Whitmarsh: "Lewis'in Lastik Değişimi Takım Kararıydı"

yazar:

kategori:

Uzun süre yarışın liderliğini götüren Hamilton, yağmur damlalarının ardından pite girip geçiş lastiklerini takmış ve büyük tempo kaybı yaşamıştı.

Hamilton yarışın ardından buna telsiz sorununun neden olduğunu söylese de Whitmarsh, takımın onu içeri çağırdığını belirtti.

Whitmarsh ayrıca pilotunun bu durumla iyi başa çıktığını da ekledi.

BBC Sport’a konuşan Whitmarsh: “Lewis’in geçiş lastikleri takması bir takım kararıydı. Yağmur yağıyordu. Lastikleri kötüydü ve radarda yağmur vardı.”

“Araçların yarısı içeri girdi ve aynısını yaptı. Sonradan bakıldığında farklı bir karar alınabileceği açık ama o sakinliğini korudu ve birkaç sıra geri, önemli puanları geri aldı”

“O kazanmak isteyen birisi ve tepkileri bunu gösteriyor. Bu durumla iyi başa çıktı”


Yorumlar

  1. adam açık ara en iyi pilot,peki şu anda açık ara 3.,peki takıma değil de kime kızacağız…

  2. o saklanan lastik daha önce kullanıldı son pite saklanmadı. spin olayından önce sarıalrı taksalardı belki de o olay yaşanmayacaktı. hamilton fark açıp pite girmek zorunda kalmayacağı için ıslak zeminde gaza daha fazla basmak zorunda da kalmayacaktı spin de olmayacaktı. çok da'lı cümleler kurdum ama hal böyle hamiltonu yakan intermediate değil soft lastik takılmamasıdır.
    tamam adam böyle zeminlede iyi gidiyor da her seferinde bu yapılmazki geçen sene avustralyada da yaptılar sonra kimse pite girmedi mal gibi kaldı çocuk gitti yine duble

  3. lastik seçiminden kasıt ssoft yerine soft takılması gerktiğiydi bunu taksak hamilton gereksiz zorlayıp spin atmayacaktı böyle olunca da ceza aldığı olay da olmayacaktı

  4. Takıma bu kadar kızmayın arkadaşlar.Geçiş lastiği kararı Martin'e aitse bu olaydan önceki spin ve sonrasındaki tehlikeli hareket de Hamilton'a aittir.
    Strateji konusunda en iyi takım Redbull dur.Genelleme olarak baktığımızda doğru zamanda doğru kararları daha iyi verebiliyorlar.Tabi bunu yaparken pite önce Webber'i alarak veri elde ediyorlar sonra yanlışa doğruya bakıyorlar.
    Dün Webber Hamilton'dan daha evvel geçiş lastiğine geçti.Bunu gören McLaren takımı da Redbull'un havayı kokladığını zannetti ve Hamilton'u çağırdı.McLaren asıl yanlış kararı 41 veya 42.turlarda Hamilton'a sarı logolu lastikleri takmamakla yaptı.Belki de q2 de sakladıkları lastiğin boşa gitmesine razı olmadılar.Akıllarınca Hamilton'a bir pitstop daha fazla yaptırıp kırmızı logolu lastiklerle farkı açması sağlanacaktı.Tıpkı bu yıl Çin deki gibi fazladan pit sayesinde yeni lastikle kazanacaktı.Ama olmadı.Bu tür havalarda riskli kararlar almak yerine muhafazakar davranmak iyidir.Hamilton'un spini ve sonrasında yaptığı tehlikeli hareketi zaten kötüye giden duruma tuz biber ekti ve dolayısıyla kumar son çare idi.Kumara ilk başlayan Webber'e ayak uydurmak son çare idi.
    Biz Webber'i çok taklit ettik ve çok kaybettik.
    Geçen yıl Abu Dhabi de biz de Webber'i taklit ettik.Öndeki grup 30 lu 40 lı turlarda pit yapacakken biz 12.turda pite giren Webber'e uyduk. Boyumuzun ölçüsünü aldık.Gelmiş geçmiş en büyük strateji hatasına imza attık.Siz bugün duble kaybından yakınıyorsunuz ama biz o gün
    şampiyonluğu kaybettik.

  5. cem kılıç avatarı

    aynen yağmur lastiği kararı değil süper yumuşak kararı daha kritikti.gerçi çok bariz şekilde lastiklerini buttona göre daha erken bitiren hamiltonun bu yarışta bir fazla pit-stop yapması normal karşılanabilir.aslına bakarak, hamailton dün ilk iki pitte de avantajlı çıkmıştı, pitlerden önce 3 sn. olan fark çıkışta 6-8 sn. arası oluyorudu ama işte bu motorsporlar.yapacak bir şey yok yağmurda onu izlemek çok güzeldi yine de farkını konuşturdu.

  6. sanki basit hatalar gibiymiş konuşuyor. sanki bu sene ilk kez ciddi hata yapıyorlarmış gibi konuşuyor. bu kadar hata sonunda hala takım patronuysa demek ki adamın arkası kuvvetli. acilen takım patronu değişmesi gerekir. çünkü artık ben alışmaya başladım ciddi hatalara ki bu da insanı deli ediyor..

  7. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Tesekkurler Martin
    -Lider giden adam uzerinde niye risk alirsin?
    -5 gidersin hadi kumar oynayalim farkli lastik takalim dersin
    -1. giderken bu ahmaklik yapilir mi?
    -Takim karariymis!!!!!!
    -Lewis yarisini duman ettiniz
    -Yaziklar olsun!!!!

  8. Hamilton'ın o noktada lastikleri ölmüştü zaten. Bu yüzden geçiş lastiklerini takması bence alınması gereken makul bir risk idi ve doğru yaptılar. Sonunda istedikleri kadar yağmur yağmadığı için bunun faydasını görmediler ama bunu kim bilebilirdi ki?

    Asıl hata Hamilton'ın önceki pitte süper yumuşakları takması.

  9. ya arkadaşlar tmm lewis yanlış lastik seçtide pitten geçme cezası vardı yani her türlü duble gidecekti boşuna üzülmeyin

  10. ne kadar sinir olduğumu kimse anlayamaz. bugün oruçluyum. onun için susuyorum ama offf of.

  11. Kendi elimizle duble yi heba ettik yani martin :@

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir