Mclaren Yarış Stratejisine Güveniyor

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Heikki Kovalainen bugünkü sıralamalarda Ferrari, BMW pilotları ve aynı zamanda Alonso’nun arkasında 5. ve 6. sırada kaldılar.

Öndeki gruptan biraz geride kalmalarına rağmen 3. çizgiden yarışa başlayacak olan Mclaren takımı stratejisine güveniyor.

Hamilton "Gridde daha yukarıda olmadığımız için açıkçası şaşırdım çünkü araç iyiydi ve bazı güçlü turlar attım. 1. ve 2. seansta araç oldukça dengeliydi ancak oldukça sıkı mücadele vardı ve bu yarın heyecanlı bir yarış olacağını gösteriyor. Yarışı tamamlamak isteyen profesyonel pilotlar olduğu için 3. çizgide olmak dünyanın sonu değil. Önemlli olan iyi bir start almak ve bir kaç pozisyon kazanmak. Yarış performansımız iyi ve iyi bir stratejiye sahip olduğumuz için kendimize güveniyorum." dedi.

Heikki Kovalainen "Sıralamaların son bölümü kötü olmadığı için 3. çizgide olmayı beklemiyordum. Ancak tur zamanları çok yakın ve çok az süreyle bir kaç pozisyon kazanabilirdim, hayat böyle. Şimdi derinden inceleyeceğiz. Yarın uzun olacak ve her şey olabilir. Dün eksik tur atmamın bir etkisinin olup olmadığı konusunda emin değilim çünkü daha fazla tur atınca daha fazla kendinize güveniyorsunuz. Ancak çok fazla fark yaptığını düşünmüyorum. Takım aracı hazırlamada ve rekabetçi yapmada çok iyi iş çıkardı. Yarışta daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Takım Patronu Ron Dennis "Gridde daha yüksekte olmayı tercih ederdik kesinlikle ancak 3. çizgiden de herşey olabilir. İyi hazırlandık ve yarış stratejimiz rekabetçi olduğumuzu kanıtlayacak. Yarış ilginç olacak çünkü yarış kazanabilecek bir kaç pilot ve vu taraftarlar için mükemmel. Lewis, Heikki ve tüm takımın güçlü performans göstereceğine eminim." dedi.


Yorumlar

  1. bazı arkadaşlar erkenden havaya girmiş McLarenin geçmişte çok kötü aracı nasıl kazanan araca çevirdiğin biliyoruz o yüzden şu yarışlardan ne kadar yüksek puan alırsak o kadar kardır zaten takımlar şampiyonası eşit pilotlardada 5 puan fark var heran herşey olabilir geçen sene Kimi sezonun ilk yarısında berbattı ama sonradan aracın gelişimi ile yarışlar kazanmaya başladı son andada Lewis'in hediyesiyle şampiyonluğu aldı..Bu sene Hamilton'ın durumuda biraz Kiminin durumuna benziyor Avustralyayı kazandı oda fakat bundan önceki 2 yarışta şanssızlıklar yaşadı ve hatalar yaptı bakalım bugün ne yapıcak podyuma çıkıcağını düşünüyorum açıkçası..

  2. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    bana göre 1 sene iyi 1 sene kötü sendromu devam ediyor mclarende.araba s3 de 0.2-0.3 sn kadar zaman kaybediyor.yavaş virajlarda araba çok kötü bence mclarenin en büyük sorunu denge aerodinamiğin gözden geçmesi lazım,ii bir aerodinamikçimizde yok zaten.bu sene bitti gibi bizim için bmw nin gerisindeyiz ferrariyi yakalamımız mucize,bu sene 2004 gibi olur.renault bile arabayı ii geliştirirken bir test haftasındı biz hiç gelişim bile gösteremedik.aracın gelişimi oluduğu yerde sayıyor.sert lastikleri ii kullanıyoruz yumuşuşkları takınca sert lastiğin permormansını veriyor.yumuşak lastikleri kullanamayan tek takım biziz heralde.biz istediğimiz kadar sert lastikleri ii kullanalım diğer takımlar yumuşakla lastiklerle uçarlar.bu sene açıkcası benim için bitti.şasi uzun olunca monacoyu bile kazanamayız.diğer pistler zaten mucize gibi.bmw nin bile gerisinde kaldık ya mercedesin artık olaya el atması lazım yeter bu kadar ya 9 sene oldu nerdeyse 99 u bile hatırlamaz oldum.mercedesin bir an önce mclareni satın laması lazım.ii bir aerodikmiçi falan bulmamız lazım.en ii motor bizde.

  3. Erhan Zambak avatarı

    Bence pek güvenmesinler.Bu sezonun ''kırmızı'' olacağını herkes biliyor sanırım…McLaren aldığı cezadan sonra ancak kendini 2010'da toparlayabilir benim düşünceme göre…

  4. McLaren açıkça tecrübeli ve istikrarlı bir pilotun eksikliğini yaşıyor. Alonso yu kastetmiyorum yanlış anlamayın hemen. Ben F1de ilk defa büyük bir takımın bu kadar tecrübesiz iki pilota koltuk verdiğini gördüm.

  5. hamilton yoksa deponda istanbula yetecek kadar benzin mi var

  6. mclaren biran önce kendine gelmeli bu ne yaa böyle podyum hayal olmaya başladı yok yarış Stratejisi yok yüksek performans falan diyo ama bir şey olduğu yok bence takımın en önemli sorunu setup yapamıyor bizim 2 pilotda bu işten anlamıyor bu işe bir çare bulunmasılazım yoksa bu sezon erken havlu atacaz.inşallah yarın iyi bir yarış çıkarırız podyuma çıkarız kazanmak bana göre hayal olur bu setuplarla lewis göster kendini heikki zaten malum ne yaptığını kendisi bile bilmiyor inşallah yarın iyi bir yerde bitiririz SAYGILAR…

  7. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    BMW'yi zorlayacan hanmilton… biraz zor işin şampiyonluk suya düştü sayılır

  8. tolga soydan avatarı

    yumuşaklarla başlanırsa ferrari yumuşak lastikleri daha iyi kullanıyo.hem uzun hemde fazla ufalanmıyo.yine ferrari her zamanki gibi yumuşaklarla başlar.diğerleride start da yer kaybetmemek için yumuşakları seçerler.

  9. Yarın start için korkuyorum dogrusu:) Bence mclaren aracları starta ondekilere yaklasmasınlar ferrarilerle alonso arasında birşeyler olacak biz zararlı cıkmayalım.Bknz.2007 😀

  10. iyi bir yere tutuş ve start için takım yumuşakları takabilir sonraki 2 pit stoptada sert takarlar..yani şöyle olabilir yumuşak-sert-sert yada sert-sert-yumuşak pit koşullarna stratejiye göre değişicek..

  11. işte sorunda burda acaba sertlemi başlayacak takım yoksa yumuşaklamı bunu yarın görecezzz..ama benim tahminim yine yumuşakla başlayıp bizi fitil edecek bu takım.

  12. istikrarsız diyorsun fakat öyle değil aslında öyle görünmesinin nedeni takımın yanlış lastik stratejileri uygulaması geçen 2 yarıştada takım sert lastiklerle oldukça hızlıydı yumuşak lastiklerde istikrarsızdı bu haftada gördük sert lastiklerle gayet stabil araç yarın yarışa hangi lastikle başlicaz merak ediyorum..

  13. arkadaşım uzun turlarda tam tersi istikrarsızızz geçen seneye oranla..

  14. tolga soydan avatarı

    hafif depo bi avantaj ama kirli tarafta alonso.çekişmeli olabilir.alonsonun arkasında ki massaya dikkat etmesi gerek.

  15. inş McLaren geçen 3 yarıştaki gibi şanssızlıklarla karşılaşmaz ve sorunsuz bir yarış geçiririz geçen sene uzun sürüşlerde kötüydük ancak bu sene daha iyiyiz o bakımda takım kendine güvenip ona göre stratejide yapmış olabilir ama yarış startında mutlaka 1-2 sıra yükselmeliyiz ki rekabetçi olalım Alonsonun startıda önemli hafif depo ile iyi bir start alıp Kimiyi geçebilir mi oda merak konusu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir