Kovalainen Henüz Geleceğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Geçen seneden beri Lotus’ta yarışan Kovalainen “Geleceği kim bilebilir ki? Bunu çok fazla düşünmedim. Burada çok mutluyum. Burada işler benim için yolunda. Takımdan ve araçtan eskisine göre daha fazlasını çıkarabiliyorum. Burada sıkıntı yaşamıyorum.”

“Şu anda pek geleceği düşünmüyorum. Şu an için bu takımı geliştiriyoruz ve bekleyip göreceğiz. Ardından gelecekte ne olacağını göreceğiz. Ancak şu an için burada mutluyum.” dedi.

Kovalainen, takımın gelecek seneden itibaren Renault motoru ve Red Bull vites kutusu ikilisiyle yarışmasının büyük kazanç getireceğini düşünüyor.

Kovalainen “Güç açısından Cosworth motoru oldukça güçlü. Geçen sene sorun olan sadece güç değildi. Renault deneyimi ise tamamiyle farklı. Bu adımı atmamız gerekiyordu.”

“Gelecek sene de daha önce Renault motorunda olan KERS’i yerleştireceğiz ve vites kutusu Red Bull’dan olacak.  Bu yüzden Renault motorunun olması bizim için çok önemliydi.”

“Onlardan aldığımız hizmet mükemmel. Motorun kalitesi mükemmel ve motorun ömrünün tükenmesi çok yavaş. Genel anlamda onlardan aldığımız paket, geçen sene ihtiyacımız olan türde bir paket.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    ilk V8 şampiyonluğu :2006.Zaten o dönemki Renault aracı aerodinami açıdan iyiydi.Motora fazla iş düşmedi.Motor da fena değildi zaten Ferrari ile mücadele edebiliyordu.

    ikinci V8 şampiyonluğu: 2010.2009'dan sonra zaten motorlar arasındaki tek fark;düzlüklerdeki 5-10km'lik hız farkı.Burada motora hiç iş düşmedi diyebiliriz.Dayanıklılık açısından;2009 ve 2010'da kaç tane motor patladı ki zaten :).

    O yüzden artık şampiyonluk için motorlar fazla önemli değil.Zaten traktör motoru da getirseniz devir limiti 18.000…

  2. Kesinlikle dile getirdi Briatore hatda 2008 sezonu sonunda Fiadan izin aldı ve bazı modifikasyonlar yapıldı 2009 için ama bu seferde Merco en güçlü üniteye sahip olarak çıktı yani kimse rahat durmuyor ama şuan Renault da bazı değişikler yaptı ve memnun gibiler Bakalım neler olacak.Bu işi V6 tubolar kökten temizleyecek işte o zaman göreceğiz.

  3. Briatore zamanında bu konuyu çokça dillendirdi,Renault dondurma kuralına tam olarak uyarken,diğerleri bu konuda sanırım açık alanlar bulup faydalandılar.F1 acımasız bir arena çok fazla kurallara uymak gerilere düşmenize neden oluyor onun için piranalar kulübü deniyor f1 camiasına acımasızlar ve zayıf olduğunuzda yok olursunuz.

  4. Murat ilk önce motor dondurma kuralları 2007 dide geldi ve burda sorun yok Renault 2007 dide aero olarak gerideydi Motor iyiydi ama.Bu kuralın gelmesi ile Renault Motor departmanından Mühendis çıkardı ve Tamamen gelişimi durdurdu tabi ki kurallar çerçevesinde ama diğerlerinin buna uymadığını görüyoruz.Tabi ki buda bu kurallar çerçevesi içerisinde düşündürücü neler olduğunu bilmiyoruz.

  5. Kendime sürekli sorduğum bir sorudur,2006 yılında motorlar donduruluyor ve oyılın şampiyonu Renault,sonra ki yıllarda Renault motoru geriye düşüyor,ferrari motoru en güçlü ünite oluyor,sonra bakıyoruz,en güçlü ünite mercedes oluyor,nasıl dondurma kuralı bilen varsa anlatsın.

  6. "Onlardan aldığımız hizmet mükemmel. Motorun kalitesi mükemmel ve motorun ömrünün tükenmesi çok yavaş.

    Kısa ve net olarak açıklamış Heiki Saf güç ün tek başına bir işe yaramadığını.Renault motoru şuanda Gridde en güçlü motor olmaya bilir ama En dayanıklı Motorlardan biri Diğer Motorlara göre soğutması daha kolay olan bir motor Ebd en uygun motor. 2006 yılında V8 e geçildiğinde En güçlü Motor ünitelerinden biriydi Rs26 ama ne zaman motor dondurma kuralları geldi o zaman geriye düştük 2008 den iti baren.2007 ve 2008 Yıllarında Ferrari motoru açık ara güçlüydü ama Yıl 2009 da Mercedes motoru ön plana çıktı Motor dondurma kuralları çerçevesin de bu nasıl oldu anlamak güç.Ama V8 ile iki kere dünya şampiyonu olmak ve üçüncüsünün de yolda geliyor olması gurur verici helede en zayıf motor olarak adlandırıldığı dönemde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir