Alonso: "Button'dan Ders Almalıyız"

yazar:

kategori:

Total Race’ye konuşan Alonso: “(Button) her zaman güvenilir attır. Bu şartlarda (yağmurlu ve belirsiz) daima en iyidir. Her bir pilotun güçlü bir yanı vardır ve bu yetenek ondan var, bizde yok”

“Ondan ders almalıyız. Her zaman mükemmel stratejiye sahip oluyor ve bu şartlarda sürerken mutlak güvene sahip ki bu onun güçlü yanı”

Jenson Button, bu şartların olduğu Macaristan ve Kanada’da iki galibiyet aldı.


Yorumlar

  1. yağmur-strateji-lastik üçleminin oluşturduğu kaos akıllara Button ı getiriyor kuşkusuz özellikle bu sezon ki zaferleri daha bir sağlamlaştırıyor 2009 şampiyonunun bu yeteneğini,akıllardan çıkmayacak yarışlar arasına adını yazdıran Kanada GP si kendinin de dile getirdiği gibi en iyi yarışıydı,patronunun dediği gibi belki de son zamanların en iyi galibiyeti tabi yarışın bir başka güzelliğiyse daha önceki yorumlarda da değinildiği gibi acaba Rainmaster ı podyumda görürmüyüz diye umut ettirmesiydi o alıştırılmış olduğumuz performansın tekrar vücut bulmasıyla,bir süre sonra kesilen yağmur umutlarımızı da götürsede efsaneye de buradan selamlar olsun…

  2. ali 17.06.2011 19:03:08
    tifosi kardeşim sana katılmıyorum.rosbergin kamerasından 1.46 dan 1.48 ekadar 3 saniyelik dilimi izlemen yeterli olacak sanırım.olabildiğince dışarıdan almasına rağmen buttonun geç fren yaparak neredeyse körbe değmeden alonso ya vuruyor.hatta o vurma o kadar şiddetliki hem bottonun lastiği patlıyor hem alonsonun aracı zıplıyor.2010 singapurla uzaktan yakından alakası yok yani.ilk etapta bir benzerlik var.ama burada alonso lewis gibi rakibinin önünü kapayarak değil tam tersine açarak giriyor.zaten bunu rosbergin yaptığı dönüşten çok rahat anlayabiliriz.zaten en baştan alonso neredeyse bir araç boyu önde .hadi button geç fren yaptı yan yana geldiler diyelim zaten geç frenin kızaklamasıyla gelip alonsoya vuruyor.birde dikkat edersen alonso spin atarken arka lastikleri çimlerin üzerinden geçiyor.yani zaten açılmış adam açılacağı kadar.

    bu yorumu o videonun altına yazmıştım yazdıklarımın aynen arkasındayım.

  3. ali dostum onun bir tebessüm olmadığını biliyorsun değil mi?

  4. Ayrıca Schumi inatla geçiş lastiklerinde kalmasaydıda kuru zemin lastiklerini taksaydı zaten o sezon şampiyon olacaktı. Maceristanda kaybettiği 3 sıra onu şampiyonluktan etti.
    Button o yarışta kuru zemin lastiklerine erken geçti. Hızlı geldi Schumi sanırım mevcut lastikle savunma yapabileceğini düşündü ama bu mümkün olmadı tabi.
    Anılar canlandı yine. Çok kızdım o gün ona ve pit ekibine çook.

  5. alonzomanyaa  avatarı

    iyide kardeşim adam Alo ya vurup da o çizgide kalıyor, O resim Alo nun savrulmaya başladığı kare..

  6. Evet büyük hayalkırıklığıydı benim için

  7. can eminim tahirin şu yorumundan sonra avatarındaki gibi tebessüme gark olmuşsundur değilmi:)))

  8. tahir diğer habere yazdığım yorumun aynısı geçerli:)

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsoya hangi pilotu sorarsanız sorun kesinlikle onun hakkında güzel şeyler söyleyecektir.Herkes şumiye verip veriştirirken Alonso defalarca motive içerikli konuşmuştu.Örnekleri çoğaltabiliriz.Massa hamilton raikkonen kubica……….

    Button hakkında herkes bu şekilde düşünüyor.Serhan Acar ""havayı koklayan adam"" diyor.Bu şekilde kazanılmış yarışları herkesten daha fazla.Şimdi herkes böyle söylerken Alonso da sivrilip dikkat çekmek adına ;""yok canım button aslında yağmuru sevmez.Abartmaya gerek yok.Eğer öyle olsaydı geçen sene yağmurlu korede yarışı durdurun sc varken bile ön tekerimi göremiyorum deyip spinler atmazdı.Ya da 2010 brezilya sıralamalarında ıslak zeminde q2 de elenen tek pilot (üst takımlarda) olmazdı.""" diyebilirmi?.Hayır bunları bizden başka kimse söyleyemez.Alonso gerekeni söylemiştir.İstisnalar kaideyi bozmasın.

  10. Her pilotun güçlü bir yanı vardır ve bu yetenek onda var, bizde yok.

    çoğul konuşabilmesi için diğerlerinden izin alması lazım. Rainmaster şu an pistteyken özellikle.

  11. orada button blokajda kaldı sanırım, yarış çizgisinden çıktı. ufak bir hataydı belki kapışma heyecanıyla. olan alonsoya oldu. Garibim terazide kaldı.

  12. button alonsoyu üst düzey bir pilot zannedip böyle saçma bi hareket yapacağını tahmin etmediği için virajı yarış çizgisinden alıyodu, tabi çümi gibi geçilmeyi hazmedemeyen biri geç fren yapıp button ın önünü kesmeye çalıştı. o anda cezasını buldu ya böle olunca çok hoşuma gidiyo.

  13. Dikkat çekeyim adamın mclarene geldiğinden beri kuru zemin galibiyeti yok yav 😀 mahşallah ne zaman yağmur o zaman button

  14. Button kafasıyla mücadele eden bir pilot, tıpkı Prost gibi. Aracı yalnızca hızlı sürmekle kalmıyor, aynı zamanda strateji üzerinde de kafa yoruyor, yeri geldiğinde lastiklerini korumaya çalışıyor.

    Oldukça özel bir pilot. Özgün tarzıyla yıllarca hatırlanacak.

  15. Ben sporcunun
    zeki, çevik ve aynı zamanda
    ahlaklısını severim” Hepside var Buttonda Dünya şampiyonu olduğu için de Mutluyum en azından adı silinip gitmeyecek.Lewisin yanına geldiğinde Lewis bunu çiğ çiğ yer demiştim ama pekte öyle olmadı.

  16. kendi kazdığı kuyuya düşmek denir buna. aynı soru burada sadece alonso'ya sorulabilir. ancak böyle bir soru sormaya lüzum yoktur

  17. Gerçi 2006 Macaristan'da Alonso'nun lastikler pitten sonra Alonso'ya veda etmeseydi biraz zor kazanacaktı Button. Ama hatırlanası bir galibiyetti.

  18. tanver_alonso avatarı

    diğer pilotlarında senden şu dersi alması lazım: 10 tur lastik koru,öndekiyle aynı tempoda git. sonra gazla pit öncesi fark kapat,önün açılsın ve pit sonrası öndesin:)

  19. onun önünde bir araç var dikkatli bakarsan; o çizgiye yarış çizgisi diyorlar…..

  20. Jenson ilk galibiyetini nerde ne zaman hangi şartlarda kazandı?
    cevap yine yoğun yağmurlu bir macaristan yarışıydı,(Bar honda)

  21. alonzomanyaa  avatarı

    şu resme bakınca orda Alo olmasaydı button nereye gidiyordu acaba dedim kendi kendime..

  22. Outlaw Rider  avatarı

    Sorun ders almak değil ki , Hamilton sana o kadar geçiş dersi verdi sen Petrov un arkasında 40 tur dolandın durdun. >: )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir