Button Yaz Tatiline Zaferle Girmenin Keyfini Yaşıyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, zorlu ve değişken şartlarda durumu çok iyi idare etti ve şampiyona lideri Vettel ile Ferrari’den Alonso’nun önünde yaz arasına galibiyetle girdi.

Button: “Bazı nedenlerden dolayı bu şartları seviyorum. Nedenini sormayın ama yine işe yaradı. Takımın bana ana lastiği takması harika bir karardı; hepimiz için harika bir karardı. Genel olarak inanılmaz bir hafta sonu oldu.”

“Takıma bütün bir teşekkür etmek istiyorum. Elimizdeki aracı ortaya çıkarmak için herkes çok sıkı bir şekilde çalıştı. Yaz tatiline çok iyi giriyoruz. Tatildeki her gün Spa’yı düşünüyor olacağız.”

Yarışta 3 pitstop yapan Button, yarışın genelinde durumu kontrol altında tuttuğunu ve takım arkadaşı Lewis Hamilton ile adil, keyif veren bir mücadele yaşadığını belirtti.

Button: “Şimdi söylemek çok ama çok kolay ama şahsen ilk bölümün kalan kısmı için lastiklerime çok iyi bakabildiğimi hissettim. Yarısına geldiğimizde insanların sıkıntı yaşamaya başladığını düşünüyorum. Ama ben zorlayabiliyordum ve araç kendini gerçekten iyi hissediyordu.”

“İyi durumda olduğumu biliyordum. Araç benim için harika çalışıyordu. Kuru zeminde Lewis’i geçmemin sadece zaman meselesi olduğunu biliyordum. Çünkü o bölümün sonunda sıkıntı yaşıyordu.”

“Yağmur gelince işler biraz farklılaştı. Ama yine keyif aldım. Lewis ile yarışmak da her zaman eğlencelidir. Bu hafta sonu zafer kazanmak harika.”


Yorumlar

  1. jenson un kaskı çok kötü ham in kaskı yanında

  2. Bir, iki defa kalpten gidicektim ama hala hayattayım allahiçin.

    Button sana diyecek kelime bulamıyorum gerçekten. Yarışı bence domine ettin. Lewis 1. giderken avını bekleyen çita gibiydin. Gördün hedefi ve sonrası malum. Vallahi bravo.

    Saf performans olarak kötü olmasan gerçekten çok iyi pilotsun. McLaren da olduğun için şanslıyız.

  3. İngiltere'de olası 3.'lük, Almanya'da olası 4'lük gitmeseydi. şimdi Puan durumunda ilk 3'te idin. Ama her şeye rağmen bugün çok iyi bir iş çıkardın. Gönül ister ki Hamilton'da stratejide hata olmasaydı ve bir duble ile puan farkını kapatmış olsaydık. Bazen bir pilotun başına gelenleri şansızlığa bağlamak en doğrusu gibi. Ama görünen Vettel şampiyon olacaksa da ben buna inanmıyorum. Sezonun 2. yarısında, Ferrari ve Mclaren mücadelesi olacak ve Redbull daha da uzak kalacak bu mücadeleden. Vettel şampiyon olsa da çok düşük bir farkla olacaktır.. Bugün Hamilton ile üzücü Button ile mutlu bir günü geride bıraktık. Bundan sonrasında herşey daha da rekabetçi olacak ve iddialı olacaktır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir