McLaren'e Bridgestone Mühendisinden Destek

yazar:

kategori:

Önce Lewis Hamilton, sonra da Jenson Button’un Almanya ve Macaristan’daki galibiyetleri ile haberde, Red Bull’un egemenliğinin bitmiş olmasının Japon bir mühendise bağlı olduğu yer aldı.

2009’a kadar F1’in önceki lastik tedarikçisi Bridgestone’de çalışan Hiroshi Imai, aşırı bozulmalar görülen Pirelli’nin potansitelini ortaya çıkarmak için McLaren’de çalışıyor.

McLaren’in frenleri daha iyi soğuttuğunu ve böylece ısının lastiklere geçmesine engel oluğunu belirten Auto Motor und Sport: “Görünüşe göre bir atılım gerçekleştirmiş”


Yorumlar

  1. silverstoneda mclarenda kayıp falan yoktu , hersey ayar farkından oldu , yagmur surseydi demek ferrari çok kötüleşmiş diyecektiniz . çünkü pist ıslakken mclarenlar , kuruyken ferrari bariz hızlıydı .

  2. Drawback (gitmiş) avatarı
    Drawback (gitmiş)

    bununla birlikte bir de doğru lastiğe doğru zamanda geçilse de tekrar pit yolları görünmese keşke…

  3. Şuan ki araç Silverstone de yarış kazanabilir. Çünkü Nurburgring de kazandı. Bu iki pist karakterisk olarak çok benzer. Birde bu iki pistte kural değişiklikleri olmuştu.

    Şuan araç iyi durumda ama yeterli değil tabi. Hava mesela çok sıcak olursa yada nemin fazla olduğu bir yarışta sıkıntı yaşayacağızdır yine.

    Spa da yeni DRS bakalım ne fayda sağlayacak.

    Japon mühendise de tebrikler. McLaren ı bir anda bir adım ileri götürdü gerçekten.

  4. iyi de orada bu güncellemeleri kullanmadık ki araç şu haliyle orada nasıl olur bilmem ama kesinlikle kazanamayız diye bişey yok şu anki araç pek çok pistte kazanamasa bile galibiyet için mücadele edebilir

  5. yusuf bu yorumuna katılmıyorum!

    siverstone'da ciddi kayıba rağmen,beklentilerin üzerinde performans çıkartık; aynı aracı oraya koyarsak galibiyet kaçınılmaz;

    bana göre aracın karakteristik olarak geride kaldığı bir alan kalmadı; hızlı virajlarda iyiyiz,yavaşda güçlüyüz,mekanik yol tutuşda zaten başarılıyız,düzlükte yeterliyiz,lastik kullanımı ve ferenlerde optimumdayız; birde şimdi DRS sistemini değiştirirsek,kalan tüm yarışlar için favoriyiz……

  6. son 2 zafer, aracın karakteristiğinden kaynaklı zaferlerdir. aynı araç bir silverstone zaferi alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir