Massa: "Ferrari ve McLaren Güçlenecek"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in sezon başındaki egemenliği ile açılan farkın ardından Alman pilot, son yarışlarda podyumun zirvesine çıkamadı ve Red Bull’un rakipleri, performans farkını kapattı.

Massa: “Ferrari ve McLaren’in önümüzdeki yarışlarda daha da rekabetçi olacağına inanıyorum”

“Red Bull’un, ilk yarışlardaki o avantajlarına geri döneceğini hayal edemiyorum”

Red Bull, Ferrari ve McLaren pilotları arasında en geride olan Massa, Vettel’den 164 puan uzakta.

Massa:” Benim için; sert lastiklerle sıkıntı yaşadım. Bu yüzden şampiyonanın geri kalanında kullanılmayacak olmaları ümit verici.”


Yorumlar

  1. sandro verone avatarı

    herkes dil uzamanı olmuş arkadaş..

  2. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Çok garip.%50'si doğru olan bir cümle kurmayı sonunda başarmışsın.%100'e ulaşman dileğiyle…

  3. alonzomanyaa  avatarı

    Massa kaç senedir Ferrari de de ne işe yaramış, şimdi mi Alonso yüzünden şampiyon olmayor. Kaç senedir nerdeymiş ?.

  4. rekabetçi bir Ferrari aracı olursa Alonso şampiyonluğa ulaşabilir ama bu kafayla markalar sampiyonlugu imkansız

  5. İpe sapa gelir elle tutulur bir tane cümle dahi yok.

    Ferrari Alonso'ya ağırlık verdiği sürece şampiyon olamaz

    Şunu mu demek istiyorsun: Araç öyle hızlı ki şampiyon olamamasının tek nedeni Fernando'ya ağırlık verilmesi.

    Massa'nın psikolojisini altüst edip sonra iyi sürmesini istemek olmaz.

    Massa psikoza girdiği için mi iyi sürmüyor.Aslında herkesi geçer ama psikolojisi bozulduğu için canı sürmek istemiyor.Sert lastiklerle ilgili yaptığı açıklamalar da yalan o zaman.Örneğin yumuşak lastiğin bile kendisine çok sert geldiğini söylemesi yalandı diyebilir miyiz.Şahsen yaptığı kazanın performansıyla alakası olduğunu sanmıyorum.Bir çok pilot ciddi kazalar yaptı ve sonrasında güçlü dönüşlerini gördük.Yok psikoloji takım emriyle bozuldu derseniz zaten Massa buna alışkın olduğunu söyledi.Yok eğer Domenicalli'nin köşede bucakta Massa'yı tekme tokat dövüp psikolojisini bozduğunu filan gördüysen bişey diyemem.

    Ferrari'nin şampiyon olabilmesi için ya ikinci bir Schumacher gerek, ya da eşit koşullarda yarışan iki sürücü.

    Schumacher Ferrari'ye geldiği ilk iki yıl şampiyon mu oldu.Araç hızlı değilse Schumacher ne yapsın.(Mercedes GP).Bir de McLaren'e bakalım.RB ile arada 103 puan fark var.Senin mantığına göre McLaren'in şampiyon olması için Hamilton'a ağırlık vermemesi lazım ve eşit koşul lazım.103 puan geride kaldığına göre senin açından McLaren'de de eşitlik yok değil mi.McLaren taraftarlarının tepkisini almamak için bunu yazmaya yüreğin yetmez senin.Performans açısından McLaren ile Ferrari arasında fark yok.Bu yılın da şampiyonu RB..Eğer Ferrari, McLaren ile aynı hızda iken eşitsizlik yüzünden şampiyonayı kaybettiyse o zaman McLaren neden kaybetti.

    Saçmalıklarına son vermen temennisiyle bu kadar ilgilendiğin Fernando'nun baskı altındaki yarışlarını unutmuş olmanı esefle karşıladım.Raikkonen' karşı , Schumacher'e karşı , Ron Dennis'e karşı yarışmış bir adamın baskı sorunu olamaz.Başkalarıyla karıştırma.

  6. İpe sapa gelir elle tutulur bir tane cümle dahi yok.

    Ferrari Alonso'ya ağırlık verdiği sürece şampiyon olamaz

    Şunu mu demek istiyorsun: Araç öyle hızlı ki şampiyon olamamasının tek nedeni Fernando'ya ağırlık verilmesi.

    Massa'nın psikolojisini altüst edip sonra iyi sürmesini istemek olmaz.

    Massa psikoza girdiği için mi iyi sürmüyor.Aslında herkesi geçer ama psikolojisi bozulduğu için canı sürmek istemiyor.Sert lastiklerle ilgili yaptığı açıklamalar da yalan o zaman.Örneğin yumuşak lastiğin bile kendisine çok sert geldiğini söylemesi yalandı diyebilir miyiz.

    Ferrari'nin şampiyon olabilmesi için ya ikinci bir Schumacher gerek, ya da eşit koşullarda yarışan iki sürücü.

    Schumacher Ferrari'ye geldiği ilk iki yıl şampiyon mu oldu.Araç hızlı değilse Schumacher ne yapsın.(Mercedes GP).Bir de McLaren'e bakalım.RB ile arada 103 puan fark var.Senin mantığına göre McLaren'in şampiyon olması için Hamilton'a ağırlık vermemesi lazım ve eşit koşul lazım.103 puan geride kaldığına göre senin açından McLaren'de de eşitlik yok değil mi.McLaren taraftarlarının tepkisini almamak için bunu yazmaya yüreğin yetmez senin.Performans açısından McLaren ile Ferrari arasında fark yok.Bu yılın da şampiyonu RB..Eğer Ferrari, McLaren ile aynı hızda iken eşitsizlik yüzünden şampiyonayı kaybettiyse McLaren neden kaybetti.

    Saçmalıklarına son vermen temennisiyle bu kadar ilgilendiğin Fernando'nun baskı altındaki yarışlarını unutmuş olmanı esefle karşıladım.Raikkonen' karşı , Schumacher'e karşı , Ron Dennis'e karşı yarışmış bir adamın baskı sorunu olamaz.Başkalarıyla karıştırma.

  7. kim ne derse desin massa ölümcül o kazadan sonra asla eskisi gibi olmadı. kazadan önceki ve sonraki olmak üzere iki farklı massa var. isteyen istediğine inansın ama bunlar görünen gerçekler. kendisi bile bu gerçeği çıkıp söyleyemez, farklı konulara bahane atıp duracaktır. kabul etmesi demek F1 hayatının sonuna geldiği artık bırakması gerektiği veya ferrariden ayrılması durumu ortaya çıkabilir.

  8. umarım spa'da hakkında yapılan tüm eleştirilere güzel bir cevap verirsin FELİPE…

  9. ferrai'de nasıl yarıştığını merak ettiğim isim. Ferrari'nin başarısını isteyen adam alonso'nun yanına Hamilton benzeri bir isim getirir. Yeni bir kitle yaratır ve geçiş izletir

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa neden iyi süremiyor??.Bunu hala anlayamayan beyinsizler var.Raikkoneni yenen massa neden bu halde? Bunu hazmedemeyenler var.
    Massa'nın psikolojisi bozuk mu? Bozuksa neden nasıl kim tarafından bozuldu?
    Bunu cevaplayabilecek bir delikanlı var mı?
    Eğer cevabınız 2010 almanya ise ; 2010 almanya yarışına kadar massa'nın ne yaptığına bakın.Bırakın zaferi poleyi fastest lapı, antrenman birinciliği dahi yok.Massa almanyaya kadar süperdi hiç podyumdan inmedi ama almanya sonrası altüst oldu öylemi? Ne kadar aptalca..

    Massa defalarca sorunun lastiklerde olduğunu söyledi.

    Minardi efendi şuminin baskı altında o kadar çok yarışı var ki kimini başarmış kimini de 1994 son yarış gibi yapmıştır.İşine geleni yazıp işine gelmeyeni örtünce bunun adı hakikat mı oluyor.

  11. Ferrari Alonso'ya ağırlık verdiği sürece şampiyon olamaz. Massa'nın psikolojisini altüst edip sonra iyi sürmesini istemek olmaz. Ferrari'nin şampiyon olabilmesi için ya ikinci bir Schumacher gerek, ya da eşit koşullarda yarışan iki sürücü. Alonso geçen senenin son yarışında aslında gelecek yılların işaretini vermiş idi. Schumacher'in 40 tur çaylağın arkasında gidip bu yüzden şampiyonluğu kaçırdığını düşünün… Olamaz değil mi. 2003 Japonya gp Schumacher'in baskı karşısında neler yapabileceğine en güzel örnektir. 2010 Abu Dhabi de Alonso'nun baskı karşısında neler yapabileceğine delalettir. Hakikatler ortadadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir