Schumacher: "Massa'ya Çarpmamak İçin Spin Attım"

yazar:

kategori:

Alman pilot, karmaşık geçen yarışın 28. turunda aracını kenara çekmek zorunda kaldı.

Schumacher yarış dışı kalmadan hemen önce Massa ile mücadele halindeydi ve Brezilyalı pilotla bir temas yaşamamak için 2. virajın çıkışındaki apekste aracını spin attırdığını söyledi.

Schumacher: “Vites kutusu sorunu yaşadım. Açıkçası arızanın nedenini anlamamız gerek. Spin atıp yarışa döndükten sonra vites arttırır bir vites kaybettim.”

“Açıkçası Gelipe’ya karşı yerimi korumak istedim ama temastan kaçınmak için araca spin attırdım. Temas sorun olmayacaktı. Sadece bir iki saniye kaybedecektim.”


Yorumlar

  1. Usta sende sorun yok bunu bütün ahali duymuştur, Senin taka gitmiiiiiiiiiii..

  2. ilk pitstopta önce rosberg'i aldılar ikinci pitstopta ise Schumacher'i.Ortada haksızlık yok yani.Fakat Schumiye bir kere sans gülmedi bu cok enteresan.Bir insan hepmi talihsizlik yaşar ya.Kanada da bile pist 2 – 3 tur gec kurusa podyumdaydı.illalah ettim artık

  3. Ben de o haberi sonradan okudum haklısın ama araç iyi olsa bu tür riskleri almaya gerek kalmıycak :)) ideal pitstop zamanlarında sanırım önde pilota öncelik veriliyor.

  4. Ben de o haberi sonradan okudum haklısın ama araç iyi olsa bu tür riskleri almaya gerek kalmıycak :)) ideal pitstop zamanlarında sanırım önde pilota öncelik veriliyor.

  5. Lastik basıncını düşük tuttukları için tutunmada dahada zorlandılar. Özellikle ilkt turlarda pist çok ıslaktı ve Schumi iyi starta rağmen 2 sıra birden kaybetti.
    Ancak zaten kendi ifadesindednde anlaşacağımız üzere bu olay yaşanmasada yarışı en iyi 6-7 de bitirebilirdi.
    Bu araçla ancak bunlar olur.
    Üstelik silik lastikler için pite yine 3 tur geç aldılar.
    Hep rosbergi erken almalarının özel bir neenimi var?

  6. Yağmuru görünce umutlandım belki podyum gelir diye özellikle startta her zamanki gibi yer kazanıp 5.liğe kadar yükselince ama bu yarış yağmurda daha da berbattı araç Kanada gibi değildi. Yarışın başında belliydi zaten bugün W02 den bi halt olmayacağı. Diğer pilolar da kontralarla aracı toplamaya çalışıyodu ama bizim araç maşallah Alonso'ya geçilmemek zorlarken Asena'dan daha iyi kıvırıyodu :)) o dakka anladım bugün de podyumun hayalden ibaret olduğunu.

  7. Bu sene hemen hemen her yarış dediğin gibi oluyor ama bi şanssızlıktır gidiyor işte böyle berbat bi araç yetmiyormuş gibi.

  8. Yarışın en güzel kısmını izlemişsin işte.

  9. schumacher pist kuruduktan sonra aslında takım arkadaşına göre gayet iyiydi. canlı derecelerden takip ediyordum arkadan massa ile olan mücadelesine rağmen genel anlamda önü boş olan rosbergden hep daha hızlıydı. genel itibariyle kazasından önceki 6 7 turda genel olarak 0.3 0.4 sn daha hızlı turlar atıyordu.

  10. Yarışın sadece Schumacher 1. giderken olan kısmına denk gelebildim hiç biryeri izleyemedim ama 1. Schumacher yazısı bende üzüntü bırakmadı…

  11. 1-Schumacher yazısını görünce ben de bir acayip oldum 🙂

  12. 1-Schumacher yazısını görünce ben de bir acayip oldum 🙂

  13. Spinden sonra hasar almaksızın aracı kurtarmasına rağmen yarış dışı kalınca oldukça şaşırmıştım. Ciddi dayanıklılık sorunu var MGP'nin. Bu sene kaç defa yarış dışı kaldı araç.

  14. Araç bugün tam bir fiyaskoydu. Çok istikrarsız bir yapısı var MGP-W02'nin. Bu Schumacher'e has birşey degil, Rosberg'de birşey yapamıyor. Berbat bir dengesi var aracın. Seneye artık bu sorun çözülmezse, Schuminin 2. dönemini gülümseyerek anamayacagız.

  15. "Açıkçası Felipe'ya karşı yerimi korumak istedim ama temastan kaçınmak için araca spin attırdım
    Şikanla alakası yok bilerek aracı kaydırmış ama son zamanlarda yaşadığı talihsiz temasların ardından bi temas daha yaşama riskine girmemiş psikolojik olarak.Çünki çok bilmiş camianın çenesine bi malzeme daha vermek anlamına geliyodu yaşanack muhtemel temas.Bi zamanlar harbi harbi kamikazelik yapan Satonun varisi olarak bile görme saçmalığına girecek densizler olduğundan kaçınmış temastan.Araç malesef dandik zorlamasa olmuyo zorlasa araç kopuyo hayırlısı olsun ne diyelim

  16. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    evet tam tur gitmedi pite girdi tur içinde.

  17. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    m.schumacher – 1 yazınca gözlerim doldu yeminle o derece 🙂 yalnız dikkat ettimde aracı kontrol etmekte epey güçlük çekiyodu ya. mercedes hani en azından şu adama biraz dengeli bir araç ver.

  18. Heidfeldin aracı yandığında SC girseydi bu olay olmayacaktı, yani massayla bu mücadeleye girmeyecekti o turda,
    Neyse kendimizi serinletiyoruz 🙂
    Tam 1 tur lider gitmedi ama sanırım değilmi?

  19. ortam tam şumi likti ama araç çok kötüydü , ferrariler de mercedesler de hızlanmada çok zorlanıyordu .

  20. m schumacher -1- yazısını gorunce bir an duygusallaştım 🙁 ii ki yarış dışı kaldı yoksa mgp pit ekibinin yagmur lastigine geçirip rosbergin yarışını mahvettikleri gibi onuda mahvedeceklerdi.

  21. sumi lütfen artık güldür yüzümüzü…

  22. Tam senin sevdiğin ortam vardı yarışta. Araç biraz daha 0,5 saniye daha hızlı olsa herşey çok farklı olacak.
    Vites sorununu spinde aracın altını şikana vurduğu için yaşamış olabilir.
    Yarışı 6. olarak çok rahat bitirebilirdi ama o yarış dışı kalınca benim içinde yarış bitti 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir