sonucuna bakıp erkenden atıp tutanlar bugün yine Fernandoyu orada görünce suratlarının şekli değişmiş olabilir.Ne diyelim biraz zaman alacak tecrübelenmeleri…

    Son olarak bu sıralama hızı ile işimiz zor,şartlarda bizi sevmiyor pek üstelik sırada Belçika gibi her sene değişken koşullarda yarış yapılan bir pist var.1 ayımız var 2 haftası fabrikalar kapalı ama beyinler açık olacak.Artık bizde daha fazla galibiyet daha fazla ilk çizgi startı almalıyız.Gelişim yarışında atağa geçmeliyiz.Redbull un bu düşüşü acaba Newey'in 2012 kurallarına göre araç konsepti hazırlamak için uğraşıyor mu diye düşündürdü bana,belki gelişim yarışında geri kaldılar,belki rahat davranıp parça parça update edeceklerdir major update.Çok uzattım enteresan bir yarıştı tebrikler

  128. son yazdığın kısma gerçekten kahkaha attım süpermiş ama işin ilginci bu bnmde dikkatimi çekio, bn bu f1'deki babaları hiç sevemedim aynı tip massa'nın babasında da var o biraz hiperaktif gibi, hamilton'In babasını bi kere bile güldüğünü görmedim, sevmiorum bu babaları :))))

  129. Vettel'den hakikaten bir cacık olmayacağını gördük.
    Tamamen hikaye. Birde deniyorki yağmurda Vettel çok iyiymiş (İyiki bir monza galibiyeti var)

    Button'a tebrikler yine stratejinin konuşacağı bir yarışı gayet güzel bir şekilde almasını bildi.

    Hamilton hata yaptın ama belkide sğper yumuşak yerine yumuşak kullansaydın bu hata gelmeyecekti ama kendi düşen ağlamaz. Ayrıca spinden sonra hem kendi yarışını hem başkasının yarışını mahvediyordun ceza çok doğru bir karardı.

    Bir tebrik de McLaren'e.
    Her ne kadar stratejide ciddi hatalar yapsalarda yine pilotlarının yarışmasına izin vermeleri çok iyidi. Diğer takımlara örnek olsun diyorum. Gerçi burda hem takım hem pilot meselesi varda neyse oraya girmeyelim.

  130. herşey bitti adamın gelinini öpmesi mi kaldı

    ferrarinin alonsoda kullandığı taktik başta kötü gözükse de yağmurun hafif yağdırması iyi oldu

  131. Erken konuşup Alonso'ya laf edenlere selamımı iletmekten başka yapacak şeyim yok. Kötü haftasonunda bile bir şekilde podyumdayız.

  132. Hamiltona birileri bu pistin tapulu malı olmadığını ve istediği gibi araç kullanamayacağını anlatmalı.
    O nasıl araç düzeltmektir öyle???
    Neyseki kimseyle kafa kafaya gelmedi.
    Button herzamanki serin kanlılığı ve bu havaların tecrübesi ile yarışı kazandı tebrikler.
    Mclaren pit ekibi neden aynı stratejiyi hamiltona uygulamadı anlamadım. heleki yağmur lastiğine geçme fikri gerçekten herşeyin içine etti.
    Bu yarış Vettele yaradı. Alonso spin atmasaydı son 5 turda vetteli yakalardı ama 3. lüğe razı olmak zorunda kaldı.
    Bu arada Button ın babası her fırsatta gelin adayını öpücüklere boğdu. Zaten sapık alkolik tipi var adamda;
    aa oğlum en hızlı turu attı muck,
    aa oğlum atak yaptı muck,
    aa oğlum 1 oldu muck 🙂
    bu ne yaw:)))

  133. burak evmez avatarı

    garantici dediğin alonso hızlı sürmekten spin attı birindede dışarı taştı lafını bil de konuş ballı vettel yine karlı çıkmayı başardı

  134. yine olaylı bir yarış zafer yine button'ın, artık iice inancım oluştu bu adam sadece olaylı yarış kazanıyor arkadaş..

    mclaren'in hatası gerçekten bni çok şaşırttı bi anlık gaflet ile nasıl yağmur lastiği takılır anlamış diilim, tur bindirmelere gerçekten dua etsin yoksa yarışta webber'i de geçemicekti..

    vettel gerçekten çok ama çok olgunlaştı bunu bugün bir kez daha gördüm AMA vettel ve red-bull aracı alonso gibi sürmeye başladılar yani GARANTİCİLER artık ve bu hiç hoşuma gitmedi gerçekten…bugün vettel'in son turda attığı dereceyi gördükten sonra okadar tur gidilmiş lastikleriyle bile böle bi derece atabildiğine göre biraz zorlasa neler olacağını düşünmek istemiyorum, yakın bi yarış olabilirdi ama şampiyonadaki bütün rakipleri arkasında olduğu için bunu seçmedi, pek memnun olmadım bu işten…

  135. takımım dublenin içine nasıl edilir çok iyi gösterdi. sonrada lewisle birlikte hatalar arka arkaya geldi. lewis de button la aynı stratejide olsa belkide şimdi dubleyi kutluyor olacaktık.

  136. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    harika puanlar alabilirdik ama hem takım hem hamilton işin sonunu batırdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir