Spa İki Senede Bir Yarış İstiyor

yazar:

kategori:

Daha önce çıkan haberlerde Spa’nın takvime geri dönmeye çalışan Fransa’yla birlikte değişimli olabileceği söylenmişti. Bu yöntem şu anda Almanya GP’de uygulanıyor ve yarış Hockenheim ile Nurburgring pistleri arasında değişimli gerçekleştiriliyor.

Organizatörlerden Etienne Davignon, Bernie Ecclestone ve Fransız yetkililerle bu konunun görüşüldüğünü açıkladı.

Etienne “Kendi ülkelerinde yarış yapmak isteyen organizatörlerle mücadele gittikçe daha da zorlaşıyor. Alternatif yarış Belçika GP’nin takvimde kalmasına yardımcı olur.” dedi.

Etienne, bu çözümün gerçekleşmesi halinde boş olan seneyi, bir sonraki yarışa fon bulma amaçlı aktivitelere ayırabileceklerini söyledi.

 


Yorumlar

  1. Suzuka yı bilmemde SPA 2 hatta 3 defa olsun .. 4 defa bile olsa kesinlikle kaçırmam

  2. takvimde iple çektiğim tek yarış sadece spa için bütün sezon kendimi motive ediyorum.bu pist çıkarsa emin olun bir daha f1 i izlemem.çok acı verir bana hemde çok acı.bu parayı icad edenin allah belasını versin.en büyük en cesur en kahramanların yegane mekanınıda kaybedersek artık sözün bittiği yer denebilir.

  3. Spa ve Suzuka senede iki defa olmalı

  4. Biz yarış olsun diye uğraşıyoruz.adamlar 2 senede bir olsun diyor..

  5. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    keşke ölse

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bir sene içinde Spa'yı zor beklerken iki senede bir Spa'yı izlemek çok kötü olur!! Monza,Spa,Monaco,Silverstone her sene mutlaka takvimde olması gereken pistlerdir. Şu adam alacağı paradan çok, birazda insanların seyir zevkini düşünse keşke.

  7. karıştırdın galiba bura mercedes e uygun

  8. Ecclestone öyle yüksek miktarlar istemeye başladı ki, ülkeler bu meblağları ödemek yerine F1'den ayrılmaya başlayacak.

  9. ohoho bu pistide alırsanız renault daha podyum falan göremez zaten renault un en çok uygun olduğu pistlerden birisi bu pistte olmassa daha ben f1 izlemem.d.d.

  10. Fransa'da cadde pisti olur sıkıcı bir yarış daha takvime girer. Spa,Monza,Suzuka,Silverstone ve Monaco herzaman takvimde kalmalı. Lan Bay E adam gibi takvim yap 1000 yaşındasın yarın ölecen hala para derdindesin.

  11. daha onceden de boyle 1 yıllık aralar veriyodu spa pisti. şimdi baktım 2003te ve 2006da düzenlenmemiş
    bu maliyeti karşılayamama olayı zaten nezaman spa yarişi yaklaşsa çıkan standart bi haber o yuzden bi süprriz yok

  12. kimse merak etmesin.mercedes ve ferrari motoru kullanan büyük küçük tüm takımlar buna karşı çıkarlar. çünkü özellikle mclaren ve ferrari spa – monza sürekli bu iki yarış arka arkaya olduğu için maksimum puan aldıkları bu pistlerden bırakın dönüşümlü yarışmayı takvim sıralamasını bile değişmesini istemezler. sebebi belli önlerinde başka bir takım varsa (şuan olduğu gibi)onlarla farkı kapatmak için yada kendileri liderse arkasında olan takımla puan farkını kapatmak için bu pistlerden herhangi birini asla kaçırmak istemezler. yok artık daha neler dedirdicek bahanelerle bu konuyu biran önce kapattırılar.(inşallah öyle olur spa harika bir pist)……..

  13. bunun yerine valencia-barcelona yapsınlar

  14. Eau roge virajına hayran olduğum yeşil pisti nasıl 2 senede bir yapmayı düşünürler.

    Spa gitmesin

  15. takvimdeki en güzel pisti de 2 senede bir görelim tam olsun, girmesin lan işte fransa f1de de eksik kalsın.

  16. Spa-Monaco-Monza-Suzuka-Silverstone.

  17. yapmayın etmeyin gözünüzü seviyim, efsane yarış için 2 yıl beklemek çok zor olur. senede 3 yarış olsun, belki masraflar karşılanır 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir