Whitmarsh: "Ne Olursa Olsun Her Yarışı Kazanmaya Çalışacağız"

yazar:

kategori:

Belçika GP öncesinde Sebastian Vettel, rakiplerinin açık ara önünde lider konumda ama son iki yarışı kazanan takımın patronu Whitmarsh, şu anda önceliği şampiyonluğa değil, her bir yarışı kazanmaya verdiklerini belirtti.

 Pilotlarının şampiyonluk şansı için Whitmarsh: “Bu zor ama mümkün. Ve yarışları kazanmak da zor ama tek yapabileceğiniz her yarışı kazanmaya çalışmak. Bundan fazlasını yapamazsınız. Farkı kapatmak zor ama bu da mümkün”

“Elbette insanlar şampiyonluğa odaklanıyor ama eğer şampiyonada lider değilseniz bu konuda çok fazla endişe etmeniz gerekmediğini düşünüyorum”

“1-2 yapmak isterim. Biz 1-2 yaptığımızda bir Red Bull’un podyumda olamaması bize çok şey kazandırır. Bu yüzden Ferrari’nin de podyuma çıkmasına sıcak bakıyoruz. Asla pes etmeyiz. Bizler pes eden değiliz ve yine öyle olacağız”

“Ne olursa olsun her yarışı kazanmaya çalışacağız ve bu büyük bir meydan okuma”

Sezonun geri kalanının nasıl olacağını tahmin etmekte zorlanan Whitmarsh, takımının elinden geleni yapacağndan emin.

Whitmarsh: “Eğer Avustralya’da benden bir tahmiğn isteseydiniz size bir şey diyemezdim. Tek tahmin edebileceğim, elimizden geldiğince her yarışı kazanma adına çok sıkı bir şekilde çalışıyor olacağız. İki harika pilotmuz var, harika bir takıma sahibiz ve araç da fena değil. İyi ilerleme kaydettik”

“Bu momentumu sürdürebiliriz ve daha fazla yarış kazanırsak şampiyonluk mümkün olabilir. Zor ama mümkün”

McLaren patronu ayrıca Hamilton’un kazanan bir araçla artık daha da istekli olduğunu döyledi.

Whitmarsh: “Olumlu şey, artık (Hamilton’un) kafasının harika durumda olması. Çünkü birden bire kazanabileceğine inandı ve tur dereceleri bunu gösterdi.”

“Lewis’in kazanmayı çok istediğini düşünüyorum. Kendisini zorlayan birisi.”


Yorumlar

  1. pehhhhh!!! geri olmayı kabullense iyi olur bence, siz de yenilmeyi sevenlerdensinz galiba 😀

  2. McLaren hiç bir zman pes etmeyen bir takımdır takımdaki tek eksiklik bence istikrar red bull istikrar konusunda en iyi işi çıkardığı için şuan şampiyon olma yolunda ilerliyor zaten. Spa ve Monzada kazanırız umarım.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son 5 yarışın 3'ü kazanılmış ve bu da ileriye dönük konuşmalara sevk vermiş.Aracın gelişmiş olması ve hamiltonun kafasının yerine gelmesi Martin'î sevindirmiş umutlandırmış.Doğrudur redbullu puan olarak yakalamanın formülü redbullun podyumda olmamasıdır ki bunu geçen günlerde Alonso da dile getirmişti.Demek ki mclarenin Ferrariye ve Ferrarinin mclarene podyumda ihtiyacı varmış.Anticilerin birşeyi daha iyi anlaması için illa ki o konuda patronlarının da aynı şeyi söylemesi lazımmış.Evet şimdi aradaki farka bakalım.Alonso mclarene ihtiyaç olduğunu söylediği zaman sayfa provakatörlerle dolmuş ve alaycı yorumlar kendini göstermişti.Ama bu sayfada öyle birşey sözkonusu değil.Demek ki provakatör kişiler ve adresleri açıkça bellidir.

  4. Cok degişik bir dünya bu Formula 1
    0,1 sn için milyolar harcıyorlar düşünüyorumda acaba Mclaren olmasa F1 izlermiydim …Hiç sanmıyor 🙂

  5. Spa da favori görüyorum McLaren ı. Monza da havaya göre değişir ama Ferrari değilde Alonso favori bence orda. Singapur ? olarak görüyorum. Monaco yu düşününce ve Macaristanı aklıma favori gelmiyor.

    Aslında McLaren ve Ferrari nin performanslarına bakınca RB nin kolay yarış geçireceği bir pist görmüyorum. Hatta zorlanacağı iki pist bence peş peşe. Burda geçen sene olduğu gibi fark kapatmak mümkün.

  6. merve güzel avatarı

    her zaman ki McLaren adanmışlığı son derece tatmin edici…

  7. olmama ihtimali var mı dostum.

    ——————————————————————-
    McLaren: to be the very best at what we do

  8. her yarış hafta sonu 15 tır yükle kıtaları geziryorsan ve bu sporda muhteşem bir tarihin varsa; kazanmak içim çabalamak zorundasındır;bu muhteşem takım her sezon bunu son yarışa kadar pes etmeden devam ettiriyor…..

    ————————————————McLAREN————————————————

    oldumu can? 🙂

  9. atı alan üsküdarı geçmiş bunlar hala şampiyonluk diyor siz her yarışı kazanınca vettel şampiyon olmayacak sanki….ferrari bir bunlar iki hala rüya görüyorlar..

  10. Bakalım Ferrari ikinci yarı daha güçlü olacağız Mclaren her yarışı kazanmaya çıkacağız Redbull Renault Spada büyük güncellemeler olacak daha bir çok parçamız var süper. Sekiz yarışlık mini şampiyonaya kaldı 12 gün Hayal Pilavı yemeye devam :))

  11. Bunlar ferrariden, ferraride bunlardan yardım bekliyorlar:)
    Benim bu konudaki öngörüme göre, Mclaren ve Ferrari tatilin ardından gerçekten güçlü gelecekler.
    Özelliklede spa ve monza zaten bu araçlar için en uygun pistler.
    Redbul kan kaybedecek. Her sene sezon ortasından sonra düşüş yaşıyorlar.
    Bu kez rakipleri daha fazla ve daha çok gerileyecekler.

  12. mclaren… Asla geride olmayı kabul edemiyor bu yüzden seviyorum bu takımıya… go lewis…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir