Alonso: "2007'de Hamilton'la Birlikte Geliştik"

yazar:

kategori:

İki pilotun o sene takım içindeki çekişmeleri çok yankı bulmuştu ve şimdi Ferrari adına yarışan Alonso, önceki açıklamasında sorumlunun Ron Dennis yönetimindeki takımda olduğunu belirtmişti.

Yine 2007 konusunda bu sefer Marca’ya konuşan İspanyol pilot: “Daima zor dönemlerden dersler çıkarırsınız”

“O sene genel olarak iyiydi. Hem Lewis hem de ben çok şey öğrendik. Üst düzey bir pilotla aynı takımda iken birlikte gelişmek için öğrenirsiniz. Bir yarış için hazırlık açısından gelişirsiniz ve hatta onun sürüş stili açısından da. Çünkü telemetrileri paylaşıyorsunuz. Bu yüzden harika bir tecrübeydi.”

Günümüze dönünde Alonso, Vettel’in sorun yaşamaması halinde durdurulmasının neredeyse imkânsız olduğunu ifade etti.

Alonso: “Ferrari, yarışlara kazanmamayı düşünerek giremez. Ama bizler gerçekçiyiz ve bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Vettel’in sorunlar yaşamasına ihtiyacımız var”

Ferrari pilotu 2012 için daha iyimser.

Alonso: “Elbette onları (Red Bull’u) yakalayabiliriz. Kurallar değişti. Egzoz beslemeli difüzör kalkacak. Bu yüzden gelişim ve rüzgâr tünelindeki felsefe değişmek zorunda.”

İspanyol pilot ayrıca Ferrari’deki son yapısal değişikliklerin sonuç vermeye başladığını da ekledi.

Alonso: “Gelişimde daha fazla istek, genel iyimserlik, karar vermede çabukluk gördüm. Evet, yapıyı ve çalışma şeklini geliştirdik.”


Yorumlar

  1. massa nın raikonen e yaptığı yardımları raikonen massa ya yapsaydı massa şu an bir dünya şampiyonuydu

  2. raikkonen massadan yardım almadı mı ? YUH diorum…

  3. Haklısın ama biz ferrari taraftarlarını çileden çıkarmıştı zira gününde olduğu zamanlar nadirdi. (2007 hariç)

  4. güzel kardeşim beni yanlış anlama ama rai ne zaman kötü bir araçta yarıştı söylermisin bana.2009 ferrari dersen doğru o sezonda ne yaptığını gördük.massanın kazasına kadar massaya kaybediyordu.spada kazanılan galibiyet biraz rainin spa performansı ile birlikte o sezon ferrariye geçecek olan fisinin kersiz force indiası ile o sezona kadar olabileceği en iyi yerde yarışı bitirebilmek olmasından ötürüdür.

    5 yıl mclaren gibi bir takımda şampiyon olamıyorsan ve 2007 de yani ferrariye geldiği sene mclarendeki takım içi sorunlarından ve birazda nassadan faydalanarak şampiyon olup 2008 de tahir inde dediği gibi bir renault araçlı pilotla aynı galibiyet sayısına denksen ve o sene senin takım arkadaşın son metrelerde şampiyonluğu kaçırıyorsa ben bu pilotla alonsoyu aynı tutamam kusura bakma.saygı duyarım orası ayrı.

  5. 2005 in ilk yarısını açık ara önde kim tamamlamış aç bak önce ondan sonra atla ve kaldı ki arkadaşın dediği gibi de ortada 1 saniyelik farkta yoktu 2006 da yapılabilecek bişey yoktu çünkü ferrari ve renault çok bariz üstündü ve açıkçası mclaren muhtemelen 2007 yılında ki o süper aracı yaratmak için 2006 da gelişim çalışmalarını erken bıraktı ayrıca 2005 teki o tank gibi olan araç mı en hızlı değildi anlayamadım tam olarak sezon başından bahsediyorum sezon içi gelişimden değil Mclaren den çok mercedes sorun çıkarıyodu sürekli motor geliştirelim derken motorları çok dayanıksız yapıyolardı yada limitlerde artık adına ne dersen ayrıca 2007 deki aracın da en hızlı olmadığını söyle de bende susup senin F1 den hiçbişey anlamadığın sonucuna varıp oturayım 2006 da kütle amotisörü yasaklanana kadar alonso yine en hızlıydı ne zaman o sistem yasaklandı alonso yine güme gitti civciv mi yer tavuk mu yer bilmem de bence aç o yılları tekrar izle.

    2008 deki o kara yarışı ve extrem olayların zirve yaptığı japoya yarışını mı raikkonen in yarış sayısıyla karşılaştırıyorsun pardon afedersin doğru alonso ve fanları hala o yarışı galip bitirdiklerini sanıyo deme ama raikkonen massa yardımını almadan kazandı o yarışları hatırlatayım dedim ve o sezon hamilton hile yapmasaydı spa yarışı yine bizimdi ama hamilton şikanı kesip yol vermiş gibi yapıp tekrar öne geçince işler karışmıştı 2009 da gördük alonso nun gerçekten yavaş olan bi araca binince neler yaptığını evet raikkonen bana kalırsa kesinlikle şapkadan tavşan çıkardı ama sen ne zaman gördün alonso nun böyle bişey yaptığını bu sezon ingiltere de bile kazanmasının en büyük sebebi Fia nın yaptığı oyunlardı tamam ferrari gelişti kesinlikle doğru ama o yarış bi izin ver bi izni geri al falan ortalık karmakarışıktı ben alonso nun pilotluk yönünden prosta benzediğini düşünürüm ama prost ta en nefret ettiğim 2. pilot 1.si zaten belli ve bu benim düşüncem

    ve sana da söylüyorum bence raikkonen e saygı duy en azından yok bunu bileğinin hakkıyla almadı diyebileceğin bi yarışı yoktur kariyerinde

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    crasher efendi biraz küçük at da civcivler de yesin.
    Alonso hiçbir zaman en hızlı araca binmemiştir.2005 in en hızlı aracı mclarendi.Hız için dayanıklılıktan ödün verilmiş olan mclarendi.
    Ayrıca 2008 2009 sezonunu açtığımızda ne göreceğimizi anlamadım.2008 de ne olmuş ki.F 2008 in biri kılpayı şampiyonluğu kaçırırken diğer F2008 ise bir reno kadar zafer kazanabilmiş.Bunu mu demek istedin.Madem 2004 ve 2009 da berbat araçlarda zafer kazanıp sana göre şapkadan tavşan çıkaran bu adam 2006 da ne yapmış??
    Raikkonene saygıdan bahsederken önce kendin başka pilotlara saygılı ol.

  7. Kimi Raikkonen…Gününde ise tüm zamanların en iyisi ve durdurulamaz lakin gününde deil ise sıradan bir pilot oluveriyor ama onunla iLgili tek bir düşüncem var Saf hız anlamında Schumacher ve Senna'dan bile iyi…

  8. sen hangi sezonda raikkonen in aracının diğerlerinden 1 saniye hızlı olduğunu gördün sorması ayıp 2003 te mi 2005 mi 2007 de mi özellikle 2005 sezonunda bence raikkonen kariyerinin en iddaalı sezonunu geçirmiştir ama o sezon cnntürk teki damalıbayrak programında açıklamşlardı eğer raikkonen ve alonso y arışları yarış dışı kalmadan bitirseydi raikkonen sezon sonunda alonsonun 32 puan önünde olacaktı son tura girerken aracın süspansiyonu kırıldı hockenheim da vites kutusu takıldı ingiltere fransa ve italya da motor değiştirdiği için 10 sıra cezası aldı ilk ikisnde podyuma çıktı diğerinde de eğer sağ arka lastik sorun çıkarmasaydı yine podyuma çıkacakken nasıl oluyo da raikkonen in 1 saniye hızlı bir araçla hızlı olduğunu söylersin senin o söylediğin raikkonen değil alonso dur hocam alonso aç bak 2008-2009 sezonunu ne demek istediğimi anlarsın raikkonen 2004 te o berbat mc larenin ve 2009 da yine o berbat ferrari nin yarış kazanmasını sağlamış olan pilottan bahsediyosun göz var nizam var Raikkonen her zaman alonso dan ii olmuştur ama hiçbi zaman politik işlere kafa yormadığı için onun sahip olduklarına sahip olamamıştır

    Raikkonen e saygıyı elden bırakma derim ben

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Doğruyu, söylemek değil anlatmak daha zordur.
    Sizin gibi güzel insanlarla hep birlikte en iyiye ve en güzele….
    Saygılar.

  10. sorunun denniste olduğunu söylemesi tabiki kendi düşüncesidir birşey diyemeyiz ama dennise görede sorun, 1 numaralı pilot olmak uğruna kirli işlere bulaşan alonsodur. bana göre ise hem alonso hem dennis tarafından süreç daha iyi idare edilebilirdi. suçun fazlası biraz alonsoda takım patronunu tehdit etmeyecektin.

  11. can 2005 te yarışmış ve yenmişti galiba.benim hafızam biraz kötüdürdee:)

    haa aynı takımda yarışmaktan bahsediyorsan aynı takımla yarıştığı massaya bile zaman zaman geçilen bir adam alonsonun yanında çürürdü inan.rai hızlı pilot bu gerçek ama aracı diğerlerinde 1 saniye hızlıysa hızlı yoksa…..!

  12. tahir ayağını kaldır.tam üstüne basıyorsun çünkü:)

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F1 basını iyi çalışıyor tatil falan dinlemiyor.
    Hamilton'un Alonso hakkındaki övgülerine istinaden bunların karşılığını almak üzere Alonsoya gidilmiş.
    Bir hafta önce hamilton , Alonsonun çok faydasını gördüğünü ve onun inanılmaz hızlı olduğunu söylemişti."Sürücü olarak ondan çok şey öğrendim. Onun takım arkadaşım olması sayesinde sürüşümü geliştirdim'' demişti.
    Alonso da bir nevi iadeyi ziyaret yapmış tevazü ve alçak gönüllülüğün bir örneğini daha sergilemiştir.

    Burada önemli olan ve Alonsonun daha önceleri de belirttiği gibi sorunun hamilton değil dennis olmasıdır.

  14. Nedir bu birbirine iltifat etmeler yaw. Yakında aşklarını ilan edecekler sanki 🙂

  15. Üst düzey bir pilotla aynı takımda iken birlikte gelişmek için öğrenirsiniz.

    şayet maksadı birşey öğrenmek olsaydı Rai ile yarışmaya cesaret ederdi.

  16. alonso ve hamilton düşman değil arkadaşlar lütfen kimse şu mübarek ayda bari ortalık karıştıracak yorum yapmasın herkeze saygılar…

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    benim anlamadığım zaten alonso ve hamilton pist üzerinde birbirlerine bu kadar düşman değil. yarışlardan sonra birbirleriyle konuşuyorlar, birbirlerini tebrik ediyorlar birbirlerine sarılıyorlar ( birbirlerine çukolatalar püskevitler ikram ediyorlar. anne bize neden almıyorsun, bizde niye yohh :P) tvde gördüğümüz üzere sempatik hereketler sergiliyorlar. ama taraftarlar nedense burada birbirlerini kırıyorlar. birbirlerine iğneleyici laflar söylemeler falan..acayip bir kin nefret duygusu. birisi bir başkasının sevdiği şeye olumsuz şeyler yazınca karşısındaki doğal olarak savunacaktır ama bu şekilde olmamalı. böyle şeyler için birbirimizi kırmaya değmez gerçekten. ha bunu eskiden bende yapıyordum ama ne zamandır bıraktım bu işleri 🙂

  18. Rock'n  CoK€ avatarı

    aynen ben haberi okumadan direk yorumlara baktım kapışmalar başlamıştır diye ama bitek senin yorumun vardı onuda okumadım. sonradan okuyunca aynı şeyi dusundugumuzu gordum 🙂

  19. Boyle bir haberin sitede yayinindan bu yana 1 saat geçmis ve herhangi bir yorum yok,sanirim yarislara verilen aranin yaninda birde herkeste ramazan mahmurlugu var.Daha onceleri boyle bir haber bu kadar zamanda yorum rekoru kirardi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir