Renault: "2014 Motorları Yine de Özel Olacak"

yazar:

kategori:

2014’te Formula 1 araçlarında 1.6 litre V6 turbo motorlar olacak. Bu motorların, şu anki motorlarla aynı gücü üretmesi bekleniyor ancak motorlar 15bin devire sahip olacaklar.

White “2014 motorlarının sesinde şu anki motorlara göre farklılık olacak. Ancak yıllar önce turbo motorlardan normal motorlara geçtiğimizde de alışkın olduğumuzdan farklı bir durum olmuştu.”

“Turbo beslemenin geri gelmesi ve devirin düşmesi ses kaybına neden olacak. Ancak bu motorların da çok fazla sesle özel olacağını anlamak çok önemli. Bu da Formula 1 için bir nevi başarı olur.” dedi.

White, üreticilerin 2014 motorlarını üretirken V8 motorlarda yaşadıklarından daha fazla zorluk yaşayacağını düşünüyor. White ayrıca, 2014’te piyasada olacak rekabet ortamına rağmen oldukça fazla müşteriye sahip olacaklarını düşünüyor. Renault şu anda 3 takıma motor sağlıyor ve seneye Williams’la birlikte 4 takıma motor sağlayacak.

 


Yorumlar

  1. Motorların sesi 1988 deki F1 sezonunda kullanılan McLaren Honda MP4/4 1.5 V6 Turbo motorlar gibi olur.. Tok bir ses

    http://www.youtube.com/watch?v=VQ72s9bdGxw&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=Iooo40nX2aU&feature=related

  2. bende eski motor seslerini özleyeceğimi düşünüyorum ancak yinede beklemek lazım şimdiki mühendislik teknikleri ile bu sorunu mühendisler halledebilirler.
    ayrıca dayanıklılık konusuna gelince her marka yarış aracıda üretse motorunun dayanıklı olması için elinden geleni yapar çünkü dayanıklılık konusuda markanın prestijini artırır. takımların yarış içinde motorları patladıkları zaman kimilerine göre görsel zevki olabilir ama bu kezde çoğu kimse o motoru kötülemeye başlayacak x markasının motoru zaten ancak bu kadar motor yapabilirier diye!

  3. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    turbo motorlarınız batsın. nerde o v10 motoların sesi. gerçi v8'de alışmıştık ne güzel. şu motor değişikliği aklıma geldikçe deliriyorum ya. amacın ne fia ? he bide eskiden ne güzel motorlar patlardı şimdi yok öyle bişey dayanıklılık tavan yapmış durumda. aslında iyice yapay bi hal aldı f1 yok kers drs vsvs. böyle konuşurum fakat hiç bir yarışıda kaçırmam 🙂

  4. Fianın mantığı minimum hacimden maksimum güç çıkarabilmek.Ve bunu yaparken de yakıt tüketimini de aşağılara çekmeyi hedefliyorlar.Bu düşünceye göre turboşarjların kullanılması daha mantıklı.Malum gücünü egsoz gazının basıncından alıyor.Süperşarj kadar da benzin tüketmiyor.Mesele yakıt tasarrufu ve hal böyle olunca da sese pek takmıyorlar bakma sen.Öyle olsa atmosferik v10 lar bize yeter artardı zaten.

  5. tabi tabi kesin öyledir. turbo sesi keser, hem de nasıl keser. İlk kurallarda turbo denmiyordu sanırım. forced induction yazıyordu. Yeni supercharger da kullanılabilirdi. Supercharger düşük devirlerde turbodan daha verimli ve en azından egzoz sesinde bir etkisi yok.

  6. çuf çuf ede ede ses çıkarırlar, bide abarth eksoz taktın mı tamamdır 😀

  7. yaw ben izlemeye başladığım da haftasonunda ortalama 2-3 motor iflas ederdi şimdi bu ne böyle yaa tutturmuşlar bi dayanıklılık vesselam tamam da biz yol arcı değil yarış aracı üretiyoruz diye düşünen biri yok mu şu koca F1 de yaa adamlar utanmasa GP 2 gibi yapacak koskoca F1 i yok devir limitiymiş yok koca sezon için 8 taneymiş bu ne böyle yaa geçen sezon öndekilerden sadece kore de vettel in motoru yarış içinde patladı yanılmıyosam bu işin hepten tadını kaçırıyo tamamdayanıklılık önemli bişey formula 1 de ama aaynı zamanda gelişimde öyle yok ön kanat yok arka kanat derken birileri MOTOR sporlarının zirvesindeki MOTOR ların ne işe yaradığını unuttu ganımca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir