Sauber ve HRT, Sezon İçi Testlere Şartlı Destek Veriyor

yazar:

kategori:

Takımlar, 2012’de sezon içi testlerin geri dönmesi üzerinde duruyor ve FIA Başkanı Jean Todt, F1’de takımların bu dönemde test yapamamasını anlamsız olarak görüyor.

Kaltenborn: “Bizim için kısıtlamalarda (tasarruflarda) tamamıyla pes etmemek aşırı derecede önemli. Özellikle genç pilotlar için Formula 1’e girişin çok zor olduğunu hissediyoruz. Çünkü aracı deneme şansları zor.”

“Bu yüzden mevcut kısıtlamalar dâhilinde onların sürmelerine izin vermeyi göz önünde bulundurursanız, bir denge bulabileceğimizi düşünüyorum. Bu yüzden takım olarak kaynak kısıtlamalarımızdaki parametreler dâhilinde olması halinde böyle bir harekete karşı çıkmayız”

Kaltenborn’a göre muhtemel bir çözüm de kış testlerinden birinin sezon içine kaydırılması.

HRT’de ise Colin Kolles, finansal açıdan mantıklı olması durumunda sezon içi testlere olumlu bakıyor.

Kolles: “Prensipte olumlu bakıyoruz. Prensipte. Sonrası ise nerede, nasıl, ne zaman yapılacağına bağlı. Maliyet etkeni bu konuda büyük önem taşıyor. Eğer uygun bir şekilde yapılırsa memnun oluruz. Bizim için faydalı olur”

“Ama mesele nerede yapacağınız. Demem o ki; Macaristan’da bir yarışınız var ve Jerez veya Paul Ricard’a gitmeniz gerekecek… Bu biraz zor olur”

“Ama bir mantık içinde olursa ‘tamam, burada bir yarış var ve 2-3 daha test için kalabiliriz’ diyebilir ve sonrasında yaz tatiline çıkabilirsiniz. Bunda sorun yok. Çünkü büyük bir maliyeti olmaz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir