McLaren Daha da Güçlenme Peşinde

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton ve Jenson Button’un Almanya ve Macaristan’daki zaferleri, McLaren için en azından Sebastian Vettel ve Red Bull’un şampiyonluk kutlamalarını geciktirmesi yönünde umut verici oldu.

Whitmarsh: “Avrupa yarışlarının bu son bölümü, takvimin son bölümü için önemli bir etkiye sahip olacak. Bu yüzden son yarışlara girilirken zorlamadan önce kendimize güvenerek agresif bir şekilde atak yapmak önemli olacak.”

“Bütün takım tekrar şarj olmuş bir şekilde çalışmaya geri döndü. Yarış pistinde bunun faydalarını göreceğimize inanıyorum. Mühendislerimiz ve strateji uzmanlarımız, işe geri dönmek için aç. Mekanikerlerimiz de, garajda ve pit yolunda hızlı ve güvenilir çalışmaları ile sezon içindeki mükemmel ilerlemelerine devam etmeye hazır”

Whitmarsh, McLaren’in son yarışlardaki başarısının ilave motive oluşturduğunu da ekledi.

Whitmarsh: “Son 5 yarışın 3’ünü kazanmış olmamıza rağmen öncekine kıyasla hâlâ muazzam derecede kararlıyız. Sürekli olarak Vodafone McLaren Mercedes, azmini ve direncini kanıtladı; özellikle de dünya şampiyonasının bu önemli bölümünde”

Lewis Hamilton ise son yarışların ardından pilotlar olarak araca daha çok güvendiklerini belirtti.

Hamilton: “Yarış hafta sonuna oldukça iyi bir yerde girdiğimizi düşünüyorum. Son 2 yarışı kazandık ve aracın güçlü olduğunu hissediyoruz. Ayarları geliştirmek için sıkı çalıştık. Bu yüzden şu anda gerçekten güvenimiz canlanıyor; bu da demek oluyor ki biraz daha zorlayabiliriz, özellikle de sıralamada”

Öte yandan Jenson Button da olumlu ifadeler kullandı.

Button: “Macaristan’daki galibiyetin ardından tatile çıkmak harikaydı. (Macaristan GP), kuru olduğu kadar ıslak zeminde de kazanmışız hissi veren bir yarıştı. Yani Spa gibi ki hafta sonu boyunca genelde kuru-ıslak arası her şey olur.”

“Bir kere daha hedefimiz, şampiyona liderlerine baskı uygulamak; özellikle de Red Bull’a. Aracımız şu anda kesinlikle sürülebilir hissi veriyor. Bu yüzden bu hafta sonunun lastik hamurları seçiminin bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Valencia’daki yarışın ardından Pirelli orta hamurları hakkında çok şey öğrendik ve o zamandan bu yana çok ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum”


Yorumlar

  1. fia ile yakın iş birliğine girip yıllarca kafasına göre at oynatanlar,şikenin F1 versiyonunu yapanları çağırmadıklarına göre bunuda çağırmasınlar canım ne çıkar.

  2. evet can bende o rekorun kırılmasından korkuyorum. ama sanki önüne geçilecek gibi duruyor…

  3. ilk önce sıralamada şu adamları 2 kere geçelim kafi. rekorumuzun peşindeler buna müsade edilmemeli.

    sonrasında da bir duble iyi gider.

  4. Türk organizasyonu olsaydı F1 çağrılırdı kesin 😀

  5. acaba mclaren bundan sonra 8de 8 yapsa ron dennis martin beşiktaş adliyesine çağırılır mı??

  6. Biz böyle kazanmaya devam edersek RB lileri son yarışlarda baskıdan kıpkırmızı görebiliriz. Yada farklı bir renk artık neye dönüşürler bilemem.

    Ama araçtan verim almaya başladık yada şöyle diyeyim lastikleri iyi kullanmaya başladık ve bu rakipleri zorlayacaktır. Son iki yarış gösterdi ki her pistte hızlı bir McLaren var.

    Hiç değilse takımlar şampiyonluğu için ümitlendim. Ama daha yine de çok erken. Asıl hedef her yarışı kazanmak. Sene sonunda en çok yarış kazanan takım olmak çok önemli. Çünkü diğer hedefleri gerçekleştirmek hala çok zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir