Massa'nın Anlaşmayı Montezemolo Uzattırmış

yazar:

kategori:

Luca di Montezemolo, Felipe Massa ile anlaşmayı 2010 yılı sonuna kadar uzatmanın kendi kişisel seçimi olduğunu söyledi.

Ferrari’nin Massa ile anlaşmasını 2010 sonuna kadar uzattığını açıklaması Formula 1 Dünyasında bazı çevreleri şaşırttı çünkü Fernando Alonso’nun Mclaren ile yollarını ayırması halinde önümüzdeki sezon ya da 2009’da Ferrari’ye geçebileceği spekülasyonları vardı.

Montezemolo daha önce Fernando Alonso’yu övmüştü ancak bugün yaptığı açıklamada pilot diziliminden oldukça memnun olduğunu söyledi ve Massa’nın anlaşmasının uzatılmasında kilit isim olduğunu söyledi.

Montezemolo "Diğer tüm pilotlara saygımız var ancak biz Kimi Raikkonen ve Felipe Massa’yı kimseyle değiştirmeyeceğiz. Onlar dünyadaki en iyiler." dedi La Gazetta Della Sport’a.

Montezemolo şöyle devam etti: "Raikkonen geldi ve ilk ayrışı kazandı ve daha sonra şampiyonluğu. Ondan daha fazla ne istenebilirki?"

"Massa genç olmasına rağmen herkesten fazla pole pozisyonu kazandı. O güçlü ve sadık. Onunla 2010 sonuna kadar anlaşmayı yenilemeyi kişisel olarak düşünmem tesadüfi değil."

"Raikkonen yegane bir pilot, sadık ve görevine bağımlı. Ona bir ödül vereceğim ancak bu anlaşmasında olduğu gibi para olmayacak, sürpriz olacak."

Massa Raikkonen’in şampiyonluk kazanmasında etkili oldu. Son pit stoplar öncesinde Raikkonen’in arkasına düşüne kadar Massa yarışı lider götürmüştü kendi evinde.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir