McLaren Sezon Sonuna Kadar Agresif Olacak

yazar:

kategori:

McLaren İdari Sorumlusu Jonathan Neale, Red Bull ve Sebastian Vettel ile aradaki farkı kapatma adına iki pilotunun birlikte çalışmasını sağlamak yönünde bir planlarının olmadığını söyledi.

Yaz tatili öncesindeki son iki yarışın galipleri Hamilton ve Button, Vettel’den sırasıyla 88 ve 100 puan geride.

Bununla birlikte McLaren de Red Bull’un oldukça gerisinde yer alıyor.

Neale, takımının muhafazakârlık yerine sezon sonuna kadar agresif bir tutum içinde olacağını belirtti.

Neale: “Pilotlarla ilgili durumumuzda herhangi bir değişiklik yapmadık. pistlere gelen güncellemeler açısından hâlâ iki pilotumuza da eşit şans vereceğiz ve her fırsatta birbirlerine atak yapacaklar.”

“Bu yüzden herhangi bir pasif yarış çıkarmayacağız”

“Bizim için önemli olan, yarışlar kazanmaya devam etmek ve rekabet böylesine çok yakınken bunu yapabilmenin tek yolu, pilotlarımızın önlerine çıkan her fırsatı değerlendirme konusunda odaklanmış olmaları; bizim onların arkasında yer almamız, dayanıklılığı geliştirmeye çalışacağımızı söyleyip sistemlerde onlara güven vermemizdir.”

“Ama ayrıca pilotlara, bir dizi güncelleme getirerek de güven veriyoruz ki yarıştan yarışa farkı görebilsinler”

“Pilotların görevlerinde bir değişiklik yok. İki 1 numaralı pilotumuz var; her ikisi de kazanmak için pistteler.”

Tatil öncesi art arda iki yarış kazanmalarına rağmen Neale, Belçika’da egemen bir görüntü çizmelerini beklemiyor.

Neale: “Önümüzdeki birkaç yarış, sert mücadeleler olacak. Red Bull, Ferrari ve McLaren araçlarının yarış kazanma kabiliyeti olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki iki düşük downforce seviyesindeki yarışlar öncesinde odağımızı ve momentumumuzu kaybetmemeliyiz”

“Singapur’a bakarsak, pistte değişiklikler olması ile yapılacak çok iş var”

“Bizim biraz üstün olduğumuzu söyleyemem. Hak edilmiş iki zafer kazandık. Macaristan’da Lewis ve Jenson ile 1-2 de yapabilirdik. Bu yüzden bazı hayal kırıklıkları da var”

“Herhangi bir şekilde rahat veya egemen bir konumda olduğumuzu düşünmüyorum. Kesinlikle o şekilde düşünmüyoruz. Hâlâ gelişim programımızda sıkı bir şekilde zorluyoruz”

Önceki yarışlarda Hamilton ve Button’un başına gelen strateji hataları üzerine çalışmalar yapılıp yapılmadığı yönündeki soruya Neale: “Aradaki farkı kapatma adına o kadar sıkı bir şekilde zorlarken hata yapmanın, dayanıklılık veya operasyonel sorunların ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Pitstoplarda sorunlar yaşayan tek takım biz değiliz”

“Jenson ile Britanya GP’de dikkate değer bir tanesini yaşadık. Her zaman sıkıntı vericidir. Fabrikalar kapalı iken bunun üzerine çalışamadık. Bu yüzden o 2 hafta süresince özel bir şey yapmadık. Ama yaptığımız işin kalitesini ile gelişim tempomuz arasındaki kaynakları sürekli olarak dengeli bir şekilde ayırıyoruz.”

“Performans konusunda her zaman bıçak sırtındasınız. Eğer güvenliği düşünür ve dayanıklılığa oynarsanız hızlı olamazsınız. Ve yakalayan konumunda iseniz, riskler almalısınız.”


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    başkada çare yok zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir