Webber İlk 3 Takımın Yakın Mücadelesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Son yarışlarda Red Bull’un galibiyet alamaması, McLaren ve Ferrari’nin umutlarını canlandırdı. Şimdi ise Belçika’da Red Bull’un bir daha geride bırakılması için çalışacaklar.

Yakın mücadele bekleyen Mark Webber, geçen seneki bir performansla podyuma çıkmayı hedefliyor.

Webber: “Spa, şüphe yok ki takvimin en iyi pistlerinden birisi. Kokpitin sışında geçen sürenin ardından dönüş için harika bir pist.Pistin doğası ve tahmin edilemeyen havası nedeniyle hem takımlar hem de pilotlar için gerçek bir meydan okuma.”

“Geçen senenin yarışı da istisna değildi ve hava etkili oldu. Podyum için Lewis ve Robert ile olan mücadeleden keyif aldım. Bu hafta sonunun da aynı olmasını bekliyorum: Ferrari-McLaren-Red Bull arasındaki rekabetçi ve yakın bir mücadele.”

Takım arkadaşı ve şampiyona lideri Sebastian Vettel ise favorilerinden biri olan Spa’nın keyfini yaşamayı planlıyor

Vettel: “Spa pisti, bir pilotun hayal edebileceği her şeye sahip: İnanılmaz hızlı virajlar ve yavaş şikanlar. Hava nedeniyle de sürprizlerle dolu da olabilir. Bir dakika yağmur yağar, bir dakika sonrasında da güneş açar.”

“Pist, Ardennes tepelerini takip ediyor ve kesinlikle benim favorilerimden birisi. Eau Rouge ve Blanchimont, gerçekten öne çıkan yerler. Kuru zeminde oralardan sorunsuz geçebiliyorsunuz ama yağmurda durum değişiyor.”

“Pistteki favori yerim çift sola dönüşlü Pouhon. 6’ncı vitese atar ve bir süreliğine ayağınızı gazdan çekersiniz. Virajda hızınız 280 km/sa.’dır. Son şikan zor; araç pist sışına çıkmaya çalışır. Pistte kalmak için bütün yoğunluğunuzu vermelisiniz. Araca geri dönmek için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. spanın kralı şu an scmi dir rai değil 6 galibiyetle aklınızda bulunsun:)

  2. spa'nın kralı raikkonendir 🙂
    redbull dan iyi bir güncelleme bekliyorum. cebinden 0,4 felan çıkarırlarsa şaşırmam. fırtına öncesi sessizlik diye buna derim ben..

  3. İlk 3 takım yerine ilk 3 pilot desek Mark? Severim seni ama ilk 3'te yoksun şu an 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir