McLaren Sıralama Performansını Geliştirmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Takımın yarış temposunun çok iyi olmasına rağmen sıralamalarda istenen kadar iyi olunamaması ile Lewis Hamilton ve Jenson Button’un kalkış konumları yarış içindeki şanslarını da etkiliyor.

McLaren İdari Sorumlusu Jonathan Neale, sıralama tempolarında gelişim olduğunu ve bu hafta sonu Belçika’da Red Bull’a daha büyük bir baskı uygulayacaklarını öne sürdü.

Neale: “Red Bull ile olan farkı azaltma açısından rekabetçi bir yarış aracına sahiptik. Sıralama temposu ise eksik yanımızdı”

“Şunu söylemekten mutluluk duyuyorum ki -Britanya GP’deki küçük istisna hariç- eğilim iyi yönde ve yaklaşıyoruz.”

“Araçlarımız gridin doğru bölümünde olmadılar ama daha iyi bir oranda gelişiyoruz. Önümüzdeki iki yarış için planlanan bir dizi güncelleme var.”

Neale’ye göre yarış ve sıralama performansları arasındaki fark DRS kanadındaki yaklaşımdan kaynaklanabilir.

Neale: “Optimum arka kanadı hazırlamak için, DRS’li arka kanat yapamazsınız. Aero etkisi olmaz.”

“Seçim yapmanız gerekiyor: Araçta yere basma kuvveti ve aero verimi mi almak istiyorsunuz, yoksa hava sürtünmesini daha fazla azaltmak mı istiyorsunuz?”

“Şimdi kendimizi rekabetçi olduğumuza inandığımız bir konuma getirdik. DRS sistemine zaman ayırabildik ve benim beklentim, DRS sistemimizin önümüzdeki birkaç yarışta rekabet olması yönünde.”

“Bununla birlikte yapmaya çalıştığımız şey, aracı farklı şekillerde performans eklemek. Bunun bir yolu yok ve kesinlikle sihirli değneğimiz de yok”

“Çalışanlarımız, sponsorlarımız ve taraftarlarımız bizim son yarışa kadar mücadele etmemizi bekliyor. McLaren bunun için burada: Sezonun sonuna kadar gitmek ve yarışlar kazanmak”


Yorumlar

  1. 2 defa pole almamız hayati derecede önemli.

  2. Mercedes düzlükte DRS den kaç km kazanıyor..herkesten en fazla kazanan takım..En iyi DRS denildi?

  3. rocco junior avatarı

    Drs nasıl Mercedesin en iyi?Hem sürekli arıza veriyor hem de viraj çıkışlarında kullanamıyorsunuz.En iyi kullanan Redbull.Bu düzlükte bir perfonmans katıyor ama herkese katıyor.Sen 10 km alırken diğeri 7 8 km kazanmıyor yani.Asıl önemli olan virajlarda bunu kullanabilmek eğer yapabilirsen kafadan 0.3sn getirir sana.Düzlük hızını pek önemsemeyin.Taş çatlasa 7-8km daha hızlı gidersin o da sana ne kadar fayda sağlar bilinmez

  4. Bide bozulmasa tam super olacak 🙂

  5. Mercedesin DRS si griddeki en iyi herhalde..bununda avantajı ile Monzada Belçikada baya fark atarız.Düzlük hızı bakımından

  6. Jonathan Neale bugün baya döktürmüş =))
    Artık bu güzel demeçlerden sonra heyecanla cuma günün gelmesini bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir