Schumacher: "Senna ve Prost Gibi Gri Alanları Kullandım"

yazar:

kategori:

Spor tarihinin en başarılı pilotu olan efsane Michael Schumacher, Adelaide 1994, Jerez 1997 ve Monaco-Rascasse 2006 olayları ile büyük tartışmalar yaratmıştı.

FAZ gazetesi bu olayları özellikle dile getirmeden geçmişte yaşanları sordu.

Schumacher: “Farklı bir şekilde tepki verebilirdim”

“Ama inatçıydım ve içinde bulunduğum ortama göre tepki gösteriyordum”

“Yeteri kadar örnekler var; Senna ve Prost’ta gördüğümüz gibi. Bir şeyler yaptılar ve bunlar yanlarına kâr kaldı.”

“Kendime dedim ki; ben de bu gri alanları kullanabilirim”

Bununla birlikte Mercedes’te Nico Rosberg’in şimdiye kadarki en güçlü takım arkadşaı olduğunu kabul etti ama onu da geçebileceğine inandığını belirtti.

Schumacher: “Nico kesinlikle şimdiye kadarki en güçlü takım arkadaşım. Sıralamada bu sene 10-1 önde. Ama ondan daha hızlı olabileceğimi biliyorum.”

Öte yandan Schumacher’i spora sokanlardan birisi olan Eddie Jordan, Alman pilotun geri dönüşünü hata olarak görmüştü ve artık F1’den tamamen ayrılması gerektiğini söylemişti.

Schumacher: “20 yaş genç adamlara karşı mücadele etmeye çalışmak, fizik kurallarına aykırı”


Yorumlar

  1. Hadi ya geçmişi bilenler geleceğide biliyor mu?Çok ilginç 😀

  2. Deli_ Manyak avatarı

    bence bu sana kapak oldu…

  3. pembe yalan.yok doğruysa aha hodri meydan
    burdaki adamlar 2005 (ten yani senin izlemeye başladığın dönemden itibaren f1 izlediyse o ayrı)
    ayrıca geçmişini bilmeyenler geleceğinide bilemez.
    geçmişini bilmeyenin geleceğide olmaz.buna katılırım.
    imza:şekil a jetman

  4. Hayal gücün bayağı genişmiş.

  5. 2005 de falan başlamışlardır.
    Zira schumi 94 sezonunda gridin en hızlı 3. aracı ile şampiyon oldu.
    Yani 94 de ve 95 de en hızlı araca sahip değildi.
    Hatta en hızlı 2. araca bile sahip değildi. Ama 2 şampiyonluk aldı.
    96 da Ferrariye geldi ve ve 16 yıldır pilotlar şampiyonu çıkaramamış bir takım ile 2 kez şampiyonluğun ucundan döndü. Çok rekabetçi yarışlar çıkardı. Hala daha en hızlı araca sahip değildi….

    5 sene Ferrariyi geliştirdikten sonra 2000 yılında meyvesini toplamaya başladı.
    Tabii bu geçmişi bilmeyenler örneklerde görüldüğü gibi konuşuyor.
    Yapacak birşey yok. o da onların sistemi.

  6. forza schumacher avatarı
    forza schumacher

    bütün bu schumi düşmanlığı nerden geliyo bilmiyorum ama schumi yi bombardımanlara tutan arkın f1 geçmişi ve bilgileri nereye dayanıyor çok merak ediyorum.

  7. bi de anlam veremediğim sankı rosbergle schumı arasında ucurum derecesınde bı puan farkı var gıbı ıfadeler kuruluyo ya su yarısta rosberg bı sorun yasasa (schumınn her yarısta basına gelen gıbı ) schumı ıyı bı yarıs cıkarsa aynı puana ulasacak ıkısı de daha neyın lafını yapıyonuz anlamıyorum

  8. suan yazdıklarınıza hakıkaten guluyorum 🙂 ya adam 43 yasında rosberg kacında dıyosunuzkı schumıden ıyı ya su an ıcın schumınn yasını da hesaba katarsak rosberg daha hızlı desenız anlarım ama rosberg daha ıyı demek nedır arkadaslar onu anlamyom herkes dıyokı ben 20 yıl f1 de kalcagıma ınanmıyom da sole de bole de dıyor ve sunu dıyom rosberg f1 37 38 ınde bıraksın 3 yıl sonra geerı gelıp bambaska kurallarla yarıssın dırek gonderılır cunku tutunamaz bu kadar basıt bısey schumı su anda ınanılmazları basarrıyor sanıyosnuz o aracı kullanırken fızıkı hıc bır yorgunluk gerceklesmıyo bunye bazı vırajlara dıer genc pılotlara gore daha az tepkı verıyo anlamadıgnız bu kaldıkı schumıde rakıbını ovmek ıcın bole demıs bana kalırsa en guclu rakıbı barrıchelloydu cunku adam o gune kadar butun takım arkadaslarını gecmıstı ondan sonra da sadece buttona gecıldı kı onu gececektı takım emırlerı olaya el attı donupte su pılotu buyutmeyın bu kadar cok ıyı olsaydı 2. 3. sezonnda buyuk takımların ıdarecılerı onu kesfedıp koltuklarına oturturlardı

  9. ne diyorsun be saçmalama…

  10. nico dan kim bahsediyorki:) 100 de 0:)

  11. Senin hayatın atmak olmuş be birader kendin itiraf ediyorsun 🙂

  12. Komik yorumlar okumuştum ama hani bu kadar bu konu altında beklediğimiz yorumlaların dışında yorumlamaları beklemiyordum.

    Ama tabi 15 yaş olup elinde sivilce çıkaran cipslerle türkçeyi bile doğru düzgün kullanamayan F1 i sadece 2005 ten sonrası sanan bir yorumcuya ne denilebilirki 🙂

    Şunları bir okuda (okuman varsa tabi) neleri başarmış neleri yapmış bir öğren 🙂

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/21955-20-yil-once-bir-schumacher-iii.html

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/21922-20-yil-once-bir-schumacher-ii-videolar.html

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/21896-20-yil-once-bir-schumacher-i.html

  13. kimi rai, jetman olm malmısınız lan siz, yarış seyrederken ne sikime bakıyorsunuz, İçinizdeki kin nefretten nereye saracagınızı bilmiyorsunuz. Biraz daha akıllı işler yapın. Serseriliğin anlamı yok. Gelipte milleti çıldırtmayın burda.
    Yönetim yayınlayın şu yorumuda, sizde malzeme olsun die bu mal adamların mesajlarını yayınlıyorsunuz, kim bilir kimler cevap yagmuruna tutuyor ama kimseninki yayınlanmıyor. sizde mi taraflısınız yoksa site yönetiminden mi bu nickteki arkadaşlar.

  14. 1-2 yarışa bakıp a bakın schumi nico dan hızlı diyorsunuz.tamamına bakın.stratejilere bakın.
    atıyorum aynı takımda a pilotu son 15 turda lastik değiştirmiş b pilotu son 20-22 turda bu durumda a pilotunun b den hızlı olması normal niye lastikleri yeni.geçen yıllardaki gibi lastik kuralları olsaydı böyle zırva lastik kuralları olmasaydı çok daha iyi olacaktı.
    ayrıca yarış performansı nico nun gayet iyi hani diyorsunuz ya o her tarafı oynayan arabayla schumi ancak bu kadar yapıyor nico da ancak bu kadar yapıyor.yapabileceği en iyi şey takım arkadaşını geçmek ve 3 büyüklerden sonra 7.olmak bunu başarıyor buda gayet yeterli.
    madem o kadar hızlı nico yu kaç kez nico nun önünde tamamladı yarışı.tek elin parmağını geçmez 2 sezonda.

  15. dimi ama jetom fizik kuralıda neymis yahu bu einstein da amma safmıs insan hic yaslanırmı vücut yasıda neymis jetom be diyorumki prostu mansell i bide rosbergo nun babasınıda cağırak yaw o daha iyiydi bundan ne yapıyor onlar evde ne de olsa yaşlanma ve fiziksel gerilemenin verdiği etki cok ufaktır dimi ama heee jordan a da mektup atalım o da basketbola dönsün maradona yı da unutmayalım bakalım görelim messi mi iyi maradona mı bi kozlarını paylassınlar ne de olsa yetenekli insan hemen adabte olur fizik de neymis yasda neymis 20 yaş farkdan ne cıkar canıııım bak bak saf adamlar bide ne diyorlar neymis efendim genc bir insan daha yaslı bir insana göre mental anlamda daha dinamik daha agresif daha dikkatli fiziksel anlamda da daha iyi reflexlere sahip olurmus buna da genclik diyorlarmıs peh ne sacma kavramlar oysaki insan bi makinedir yaw yağla gitsin bak pele ye halen top oynuyor yetenekli adam yaw oynar tabi koc masallah aa karıstırdım galiba bu pele baskaymıs yaw:))

  16. klasik türk mantığı çen çen çen hasetlik bi baltaya sap olamamanın verdiği hastalıklı beyinler çoluk çocuk yorum yapıyor saçmalamada sınır tanımıyoruz boşuna sayfayı isgal etmeyin bari
    biliyorsan konus ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.

  17. jetman 2:))) hosgeldin deliler bayramınız kutlu olsun

  18. Deli_ Manyak avatarı

    89daki olayda dikkatli seyredersen prost sennaya yandan çarpıyor viraja erken dönmeye başlıyor geçilecegini anlayınca. aynı jerez 97de schumacherin villeneuve yaptıgı gibi cezayı alması gereken prost olmasına ragmen senna kaza yaptıktan sonra geçiş alanını kullandığı için ceza alıyor (f1deki en saçma cezadır bu arada) 90daki olayda ise senna içeri dalıyor prostta önünü kapatmaya çalışıyor senna sağ tarafa kaçmaya çalışsada (sağ ön tekerleği pist dısına cıkıyor ) çarpışıyorlar ..

    çok merak ettim sen neden f1 deki en olmayacak adamı savunuyorsun…

  19. arkadaş adam daha takım arkadaşını geçemiyor.. seni kimler efsane yaptı acaba .. ferrari ve 2. pilotlar kim olacak başka .. verdiler hızlı aracı altına bide 2. pilot .. al sana 7 şampiyonluk ..

  20. agzına saglık çok dogru söyledin kardeş, var daha böyle zıt birkaç kişi, çamur atarak bişey yaptım zanneden, toplumda pasif kalıp statu edinememiş, zavallı… onlarda işte bende varım yaşıyorum diolar tek dikkat çekebilme yöntemleride zıtlıklarla gundeme gelmek..

  21. aaa olur mu hiç burda nico rosberg den bahsediyoruz lütfen arkadaş zaten çok ii bilir nio nun o galibiyetleri nasıl aldığını michael yarış içeriside normal şekilde kazanamayacağını anladığı zaman yaptıklarını gidip bi zahmet Ali Ünal'ın yazılarından okusun dicm olmuack arkadaşa göre michael hızlı değilmiş ya ondan yani pardon ama burda senna prost mansell döneminde onlarla birlikte yarış kazanmış bir pilottan bahsediyoruz jetman nickli çok sayın arkadaş hani şu nakajima yı yenip ii pilot olan rosbergden değil hani tüm dünyada genel geçer yargı olan i pilot kendini ıslak pistte belli eder kanunu ne zaman ortaya çıksa bizim michael efendi ortadan kayboluyo pardon rosberg di deme o işte yaşlılık 43 yaşına geldik kolay mı deme ama 3 sene de ara verdik bzim zamanımızda aracın ön kanadı arka kanadı oynamıyodu ama şimdi araba bilgisayar oyunu gibi oldu ama olur mu şimdi gidip live timing e bakmak aaa sen bilmiyosun arkadaşım jetman ın da çok ii bildiği üzere orda yanlış gösteriyolar yaw aaa aslında michael e kıyak olsun dye onun zamanı start düzlüğü sonundan başlatılıyo sonra da utanmadan bak tekrar diyorum UTANMADAN 91 tane galibiyet almış bi adamla tam tamına 0 galibiyet almış bi adamı kıyaslıyoruz aaaa

    hoca buşuna dil dökme ben arkadaşın yazılarında bugüne kadar zerre kayda değer bi mantık görmedim adam paso rosberg in çok ii olduğunu söylüyo söylüyo söylemesine de kendi bile inanmazken hala yüzsüzce buraya nasıl yazabiliyo anlamadım gitti

  22. ne diyo bu la köfte patates hadi 1 şampiyonluğu soktuk bir yere 2 yi de sokalım hadi 3 üde koyverelim öbürlerini nereye sokacaz hadi 1 yarıs galibiyetini soktum hadi 5 i hadi 10 u da sokalım 91 i nereye sokacaz köfteci dükkanına mı.baban ın karsısında saygılı ol efendi ol güldürme kendine.

  23. jeto babana bir sor bakalım baba eskisi kadar fındık kırabiliyormusun diye:) komik adam

  24. hahahahahhahahahhahahahahahahhahahhaaaaahahaa sende olmasan çekilirmi bu hayat:)))))))))))))))

  25. amacı fizik kurallarına aykırı olanı başarmak

  26. @jetman
    bu forumda her konuya girip her yorumu okurum.
    en iyi yorumu mclarenciler yapar lafın tam bir saçmalık olmuş.bence en fanatik yorumu yapıyorsunuz.
    hayatında hiç 1. lik kürsüsüne çıkmayan bir pilotla 91 kez çıkmış bir pilotu kıyaslıyor ve 0 çekenin daha iyi olduğunu iddia ediyorsunuz.

    Eğer yarışları dikkatli izliyor olsaydın yarış içindeki time living lerde schumacher'in nicodan hep daha hızlı turlar attığını farkederdin.
    ama sen onu takip etmiyorsun ki nerden bileceksin.

  27. 90'daki olaya yarış kazası demenden daha saçma bir şey var ise o da 89'dakini Prost'un suçu olarak görmen. Prost orada neyi yanlış yaptıysa gel anlat o zaman. Bence idrak etmesi gereken kişi sensin.

  28. not:
    rosbergi geçseydi normal bu kadar yeterli aracın kapasitesi bu kadar diyecektiniz.ama rosbergi geçemiyor çünkü rosberg de onun kadar çok iyi.hatta daha iyi belkide kabullenmek isteyin yada isteieyin.her şey ortada.
    olayda bu kadar.

  29. burda en iyi yorumları yapanlar takım olarak mc laren cilerdir.ancak bu konuda katılamam.o dönem bu dönem yok iyi pilot iyi pilotdur a klas a klasdır;her konumda ve her şartda kendini adapte eder. dönemle alakası yok.yaşla varmıdır çok düşük niye o zaman madara olmak içinmi dndünüz hayır en iyilerden olduğunuzu kanıtlamak için 8.şampiyonluğu almak için dndünüz.sizin bir adınız geçmişiniz şanınız şöhretiniz var. durduk yere riske atmaya değermi değmez sanırsınızki number one sınız ama yok öyle 3 köfte 5 kuruşa.mağlum sebeplerden.
    hiç kimsenin yazamadığını ben yazarım bu kadar.
    olayda bu kadar basit.

  30. onun bu yaşda aracı el verdiği oranda bu kadar mücadele ci olması bile mucize yarış ici performansının nico dan hic de eksik olmadığını ve altındaki araca rağmen kanada gp gibi zorlu pist kosullarında halen onu en tepelerde görebiliyorsak:) birde bu taraftan bak dostum bu bile onun neden büyük bir efsane olduğunu gösteriyor.bırakalım da bu ihtiyar delikanlı hakkettiği hürmeti görsün.

  31. Schumacher: "20 yaş genç adamlara karşı mücadele etmeye çalışmak, fizik kurallarına aykırı"

    Tek soru "o zaman amacın ne?"

    Altında en hızlı araç olsa yine yanında Nico olucaktı. Yine geçemeyecektin. Yaşlandın kabul ediyorsun. İşin garibi yenemiyeceğinide biliyorsun.

    Son bir şey daha, bıraktın yanlıştı. Döndün yine yanlıştı. Bir şey daha var ki bu bence en büyük nedenlerden biri, senin sürüş sitilin şuanki kurallarla adapte olmuyor bir türlü. Senin dönemin eskide kaldı. Bundan 10 15 yıl sonrada aynı şey Alonso ve Lewis içinde geçerli olucaktır. Hayatın kanunu bu…

  32. Bak bilader milleti kışkırtma haddini bildirirler, hasta etme adamı haddini bil,

  33. Bak bilader milleti kışkırtma haddini bildirirler, hasta etme adamı haddini bil,

  34. Bak bilader milleti kışkırtma haddini bildirirler, hasta etme adamı haddini bil,

  35. Bak bilader milleti kışkırtma haddini bildirirler, hasta etme adamı haddini bil,

  36. Rock'n  CoK€ avatarı

    bu elemanın oruc tuttugunu bile sanmıyorum 🙂 hatta yaşamıyorr

  37. Hiç bir şey olmazmıydı? Dostum oruç seni çılgına çevirmiş olmalı…

  38. Deli_ Manyak avatarı

    sen ilk önce 89 japonyada olanları bir güzel idrak et ondan sonra gel yanıma konuş .. ben prostu savunmuyorum burda .. 90da olanda sadece bir yarış kazası tabi 89daki olay tamamen prostun suçudur bunu herkesle her ortamda tartısırım…

  39. rosberg şimdiye kadarki en güçlü takım arkadaşım diyor.demekki schumiye göre rosberg massa danda üstün bir pilot.zaten görünen köy kılavuz istemez.doğru söze ne ne denir.
    bu arada schumi geçmişiyle ilgili itiraflara başladı bakalım daha neler söyleyecek

  40. racingotem neysin lan sen, millete kıl, gıcık ederek naptığını zannediyorsun, zavallı…

  41. 8 rakamı kulağa hoş gelirdi …

  42. Acaba Merak ediyorum Lütfen biri açıklasın RB-7 Schumide olsa neler oLurdu?

  43. Schumacher: "Nico kesinlikle şimdiye kadarki en güçlü takım arkadaşım. Sıralamada bu sene 10-1 önde. Ama ondan daha hızlı olabileceğimi biliyorum."

    Daha söz söylenemez hadi Schumi göster bize gücünü hırsa bak be

  44. Yürü be adamım yürü be, helal olsun sana!
    İşte seni bu yüzden seviyoruz.

  45. şahsen ben rosbergi massanın önüne koymazdım en azından massayla falan en güçlü deyiverseydi bari ki o bile kurtarmazdı

  46. sen bir efsanesin.inşallah senide sürekli podyumda görürüz.

  47. Schumacher: "20 yaş genç adamlara karşı mücadele etmeye çalışmak, fizik kurallarına aykırı"

    İnsan yetenekli olunca fizik kuralları kural olmaktan çıkıyor, yetenekli adam, kim ne diyebilir ki.

  48. İşte Michale Schumacher.
    Bu röportajından mutlu oldum.
    Kendine inanmsa ve ışık görmese bu demeci vermezdi.
    Hazırlanın efsane eski günlerinden resitaller verecek yakında 🙂

  49. 1989 ve 1990 Japonya yarışlarına bir göz at istersen.

  50. Deli_ Manyak avatarı

    prost olabilirde sennanın haketmediği tek puanı olduguna inanmıyorum ben… gerşekten bazen saçma tepkiler veriyor pis üstündeyken 2006 monaco ve 97 jerezde oldugu gibi ama yinede ben hala hızlı olduguna inanıyorum yaşına göre tabiki…

  51. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yaşayan ve yarışabilen efsanemizin böylesine tutarlı demeçlerine bayılıyorum,
    hakkını verip üstüne birde meydan okuması varyaaa süper süper süper 🙂
    bunu ancak Michael Schumacher gerçekleştirir,
    ayrıcaa Eddie Jordan'a cevabıda güzeldi,
    ben buradayım diyor ve elde edebileceğim şeyleri almadan bırakmayacağım diyor 🙂
    Michael Schumacher=azim,hırs ve inanç.

  52. Schumacher: "20 yaş genç adamlara karşı mücadele etmeye çalışmak, fizik kurallarına aykırı"
    sen formula 1 in efsanesi sin senin ölün yeter. pistte nico dan hızlı olduğu gerçek.sıralama formatını da kafana takma alonso taktımı o da trulliye sürekli geciliyordu sıralamarda bazı pilotlar sıralama pilotu dur bazı pilotların böyle özellikleri olabilir ama gerçek arenada trullide nico da kuzu pilotlar bu yüzdende bu yaşa kadar bir yere gelememis kimsenin dikkatini cekememis dikkat cekebilecek yeteneğe sahip olamamıslar.bence schuminin sıralamaları kafasına takmasına gerek yok herseyi yapamaz birazda yaşına bakmalı fizik kurallarını fazla zorlamamak da fayda var bu kusur değil doğal bir sonuç:)

  53. Rock'n  CoK€ avatarı

    Schumacher: "Nico kesinlikle şimdiye kadarki en güçlü takım arkadaşım. Sıralamada bu sene 10-1 önde. Ama ondan daha hızlı olabileceğimi biliyorum."

    Bu adamdaki hırsı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir