Ferrari, Eylül'den İtibaren 2012 Aracına Odaklanacak

yazar:

kategori:

Wroom Yaz etkinliğinde konuşan takım patronu Stefano Domenicali, takımın gelecek sezona daha iyi bir başlangıç yapmayı garantilemeye çalıştığını söyledi.

Fernando Alonso son 4 yarışta en çok puan toplayan isim oldu ancak sene başında kaybedilen çok sayıda puanla birlikte pilotlar klasmanında fark 89’a yükseldi. Geçen sene de Fernando Alonso ve Ferrari sezonun 2. yarısında yükselişe geçmiş ancak sezonun ilk bölümünde çok puan kaybetmişti.

Bu iki seneyi değerlendirdiklerini belirten Domenicali, gelecek sene kesinlikle daha iyi başlamak zorunda olduklarını söyledi.

Domenicali “Eylül ayının başından itibaren sadece gelecek seneki araca odaklanacağız çünkü en azından Ekim ayının ortasına kadar mevcut aracımız için tüm güncellemeleri planladık. Bir şey değişecekse o zaman duruma göre bakarız.”

“Aslında egzoz dışında, 23 Ağustos’ta Teknik Çalışma Grubu toplantısında gri noktalarda aydınlatılacak ve kurallar genel olarak değişmeyecek bu yüzden bu seneki güncellemeler gelecek sene de faydalı olur.” dedi.

Daily Telegraph ile röportajında da Domenicali sene başlangıcına dikkat çekti.

Domenicali “Bazı ince ayarlamalar yapmanız gerekiyorsa bunu yapabilirsiniz aksi taktirde aracın gelişiminde çok zaman kaybedersiniz. Rüzgar tünelinde ne kadar çok zaman geçirirsek o kadar iyi. Çünkü kesinlikle son 2 senede olduğu gibi zorlu bir kış geçirmemizi engellemek istiyorum.”

“Geçene sene sezonun 2. yarısı harikaydı, inanılmazdı ve şampiyon olabilirdik. Ancak bu sene de iyi başlayamadık. Bu yüzden önceliğimiz daha iyi bir kış geçirmek olacak.” dedi.

Domenicali, her şeye rağmen sezonun 2. bölümünde Red Bull’u zorlamaya ve galibiyet mücadelesi vermeye devam edeceklerini söyledi.

Domenicali “Sezonumuzun geride kalanına puan verecek olsaydım 10 üzerinden 6 verirdim. Bu da sezona yaptığımız felaket başlangıç ile 2. yarısına girene kadar gösterdiğimiz mücadelenin değeri olur. Sezon sonuna kadar Fernando Alonso’nun son 4 yarışta en çok puanı toplamasını sağlayan bu yolda devam edeceğiz.”

“Hedefimiz mümkün olduğu kadar çok kazanmak ve aracı en yüksek mücadeleye uygun seviyede tutmak olacak.”

“Şunu unutmayalım, geçen sene sezon sonuna kadar mücadele ettik ancak performans anlamında Red Bull’un gerisindeydik. Farkı kapatmak istiyoruz ve tam anlamıyla da olmasa bile önemli ölçüde kapattığımızı söyleyebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. minardi NAL TOPLARSAN

  2. FERRARİ saten en iyi ve en hızlı araçtır

  3. keşke o kadar akıllı olsalar:)

  4. dome çok konuşmaya başladı bu aralar pek son 10 günde okuduğum demeç sayısı oldukça arttı. üzerindeki baskı arttığı içindir umarım. önemli olan ne kadar süre araç üzerinde çalıştığın değildir. ne kadar yenilikçi bir ekibin olduğudur. ross brawn ve todd gittiğinden beri Ferrari hiç bir zaman EN HIZLI ARAÇ OLAMADI, sezonu domine edemedi. bence teknik ekip gözden geçirilmeli . eskiden olduğu gibi FORMULA 1 e YÖN VEREN OLMAK İSTİYORLARSA… FORMULA 1 aynı zamanda dehaların yarışıdır. ferrari bu yarışa dönebilmek için araç çalışmalarından önce ekibinde yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelidir. statükodan vazgeçmelidir.

  5. kışkırtıcılardan bahseden bir ferrari taraftarı mclaren demesede kimi kastettiğini çok iyi biliriz biz. sizin için sadece mclarenciler kışkırtıcıdır ferrariciler ne yazarsa yazsın onlar takımdaştır değilmi. Dürüstlük bu olsa gerek.

  6. oysa ben McLaren dememiştim… kışkırtıcılardan bahsederken sizler kimin olduğunu kendiniz olarak bahsetmişsiniz ki herkes kendini biliyor.

  7. sadece mclaren taraftarlarımı kışkırtıcı oluyor diğerleri kışkırtıcı olmuyormu. şöyle bir fıkra vardır küçük çocuk milletvekili babasına sorar baba sizin partiden biri başka partiye geçse ne olur baba cevap verir hain olur oğlum der. Çocuk tekrar sorar eğer başka bir partiden sizin partiye geçerse nolur baba yine cevaplar doğru yolu bulmuş olur der. ferrarici olur hakaret içeren nick alır alonsocular birşey demez ama mclarenci olur tüm alonsocular saldırır. ya tepkiyi herkese koyun yada susun.Sizin yalanlarınız bizim gerçeklerimiz olamaz.

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    onun bunun veledi

  9. antlaşma değil , anlaşma

  10. zavallı aciz yaratık

  11. sen kimsin çok merak ettim!

  12. Fernando hamile bırakmış bunun annesini

  13. seneye egzoz dışında bir değişiklik varmıydı? çokta kasmalarına gerek yok erken başlayanla geç başlayan aynı, farketmiyor artık. tabi özel bişey bulmadıktan sonra

  14. Geç yayınlanması sizin gibi kışkırtıcıların yüzündendir.Sizin kuışkırtmalarınıza erken müdahale edemeyen site kontrolü çıldırmış bir şekilde size cevabınızı veren bu kişilere kısıtlama getirerek çözüm buluyor.Bizim kendi başımıza yazdığımız yerlerde Rocco nun ve benim öyle bir sorunumuz hiç olmuyor.Anladınız mı manidar efendi…

  15. abudhabi2010 . avatarı
    abudhabi2010 .

    Fernando nun antlaşması 2016 da biteceğine göre 2016 daha akıllıca bir hamle olurdu bence

  16. ne yaptımda yorumlarım kontrol ediliyor.Birine küfürmü ettim.Niye bu davranışınız.İlla Alonso yandaşımı olmam gerekiyor.İlla nickimimi değiştiriyim.

  17. 0212 572 2323

    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi

  18. Rocco Junior, yorumların niye geç yayınlanıyor?

  19. Deli_ Manyak avatarı

    ahaha ne biçim bir nick yaw yarıldım burda 😀

  20. rocco junior avatarı

    Aslında durum sadece Ferrari için geçerli değil diğerleride böyle yapacaktır çok zorlamazlarsa.Genel olarak o tarihlerde %75 kaynaklar seneye gidiyor.Geçen seneye bakarsak yine tepedekiler böyle yapmıştı ama bunu biz sadece belirtiyoruz o yüzden yine çuvalladılar yine odaklanma başladı gibi bir hava oluşuyor.Bizim yaptığımız bunu deklara etmek o yüzden sanmayın ki diğerleri hep bu araca kaynak ayırıyor.Hepinizin başına darısı hatta sezon yarısında Ferrari'nin rakiplerinin artık bir sonraki sezona yoğunlaştığı sezonları görürüz umarım:)

  21. Darısı 2013-2016 araçlarına.

  22. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    ruh hastası

  23. sayın site yönetimi şu yukarıdaki şahsın( diyeceğim ama şu mübarek günde insanlıktan nasibini almamış biri için değer ifade edecek) uzun kulaklarını bir çekiverin sizden ricam

  24. Fry, Domenicali nin emrinde çalışan bir teknik adamdır.Bahsettiğiniz kişiyse bir yönetim organizatörüdür.Teknik ekip işini daha iyi yapmış olsaydı Domenicali şu anda şampiyonluk açıklamaları yapıyordu.Bu adam herşey değil…abartmayın.

  25. arkadaım sen bela arayacağına taraftarı olduğun yere felan yazıversene… bizde alakasız şeyler yazmak istesekde kendimizi tutuyoruz.

  26. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    Dominic Ali amca iyi söylüyosun hoş söylüyosunda senin yüzünden takım bu halde bu takımın başına Pat Fry ın gelmesi lazımki eski formumuza kavuşalım

  27. 2012 için benim baya umudum var.seneye en zayıf olduğumuz nokta egzos beslemeli difüzör kalkıcak ve bunu bu sene için gördük ingilterede(sıralamalar için sölüyorum yarış performansımız zaten iyi.)seneye redbullda bu sene olduğu gibi domine edemiyeceklerini düşünüyorum.

  28. Allah'sız Tosbağa (Katıksız 40 Tur) avatarı
    Allah'sız Tosbağa (Katıksız 40 Tur)

    seneye bu zamanlar 2013 e odaklanırlar.

    40

  29. rocco junior avatarı

    Doğru karar çünkü geç kalmamak lazım zaten şampiyonluk imkansız.Belki markalar klansmanında 2.lik için savaş olabilirdi ama şampiyon olamadıktan sonra bunun için kasıp önümüzdeki sezonu çöpe atamayız.Takım umarım 1-2 galibiyet daha alacak güçte kalır sezon sonuna kadar.En azından kendi topraklarımızda tifosiler önünde Monza galibiyeti bile büyük moral,keyif olacaktır hatta sezonun geri kalanı için bir gurur kaynağı ve önümüzdeki sezon için itici bir güç.Bu aracın hasarlı doğmasına sebep olanların ya pozisyonu kaydı ya takımdan yollandı şimdi yeni ekip,birkaç yeni isim ve inanmış bir kadro var.İnşallah bu sefer yüzümüzü kara çıkarmazlar.Domenicali bir şeye vurgu yapıyor o da;bu sezonun tüm güncellemeleri belirlendi.Yani aslında araç gelişime devam ediyor ve yapılacak program belli,kafamız rahat bir şekilde önümüzdeki sezona yoğunlaşabiliriz.Belki rakiplerin fazla zorlaması işimize gelebilir.Seneye kurallar neredeyse aynı egzoz değişmesini saymazsak ancak bu bile başlı başına büyük bir değişim çünkü yeni bir yol bulup ebd olmadan aracı tasarlamak zorundalar.Seneye en hızlı araç başlayamasak bile en hızlıdan 1.5sn yavaş olmayan bir araçla münmkünse 0.1 0.2sn maksimum farkla başlayalım.Üzerinde radikal,yenilikçi bir kaç sistem,dayanıklı bir araç.Pit hataları minimize edilmiş bir pit yönetimi.2012 kritik ve zor bir sezon tepe yönetimi için belki de son şansları.O yüzden çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor.İnşallah bu sefer şeytanın bacağını kırıp 4 yıldır hasret olduğumuz şampiyonluklara kavuşuruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir