Hamilton Strateji Hatasını Telsiz Sorununa Bağlıyor

yazar:

kategori:

Yarışı uzun süre kontrol atında götüren ve galibiyet kazanacak konuma gelen Hamilton, son bölümde geçiş (intermediate) lastiklerini taktı ama yağmurun çok etkili olmaması, kuru zemin lastiği ile pistte kalanların lehine işledi.

Bu durumda Hamilton, tekrar pite gelip kuru zemin lastiklerine geri döndü.

Hamilton: “Telsiz sorunu yaşıyorduk. Mühendisimi duyabiliyordum ama onlar beni duyamıyordu. Bu yüzden sürekli olarak bilgi istiyordum ama beni duyamıyorlardı. Bu yüzden onlar için zor bir karardı.”

“Sanırım bir noktada benden biraz bilgi aldılar ama belki de o bilginin küçük bir bölümünü. Yağmurun yağacağını söylüyorlardı ve zaten atıştırıyordu. Bu yüzden yağmur lastiklerini tercih ettik. Sanırım beni çağırdılar ve ben turu attım. Her ne ise, lastikler bitti ve en iyi karar da değildi. Ama bu motor sporları”

Lastik konusundaki karmaşanın haricinde Hamilton, şikandaki spininin ardından geri dönüşü tehlikeli olduğundan pitten geçme cezası aldı.

Hamilton: “Büyük bir hata yaptım. Sol ön tekerleğim çok aşınmıştı. Bu yüzden şikanda biraz açıktan aldım ve spin attım. Bu çok ama çok nadiren olur.”

“Bunun ardından dürüst olmam gerekirse Paul di Resta’dan özür dilemem gerekiyor. Onu görmedim. Kesinlikle hiç bir fikrim yoktu. Ne oldu bilmiyorum ama bir şey için ceza aldım; beklenen buydu, sanırım, bazen. Yani ondan özür dilerim.”

Hamilton, yarışı kazanan Button’u da tebrik etti; aralarındaki mücadelenin adil olduğunu söyledi.

Hamilton: “Jenson’u tebrik ediyorum. Bütün yarış beni çok zorladı ve bugün daha iyi olan kazandı”

İngiliz pilot, McLaren’in Macaristan’da duble yapma şansının da bulunduğunu ekledi.

Hamilton: “Takımın muhteşem bir iş çıkardığını kesinlikle söyleyebileceğimizi düşünüyorum. Bu hafta sonu en rekabetçi olmak bizim için yaz tatiline girişin muhteşem bir yolu”

“Elbette 1-2 olmayı çok isterdik. Takımı bir parça yüz üstü bıraktığımızı düşünüyorum. Ama gelecek yarışta geri döneceğiz”


Yorumlar

  1. En gerizekalı pit ekibine sahip oldugumuz için utabıyorum.bi kerede dogru bi karar verin .Button da işini takıma bıraksa sonuncu olurdu.

  2. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Helal olsun Lewis e.
    -Ben olsam kaskimin icini suyla doldurup garajda muhendislerin üzerine boca edip oyun mu oynuyoruz len burada diye veryansini basardim!!!
    -Onun yarisini bitiren ne spin ne de Soft lastikti.
    -Yarisini bitiren YAGMUR lastigine gecisti.
    -Hangi akla uyup lider giden adamin üzerinde risk aldi takim!!!!
    -5. gidersin Webber gibi, risk alayim belki tutar diye farkli lastik takarsin herkesten.
    -Ancak lider giderken buna gerek var KAZMA takim !!!
    -Lewis in yarista gecmedigi bir adam söyleyin (wettel,alonso, webber, button)
    -Bu kadar iyi bir performansla yarisi alamamasi YAZIK!!!
    -6 pite ve yarmura ragmen 4. luk HELAL OLSUN !!!!

  3. murat yılmaz avatarı
    murat yılmaz

    hamilton çok vasattı evet ikinci virajda millet uçarken o en önemli rakiplerini geçti yarıştaki.ve vettele öndeyken fark nasıl açılır gösterdi, lastiklerinin erken bitirse de çok akıllı zamanlarda pite girdi.ama işte bazen olmuyor, ayrıca alonso da hiç fena değildi.

  4. bu sene kaçıncı hata oldu yahu.bıktık vallaa.telsiz çekmiyora geç bas-konuşa:) valla benhiç sorun yaşamadım bugüne kadar..ilgililere duyrulur.

  5. lewis dün onca olaya rağmen 4. olması yine büyük başarıydı. öte yandan pit ekibinin değişen şartları iyi okuyamaması lewisin zaferine mal oldu. süper yumuşak lastikler kuru zeminde daha iyi performans göstersede , dünkü yağışlı havada bariz şekilde yol tutuşları daha kötüydü, böylece takımın sakladığı bir set lastik lewisin sonu oldu. neyse yinede takımın gelişimi ve lewisle jensonun mücadeleleri oldukça zevkliydi…

  6. faruk yılmaz avatarı
    faruk yılmaz

    yağmurda yine küçük bir resital izledik senden.özellikle schumi ve hamilton yağmurda daha özel pilotlar.artık her yarışta eğlenmeye bakcaz, belki vet bir yarış dışı kalırsa o zaman işe heyecan gelir

  7. Siz taniyamamisiniz daha hamiltonu olgunlu birak…. , vetel arkasina dayandi hamiltonu gorunce panikten pisti birakip cimleri yolmaya cikti an koptum.

  8. Yarışı domine ediyorken son pit çok kötü gibi gelmemişti bana. Çünkü bu gibi koşullarda araç daha fazla patinaja kalıyor. Buda 30 tur gitmek için ideal değildi. Ama yumuşak lastiklerle fark yaratamadı Lewis ve sonrası malum.

    Spin, GP2 Türkiye de ki geri dönüş, yanlış lastik seçimi ve ceza. Bir pilotun başına bir yarışta gelebilecek şeylerin yarısıdır belki. Kendi hatasıda var şansızlığıda. Ama sonuçta dediği gibi bu motor sporları.

    Çok güzel bir yorum gelmiş Lewis den yarış için. Artık belliki şampiyonluğu düşünmüyor ve üstünde baskı yok. Aslında iyi bizim için. Odaklanmayı daha da kolaylaştırır. Bende artık şampiyonluk düşünmüyorum. Hem pilotlar hemde takımlar. Ondan fazla bir etkisi olmadı bende de.
    Sadece bir anlık hayal kırıklığı.

    Bu arada Webber yaptığı atak müthişti. Her zaman olduğu gibi adamımsın.

  9. mclarenin pit hatası olmasa da zaten hamilton yarişi kaybetti ilk olarak süperyumusaklardan kurtulup sorada cezasını cekecekti ama yinede iyi surdu bugun ama çok sey kaybetti vettel ile şu anki puan fark 73 olabilirdi gerçi oda en az 3 yariş demek ama moral olurdu yine de

  10. ferrari57er2 avatarı

    Lewis'in attığı spini ve piste ne şekilde geri döndüğünü unutmuşsun.

  11. kusursuz başlamıştı; hele kaygan zeminde VETTEL'e cesur baskısı muhteşemdi; garip şekilde güvendiğimiz fazla lastik sonumuz oldu ;muhtemelen o lastik kullanılmış olsaydı riske girmeden doğru lastiği takacaktık;

    "ama" larla bişey olmuyor; yinede LEWİS harika anlar yaşattı;6 pit'e rağmen 4 lük iyi bir sonuç; duble yapamamızda takımın suçulu olduğunu düşünüyorum;ama yinede harika iş çıkarttılar;

    güçlü bir aracımız var 2 harika pilotumuz,sezonun kalan yarışlarına fazlasızya heyecan katacak ekibimiz var;

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    yazık oldu be

  13. Tamam Hamilton şampiyonsun dostum üzülme bu kadar…

  14. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Bugün hem Alonso hem Lewis hemde Vettel çok vasattı.Webber ve Massa da öyle.

    Mclaren hatalı karar verdi.

    Lewis herzamanki hırçınlıklarından birini yaptı.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Heidfeldin aracı yanarken bir patlama oldu ve bazı parçalar piste fırladı işte o anda bir sc girseydi hamilton ile button arasındaki fark da erimiş olacaktı.Sc ile erimedi ama spinle eridi.Pist üzerinde birkaç küçük kanat parçası için sc sokan fia çok zor durumda kaldı.Hamiltonun güvensiz hareketi için ceza verirlerken kendi yaptıklarına da bizler ceza verdik..Heidfeldin aracı çekiciyle garaja çekiliyor ve tam o esnada vettel pitten çıkıyor.Olacak iş değil.Ters yola girmiş bir çekici araç üstelik arkasında yanmış bir araçla..Dramaya bakın.

  16. Yorum bile yapmayacam senin ve yarış mühendisin hakkında

  17. Hayret Lewis`dan olgun cumleler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir